Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Man Utd – Derby

United har knappt hämtat andan efter bortavinsten mot Bolton innan det är dags för ännu en match, denna gången står Derby för motståndet på Old Trafford i den avgörande semifinalen om vem som ska ta den första finalplatsen till Carling Cup finalen på Wembley om några månader.
Som dom flesta redan vet förlorade United första matchen med 1-0 efter ett mycket bedrövligt och dåligt spel, för att vara ärlig så ska United vara nöjda med att man endast har en 1-0 förlust med sig hem till returmatchen. Det var inte många spelare som var bra i matchen, om man tex. tar ut P. Scholes som en av matchens sämsta spelare så speglar det matchen relativt bra.

United har förtillfället en mycket stark form och efter de starka vinsterna mot Chelsea och Bolton bör laget vara taggat till tusen för att nå en finalplats trots att det är Carling Cup. Spelare som befann sig på bänken mot Bolton sist lär förmodligen att starta i denna match, annars är det mycket svårt att spekulera om laguppställningen. Efter ett intensivt schema med många skador är det svårt att sia om hur det kommer se ut, det är trots allt en finalplats som står på spel. Vi kan dock räkna med att spelare som Possebon, Gibson, Rafael, Welbeck startar lägg därtill några lite mer etablerade spelare så får vi en förmodlig lineup. Ryktena går även i brittisk press att nyförvärvet Tosic kan komma att göra debut i matchen, iaf. kommer han få en bänkplats. Jag gör mig ett litet försök att försöka tippa laget och ger mig på en riktigt Sir Alex chock:

Kuszczak
Rafael Evans Vidic O’Shea
Nani Gibson Possebon Tosic
Welbeck Tevez
 
För Derbys del så är det lite neråt i laget, efter en 2-0 förlust mot QPR i helgen ligger man nu på 20e plats i The Championship. Inför morgondagens möte återkommer duon Paul Connolly och Jordan Stewart efter avstängningar. Det är blott den andra matchen för den nya tränaren Nigel Clough och han inledde som sagt med en förlust, frågan är dock om han hunnit sätta sin prägel på laget eller det kanske ger effekt imorgondagens match.

Trupperna ser ut enligt följande:

Man United:

Kuszczak, Foster, Amos, Rafael, Neville, Vidic, Evans, Chester, O’Shea, Fabio, Ronaldo, Nani, Carrick, Scholes, Fletcher, Gibson, Possebon, Anderson, Giggs, Park, Tosic, Tevez, Welbeck, Macheda

Derby:

Carroll, Albrechtsen, Todd, Nyatanga, Camara, Barnes, Barazite, Green, Addison, Commons, Hulse, Davies, Savage, Teale, Davis, Sterjovski, Bywater

Undertecknad tror United vinner matchen med 3-1 och får då förmodligen möta Tottenham i final, Londonlaget har en 4-1 seger att ta med sig inför returmötet borta mot Burnley som spelas på onsdag.

av Patrick Lundberg