Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

En 42 år gammal hörnvariant

I söndagens match mellan United och Chelsea fick United ett mål felaktigt bortdömt efter en mycket fräck hörnvariant. En variant Fergie känt till i 42 år…

Det var Wayne Rooney som inledde varianten genom att springa bort mot hörnflaggan. Där petade han till bollen och joggade därifrån. Sedan kom Ryan Giggs, först löpandes, sedan gåendes mot bollen. Ingen räknade då med att bollen var i spel vilket fick Chelseaförsvaret helt ur balans. Giggs vände om med bollen vid fötterna, slog ett perfekt inlägg till Ronaldo som nickade bollen i mål. Den assisterande domaren vinkade dock omdelbart och menade på att United var tvungna att slå om hörnan. 

Ferguson såg hörnvarianten för första gången redan 1967, i euoropacupkvartsfinalen mellan Celtic och Dukla Prag. Den gången misslyckades dock Bobby Lennox och Jimmy Johnstone. Ferguson använde sedan varianten med sitt Aberdeen, men inte heller där lyckades varianten till fullo.

Det var först i söndags Sir Alex Ferguson kunde se bollen gå i mål, men då dömdes det bort. Det var förståeligt nog en frustrerad Ferguson som fick se sitt konststycke åter misslyckas.

”I always hoped to use it. And then, would you believe it, it got chalked off. All you can do from free-kicks is hit the target, get the ball in the box and make the goalkeeper work. What it does is cause confusion”, säger Ferguson enligt Belfast Telegraph.

 

Video på hörnvarianten: