Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Giggs skriver på nytt kontrakt

Evigt unga Ryan Giggs, 35, har accepterat ett nytt ett-årskontrakt med United. Avtalet sträcker sig till juni 2010. Därmed blir årets säsong inte den sista, vilket Giggsy tidigare anytt.

Han har spelat flest matcher för Manchester United genom alla tider. Och han har vunnit mer titlar än någon annan. Ryan Giggs är helt enkelt en av de största legenderna som dragit på sig den röda matchdressen. Nu får vi njuta ännu mer av eminensens magiska konster.

”I’m delighted to be offered a new contract. I feel fit and I’m enjoying my football more than ever”, säger Giggs til manutd.com.

Inför säsongen verkade det som att en saga gick mot sitt slut. Men efter en bländande säsong, där matchen mot Chelsea hittills varit mest imonerande, har Giggs kommit på andra tankar. Sir Alex Ferguson och styrelsen kunde givetvis inte göra annat än att försöka få Giggs att förlänga sitt kontrakt, vilket sträckte sig till sommaren. Det nya kontraktet sträcker sig alltså till nästa sommar och blir förmodligen (man ska aldrig säga aldrig) slutet på en lysande karriär.

“Ryan is a true professional of the game; his lifestyle, the way he looks after himself, and his desire to always want to win is a credit to him and an inspiration to any young kid who wants to become a footballer”, berömmer en nöjd Sir Alex Ferguson.

Det unika med Ryan Giggs är han hela tiden utvecklat sitt sätt att spela fotboll. Han har ersatt sin snabbhet med vishet och hela tiden hållt världsklass. Giggs får idag ses som en av Premier Leagues klokaste spelare. Dessutom har han behållt sin teknik, även om vi inte särskilt ofta får se sådana vackra solomål som mot West Ham förra veckan. Istället är det fenomenala passningar, luriga skott och allmänt smart spel det vi mestadels sett av Giggs på senare år. Giggs kan därav jämföras med Dennis Bergkamp, som även han förändrade sitt spel på ålderns höst – och på så sätt ständigt var en spelare av världsklass.

Redan för ett par år sedan trodde de flesta att Giggs gjort sitt. Då stormade Kieran Richardson (då och då i det engelska landslaget) fram samtidigt som Park var ett alternativ. Därpå värvade United Nani och Giggs dagar torde vara räknade, men icke. Giggs är fortfarande en viktig kugge i United och bevisar det gång på gång. Det är därmed med stor glädje vi kan presentera att Ryan Giggs vägrar lägga skorna på hyllan.

Loved by the reds, feared by the blues. Ryan Giggs…