Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Enorma skadeproblem inför helgen

United upplever just nu den största skadekrisen på mycket länge, kanske på flera år, och det är främst i backlinjen som problemen är stora. I helgen utgick Giggs och Neville med skador samt. Rafael, den sistnämnde missar 3 veckors spel, Giggs och Neville kanske kan spela till helgen mot Tottenham i FA-cupen. Även Jonny Evans, Anderson och Nani skadade sig, men slutförde alla 3 matchen trots detta. Evans med en sträckning, Nani likaså. Med Anderson är det dock värre, han fördes direkt efter matchen till sjukhus för röntgen. Vissa rykten gör gällande att han brutit något, men inget konkret har kommit från klubben ännu.
Sedan tidigare så är Ferdinand, Brown, Hargreaves, Rooney och Evra på skadelistan, de 2 förstnämnda kanske kan spela nästa ligamatch borta mot West Bromwich, resterande 3 är definitivt borta. Vill det sig riktigt illa så kan så mycket som 11 spelare missa helgens match, av vilka 6 är försvarsspelare! Inget lag har så bred trupp att man kan täcka upp för ett sådant manfall, inte ens United. Nu tror jag personligen att åtminstone Neville kommer till spel, kanske också Evans. Om inte så kanske försvaret kommer utgöras av Fletcher, Vidic, O’Shea och Fabio, ändå ett skapligt försvar med tanke på förutsättningarna.

Även Tottenham har problem, men inte alls lika stora. Harry Redknapp gick idag ut och sa att han kommer att spela ett starkt försvagat lag i helgen för att koncentrera sig på att klara sig kvar i ligan, han kommer att vila sina nyckelspelare i helgen. Woodgate och Dawson skadade sig igår mot Burnley och missar båda matchen, och med tanke på att Ledley King sällan spelar mer än 10-15 matcher per säsong så ser mittförsvaret svagt ut. Pavlyuchenko spelade inte fullt frisk igår och Alan Hutton är borta sedan länge. Målvakten Gomes spelade inte igår p.g.a skada och lär knappast göra så på lördag heller. Fraizer Campbell får inte spela mot United och nyförvärvet Palacios har redan spelat med Wigan i FA-cupen, vilket gör att han inte bör få spela heller. Om Redknapp vilar sina nyckelspelare så borde det innebära att Modric, Lennon och Defoe inte heller spelar…

Med andra ord kan det bli en väldigt konstig match på lördag med mängder av saknade spelare.