Matchrapport: United-Spurs 2-1

Trots en rad skador lyckades Manchester United i går besegra Tottenham Hotspur i FA-Cupens fjärde omgång med 2-1 på Old Trafford. Ungdomarna Welbeck och Fabio var särskilt imponerande, men det blev Berbatov som kom att avgöra tillställningen…

United kom, som bekant, till matchen med ett prekärt skadeläge. I mål stod litet överraskande Foster, vilket gav van der Sar extra vila. I backlinjen var Neville frisk nog att spela och Fabio fick göra debut på vänsterbacksposition. På mittfältet var uppställningen väntad, men Welbeck fick agera högerytter. På topp spelade Tévez med den gamle Spurs-spelaren Berbatov.

I Spurs kom Dawson, trots allt, att spela som mittback tillsammans med Corluka. Dessutom var Modric frisk nog att spela. Redknapps förhandssnack var mot denna bakgrund att ta med en nypa salt… Laget spelade med en 4-5-1-uppställning med Pavlyuchenko som ensam anfallare.

Redan efter fem minuter tog bortalaget ledningen. Huddlestone slog ett inlägg som varken Vidic eller O`Shea hade full kontroll över. Detta gjorde att Pavlyuchenko kunde passera mellan dessa och snyggt skarvnicka in 0-1 bakom Foster. Mittbackarnas agerande var på tok för passivt.

Efter detta spelade United upp sig ordentligt och de båda ungdomarna Fabio och Welbeck visade att de kan komma att vara material för framtiden. Fabio var i vissa hänseenden kusligt lik sin bror Rafael. Han har en god balans, bra passningsspel och är överlag positionssäker. Vad gäller Welbeck är han inte helt obekant för de flesta och visade i går fin spelglädje. Vissa dribblingsnummer var mycket fina, men han behöver arbeta litet på fysiken för att lyckas fullkomligt.

Tévez hade en bit in i matchen ett fint skott med vänsterfoten som tog i ribban och ut. Litet senare stod Welbeck för ett excellent dribblingsnummer då han tog sig förbi ett par Spurs-spelare i straffområdet. I skottögonblicket hindrades han emellertid av Gunter. Efter detta skulle Tévez ha gjort mål, men hindrades genom en fin reflexräddning av Alnwick. Det var inte utan att hemmasupportrarna var frustrerade vid detta tillfälle. Harry Redknapps tur sedan förra säsongs FA-Cup tycktes hålla i sig…

Emellertid tog turen slut då Scholes kvitterade efter en hörna i 35 minuten. Scholes sköt ett lågt skott en bit utanför straffområdet. Bollen styrdes litet av Huddlestone och gick in i mål. Inte det vackraste av mål, men tillräckligt för att knäcka ett bräckligt lag som Spurs.

Knappt en minut senare slog Carrick en magnifik boll över Spurs backlinje som Berbatov snyggt tog ner och sköt i mål bakom Alnwick. Bortalagets målvakt var chanslös och bollen gick in vid hans högra stolprot. Garanterat ett av Berbatovs vackraste mål i den röda tröjan och det visade den fina touch han är kapabel till. Bortasupportrarna var vid detta lag märkligt tysta.

I praktiken kändes det som om bortalagets självförtroende försvann totalt då Scholes kvitterade och att de skulle komma tillbaka efter Berbatovs ledningsmål syntes i det närmaste utopiskt.

I halvtid byttes Modric (uppslagen skada?) ut till förmån för Giovani. I denna andra halvlek hände inte mycket att rapportera om. Tyvärr fick Fabio utgå genom en vadskada. In kom ytterligare en ung spelare, Eckersley. Den unge engelsmannen, född i Manchester, gjorde inte bort sig i debuten, men ställdes å andra sidan inte på några större prov.

Spurs hade egentligen bara en riktig kvitteringschans och den kom efter ett anfall längs vänsterkanten. Bollen hamnade till slut hos Bentley, vilken på volley sköt ett fint skott som tog i utsidan av Fosters vänstra kryss. Med lite tur hade det varit ett fint mål av engelsmannen.

Trots att Redknapp bytte in Taarabt och Defoe lyckades han aldrig förändra matchbilden. I United kom debuterande serben Tosic in istället för en relativt blek Ronaldo (rapporterad sjukdom) och Welbeck (till förmån för Fletcher) fick utgå på grund av en ankelskada.

Sammanfattningsvis var det en klart godkänd insats av ett skadedrabbat hemmalag. Som tidigare nämnts stod ungdomarna för fina insatser och den riktiga behållningen var Berbatovs kliniska 2-1-mål och passet därtill. Till matchen mot West Bromwich (borta) på tisdag är nu 12 spelare rapporterade som skadade. Inte precis det bästa av utgångslägen…

MANCHESTER UNITED-TOTTENHAM HOTSPUR 2-1 (2-1)
0-1 [5] Roman Pavlyuchenko, 1-1 [35] Paul Scholes, 2-1 [36] Dimitar Berbatov

MANCHESTER UNITED: Foster – O’Shea, Neville, Vidic, Fabio (Eckersley 53) – Welbeck (Fletcher 86), Carrick, Scholes, Ronaldo (Tosic 73) – Berbatov, Tevez
Avbytare: Kuszczak, Chester, Giggs, Possebon
Varningar: Vidic, Tevez

TOTTENHAM HOTSPUR: Alnwick – Gunter, Assou-Ekotto, Corluka, Dawson – Bentley (Defoe 72), Huddlestone, Zokora, Bale (Taarabt 67) – Modric (Giovani 46), Pavlyuchenko
Avbytare: Gomes, Gilberto, Rocha, Dervite


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS