Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United slår ifrån sig kvadruppelchansen

En titel är för många nog. Ibland talar vi om dubbeln, sällan om trippeln. I år finns ett lag vars ambition är att vinna en kvadruppel. Det har aldrig hänt, och kommer förmodligen inte heller hända. Så kan man i alla fall tyda United’s assisterande manager Mike Phelan.

Drömmen är självfallet att stå som segrare i Carling Cup, Fa Cup, Premier League och Champions League. Aldrig tidigare har något lag vunnit kvadruppeln och egentligen torde inte chansen vara stor i år heller. Men om det någon gång skulle kunna inträffa, då är det här tillfället. This is the moment…

United’s trupp är i år extraordinär. Lagert är i final i Carling Cup, leder ligan, spelar åttondelsfinal mot Inter i Champions League och möter Derby i Fa-cupens femte omgång. Chansen finns. Mycket beronde på att  United nått finalen i ligacupen, vilken annars varit nedprioriterad. Dessutom har laget hämtat in Liverpools ledning i ligan på ett imponerande sätt.

United’s assisterande manager vill inte lägga laget extra tryck utan lägger fokus på att förklara hur svårt uppdraget är.

”Everybody wants the four trophies but it has never been done”, säger Phelan till SkySports.

När United vann trippeln 1999 var det just i ligacupen/Carling Cup lagets chanser till en kvadruppel falerade. Tottenham Hotspurs besegrade United med 3-1 på White Hart Lane i cupens femte omgång. Uniteds lag var, förstås, reservbetonad då endast Ryan Giggs och Ronny Johnsen kunde ses som ordinarie spelare av de som startade matchen. Det hjälpte föga att David Beckham byttes in.

”Where the challenge comes from doesn’t really matter”, menar Phelan, till viss del ändå segerviss.

Hur det går återstår att se.