Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Derby – Man Utd (FA-cupen)

United åker ner till East Midlands för möte med Derby på Pride Park. En match som väl inte kan sluta mer än på ett sätt, eller?

Faktum är dock att United har haft det problematiskt med Derby på sistone. I Ligacupen vann United med sammanlagt 4-3 men förlorade det första mötet på Pride Park med 1-0, en match som kunde slutat mycket värre. Returen på Old Trafford vann United alltså med 4-2, efter att ha haft 3-0 i paus. Ifjol vann United med matchens enda mål på Pride Park i ligaspelet, men det var mest tack vare Ben Foster i målet. United har alltså svårt på Pride Park.

Kvalitetsmässigt skiljer det ljusår mellan lagen. Ingen av spelarna i Derby hade varit nära en plats i United’s ”andralag” ens, men det spelar ingen roll i FA-cupen, skrällarnas turnering.

Derby
Nye managern Nigel Clough får klara sig utan avstängde pånyttfödde vänsterbacken Jay McEveley men ser ut att få tillbaka Stephen Pearson från skada. I övrigt har man inga nya skador, vilket gör att Nigel Clough kan ställa upp med det bästa han har. Senast i vinstmatchen borta mot Plymouth så ställde han följande lag på benen:

Bywater
Connolly, Albrechtsen, Addison, McEveley
Barazite, Savage, Green, Teale, Commons
Hulse

Bänk: Carroll, Nyatanga, Sterjovski, Villa, Porter.

Med McEveley borta så tippar jag att Nyatanga eller kanske Stewart tar den platsen, i övrigt blir det nog samma lag

United
Sir Alex kan välkomna tillbaka Patrice Evra och Jonny Evans i truppen, däremot så riskeras Rooney inte p.g.a sin skada. Därmed kan alltså alla spekulationer om att Rooney ”fejkade” skada för att slippa landskampen i veckan läggas till handlingarna direkt. Evra återvänder efter 5 veckors skadefrånvaro, Evans har missat 4 matcher. Rio Ferdinand var sjuk i landskampen mot Spanien senast, vilket minst sagt märktes på försvaret, men kan vara tillbaka från start i morgon. Han har dock inte tränat fullt den här veckan så frågan är om han riskeras då? Är Evans tillbaka ordentligt så kan han lika gärna starta bredvid Vidic i morgon. 
På skadelistan finns Anderson, Rooney och Hargreaves. Brown finns inte med i truppen, om det är p.g.a en miss eller om han är skadad hittar jag ingen info om.

Preliminär trupp:
Van der Sar, Foster, Kuszczak
Neville, Rafael, Ferdinand, Vidic, Evans, Evra, O’Shea
Ronaldo, Nani, Scholes, Fletcher, Carrick, Giggs, Park, Tosic
Berbatov, Tevez, Welbeck

Som synes så finns Van der Sar med i truppen, men jag tvivlar på att han spelar, Foster och Kuszczak brukar alternera i de inhemska cuperna. Foster stod i reservlaget igår så jag tippar på att Kuszczak startar mellan stolparna.
Michael Carrick har startat de 2 senaste ligamatcherna och landskampen i onsdags, därför tror jag han börjar på bänken till förmån för Darren Fletcher och Paul Scholes. På kanterna är Ronaldo given, varken Park eller Nani startade senast, en av dom gör det nu, troligen Nani. På topp är alternativen bara Berbatov och Tevez egentligen, Welbeck på bänken. Neville var sjuk senast men startar nog nu med Evra på andra kanten och Ferdinand och Vidic centralt.

Tänkbart lag:
Kuszczak
Neville, Ferdinand, Vidic, Evra
Nani, Scholes, Fletcher, Ronaldo
Berbatov, Tevez

Bänk: Foster, Evans, O’Shea, Carrick, Giggs, Park, Tosic, Welbeck