Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchrapport: WBA – United 0-5

Utgångsläget såg tufft ut, bottenlagen brukar kriga på bra och United har flera viktiga spelare borta. Det var således upplagt för en riktig kamp mot WBA, nu blev det inte riktigt så. United spelade mer eller mindre ut sina motståndare under större delen av matchen. Slutresultatet skrevs tillslut till 5-0 för United.

United ställde överraskande upp med både Rio Ferdinand och Park i startelvan, dessutom fanns Wes Brown på bänken. Naturligtvis mycket glädjande att se dessa tre herrar tillbaka på plan igen. Också skönt att matchen blev som den blev, ingen behövde egentligen ta ut sig till fullo och inga nya skador uppstod.

UNITED: Van der Sar – Neville (Eckersly 71), Rio (Brown 71), Vidic, O’Shea – Ronaldo, Carrick, Giggs, Park – Tevez, Berbatov (Tosic 77)
Avbytare: Kuszczak, Fletcher, Gibson, Scholes
Varningar: Park, Carrick

WBA som också de har stora skadebekymmer ställde upp med följande lag

WBA: Carson – Zuiverloon (Morrison 64), Pele, Donk, Robinson – Hoefkens, Koren, Valero, Brunt – Simpson (Bednar 64), Fortune (Cech 46)
Avbytare: Kiely, Kim, Dorrans, Teixeira
Varningar: Carson, Donk, Coren, Bednar, Morrison
Utvisad: Robinson (40)

1:a halvlek
Första halvlek inleds med ett högt tempo där båda lagen skapar chanser. Det är ett högt tempo och inget av lagen har bollen särskilt länge, antingen till följd av felpass eller chans mot motståndarmålet. WBA skapar farligheter i inledningen och bland annat måste Carrick rensa på mållinjen. WBA fortsätter att sticka upp och efter att Neville begår ett misstag får Fortune en chans men skottet styrs via Ferdinand och utanför VDSs stolpe. United är inte ofarliga och bland annat har Berbatov och Park fina chanser men tama avslut leder inte till mål. Den första halvan av halvleken är fartfylld och båda lagen bjuder upp till näst intill Hawaiifotboll.

Efter 22 minuter lyckas dock Berbatov göra mål efter att han och radarkompisen Michael Carrick spelat väggspel utanför straffområdet och Berbatov är klinisk i boxen när han får denna chans. Ett otroligt viktigt mål, hade WBA fått första målet vet man aldrig hur matchen hade gestaltat sig. Strax efter är det dags för nästa Unitedchans, denna gång är det Tevez som missar ett bra läge sedan Ronaldo spelat in bollen från vänsterkanten.

Med fem minuter kvar av halvleken visas Paul Robinson ut för WBA. En omdiskuterad situation, själv förstår jag att Rob Stiles visar rött kort men likväl tycker jag inte att det ska vara mer än gult. Detta gjorde naturligtvis att WBA fick ännu svårare att utmana om poängen.
Inte nog med rött kort. Med minuten kvar av första halvlek bjuder Scott Carson på en jättetavla. Han ska bara plocka ner ett inlägg från frispark men tappar bollen och Tevez är på precis rätt plats för att raka in 2-0. Var det inte tungt innan för WBA så gjorde ju inte Carsons ”lilla” misstag det hela enklare.

2:a halvlek
Andra halvlek inleds inte med samma tempo och med lika många chanser. United drar ner på tempot och WBA försöker att hitta igenom men lyckas sällan. United skapar också en del, bland annat är Ronaldo på väg igenom men blir felaktigt avvinkad för offside. WBA kommer som sagt inte igenom ofta men strax efter Ronaldos chans rinner Donk igenom och dunkar bollen i stolpen, tror den fortfarande står och dallrar. Detta tror jag blev en lite väckarklocka för spelarna i United, man ledde trots allt bara med 2-0, en reducering och det hade kunna blivit nerv i matchen.

Efter en timme kommer dock spiken i kistan. Det är den väldige Vidic som får stå mer eller mindre omarkerad på en hörna från Giggs, resultatet – 3-0. Resten av matchen blir mer eller mindre en transportsträcka där WBA mest gnäller på domaren, VDS mest hoppas på att slå rekord och Ronaldo mest hoppas på att få göra mål. Både VDS och Ronaldo skulle lyckas.

I den 65:e matchminuten hittar Tevez med ett fint djupledspass Giggs. Ronaldo tar löpningen parallellt med Giggs och utan att titta upp slår Giggs ett perfekt pass till Ronaldo som enkelt slår in 4-0. Bra pass av Tevez, bra avslut av Ronaldo men ett fantastiskt pass av matchens lirare Ryan Giggs. Killen är ju ett geni, att han fortfarande har orken och viljan är helt fantastisk, igår satt jag faktiskt och rös när jag såg honom spela. Han ska (om han vill) definitivt spela nästa år också, han tillför fortfarande otroligt mycket till laget.

Efter 73 minuter är det dags igen. Denna gång är det Berbatov som sticker in bollen till Ronaldo som nyper till utan att tveka och 5-0 är ett faktum. Starkt av linjedomaren att släppa två lägen där det är på gränsen till offside. Repriserna visar dock att det är onside, båda gångerna.
Efter 92 minuter blåser Rob Stiles av matchen, något som jag tror både United och WBA spelarna längtade efter, fast av olika anledningar.

Sammanfattningsvis en riktigt skön vinst där flera spelare kom tillbaka från skada och vi slapp nya. Bland spelarna har jag tidigare nämnt planens bästa, Giggs. Nämnas bör också Berbatov, Tevez och Carrick. Riktigt bra spel av alla tre. Carrick tycker jag har varit riktigt bra den senaste tiden, fantastiska pass och en bra defensiv. Tevez sliter som vanligt och måtte bara SAF signa honom, en spelare men verkligen älskar att ha i sitt lag. Park springer som vanligt livet ur sig. Ja ni märker, man kunde räknat upp hela laget men det får räcka här. Nu tar vi Everton på lördag också, 18:30 på Canal+ sport 2.

West Brom-Manchester United 0-5 (0-2)
0-1 [22] Dimitar Berbatov
0-2 [44] Carlos Tevez
0-3 [60] Nemanja Vidic
0-4 [65] Cristiano Ronaldo
0-5 [73] Cristiano Ronaldo