Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Van der Sar jagar 19-årigt rekord

Först slog han Petr Cechs rekord. Sedan blev han den största nollan i hela det engelska ligasystemet. Idag är Chris Woods brittiska rekord slaget. Nu jagar Edwin van der Sar rekordet som gör honom till den störste genom alla tider.

Det ossanolika rekordet, utan insläppt mål, är nu uppe på 1211 minuter. Det innebär att den före detta Glasgow Rangers-målvakten Chris Woods rekord på 1196 minuter utan insläppt mål är passerat. Woods slog det brittiska rekordet säsongen 1986/87, vilket säger en del om dess svårighetsgrad. Van der Sar höll, således, idag på nytt nollan när United besegrade West Ham på Boleyn Ground. Det var den trettonde matchen i rad!

”I had to make a couple of saves today but the defenders are incredible, how they defend, how they clear the balls… it’s a team effort because everybody tracks back”. säger holländaren enligt manutd.com.

Det rekordet vi nu kan börja tala om är det som sägs vara världens längsta svit utan insläppt mål. Danny Verlinden höll nämligen nollan i 1390 minuter 1990, skriver frilansjournalisten Lars Nylin på Aftonbladets nätupplaga. Verlindens klubbadress var Clubb Brügge och rekordet slogs i den belgiska högstadivisionen efter 16 raka matcher utan insläppt mål. Först skall dock van der Sar hålla ut längre än vad Atletico Madrids Abel Resino gjorde säsongen 90/91. Denne höll nollan i 14 matcher, en mer än Ed.

Dessa två herrar är The Jolly Green Giants just nu enda övermän.

”It’s fantastic record and I’m very happy about it”, fortsätter van der Sar.

I nästa match (15/2) spelar United mot Derby i FA-cupen. Då vilas troligen van der Sar. Nästa ligamatch är mot Fulham (18/2), då kan vi garanterat räkna med en spelsugen holländare.

På väg mot ett historiskt rekord.