Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Disorder

Annars tycker jag synd om Avram Grant. Chelsea var ett mycket bättre lag med Grant som manager än med Luiz Felipe Scolari. Scolari torde snart vara arbetslös. Ligan är i praktiken körd för Chelsea – ja, i nuvarande form är det inte ens självklart att Chelsea klarar en Champions League-plats. Det är inte bara det att de att spelar dåligt och presterar dåliga resultat, de ser inte ens ut att bry sig. Ingen moral. Scolari har inte gjort ett bra jobb som Chelseas manager.

Ett bra jobb har emellertid Martin O’Neill gjort. Aston Villa går från klarhet till klarhet har och mycket goda möjligheter att sluta ligan som ett av de fyra bästa lagen. Om Sir Alex Fergusons efterträdare heter Martin O’Neill kommer i alla fall inte jag att klaga. O’Neill gör kloka värvningar, arbetar långsiktigt och så spelar hans lag en trevlig fotboll.

Liverpool är tvåa i ligan. Benitez har köpt ett par vinstlotter, en poäng totalt mot Chelsea och Pompey förvandlades till sex. Den typen av segrar är extremt bra för moralen. Det går inte att ignorera Liverpool – de är det stora, ja i praktiken det enda, hotet mot Uniteds 18:e ligaseger. United är förstås favoriter men bara blotta tanken på att Liverpool kan stå där som mästare i maj får mig att kräkas.

Jag vill inte tjata. Därför tänker jag inte nämna att Edwin van der Sar höll nollan igen. Brittiskt rekord tydligen. Nu siktar han på världsrekordet.