Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Man Utd – Blackburn

Efter en fin uppvisning senast är det nu dags för en ny match på Old Trafford då gästande Blackburn Rovers med Sam Allardyce vid rodret skall försöka överraska hemmalaget.

United besegrade Fulham senast efter en imponerande uppvisning och trots att motståndet den här gånger är snäppet bättre är det inte mycket som talar för gästande Blackburn. Van Der Sar och försvaret lyckades fortsätta sin rekordnolla och ifall man lyckas göra det även på lördagen så slår man ett nytt europeiskt rekord.

Sir Alex Ferguson förväntas inte göra några radikala förändringar till lördagens match men kan tänka sig att vila någon spelare med nästa tisdagens bortamöte med Inter på San Siro i tanken. Något som dock är klart är att anfallaren Wayne Rooney startar på lördagskvällen, och förhoppningsvis kan han även medverka i nästa veckas tuffa Champions League match.

För övrigt har Sir Alex en mycket stark trupp att tillgå för tillfället, endast Wes Brown och Gary Neville är frågetecken medan Anderson idag påbörjade normal träning med a-laget. Hos gästerna är duon Steven Reid och Brett Emerton med säkert borta, men även mittbacksjätten Christopher Samba förväntas missa matchen, vilket öppnar för inlånade Gael Givet.

Historik
Manchester United och Blackburn Rovers har drabbat samman 105 gånger under historien, och av dem har Red Devils tagit 47 vinster, 27 oavgjorda och förlorat 31 gånger, med en målskillnad på 193-158. I ligaspelet har man av 29 spelade matcher tagit 16 vinster, 8 oavgjorda och förlorat fem gånger med målskillnaden 51-30. De tio senaste mötena har slutat i sex segrar för United, två oavgjorda och två gånger har Blackburn besegrat United. Den senaste matchen lagen emellan slutade efter en målrik tillställning på Old Trafford i en 5-3 seger för hemmalaget, medan Blackburn senast lyckats besegra United den 1 februari 2006, då med siffrorna 4-3.

Blackburn Rovers
Blackburn Rovers Football Club grundades år 1875 och är beläget i staden Blackburn, Lancashire. Laget är ett av grundarna av Football League och Premier League, de två övriga lagen är Aston Villa och Everton. År 1995 var klubbens mest framgångsrika då man i ledning av legendariska Kenny Dalglish vann Premier league, det efter att ha spenderat mängder av pengar på stjärnor som Alan Shearer och Chris Sutton. Trots det splittrades laget snabbt, och år 1999 relegerades klubben till den första divisionen.

Till matchen mot United har Blackburn inga störra skadeproblem, endast Steven Reid, Brett Emerton och Christopher Samba är otillgängliga. Det betyder att Gael Givet troligtvis börjar i Sambas frånvaro på ena mittbacksplatsen. Målet vaktas dock av den omdiskuterade engelsmannen Paul Robinson, som senast inte hade någon bra kväll på Old Trafford. Framför sig har han alltså högst sannolikt Gael Givet och Ryan Nelsen. Till höger börjar Ooijer medan Warnock finner vi till vänster.

På mittfältet har Allardyce några flera alternativ men jag tror att han börjar med följande kvartett; Dunn, Grella, Andrews, Pedersen. Även El-Hadji Diouf kan börja på lördagskvällen om Big Sam vill ha ett lite mer offensivt vapen. I anfallet finner vi säkerligen duon Benni McCarthy & Roque Santa Cruz, medan Jason Roberts börjar på bänken.

Trolig startelva:

Robinson
Ooijer – Nelsen – Givet – Warnock
Dunn – Grella – Andrews – Pedersen
McCarthy – Santa Cruz 

Manchester United
Ferguson lär inte göra några stora förändringar sen den senaste vinstmatchen mot Fulham men kan trots allt tänka sig att vila någon enstaka spelare till mötet med Inter Milan nästa vecka. En sak som dock är klar är att Wayne Rooney startar på topp, något som tränaren bekräftade under dagens presskonferans. Även John O’Shea får stiga åt sidan på grund av skada och på högerbacksplatsen finner vi då brassen Rafael.

I målet börjar dock Edwin Van Der Sar, som med ytterligare 90 minuter utan att släppa in ett mål mot Blackburn skulle slå ett nytt europeiskt rekord. Framför sig har han troligtvis Nemanja Vidic och Rio Ferdinand, om inte Ferguson väljer att ”spela in” Evans inför mötet med Inter nästa vecka, om han har tänkt sig att använda Evans i Vidic frånvaro (avstängning). Till höger börjar Rafael Da Silva, och duon Gary Neville & Wes Brown är frågetecken, och det är oklart om spelarna kan medverka nästa vecka. Till vänster börjar Patrice Evra.

På mittfältet fortsätter säkerligen Paul Scholes, som gjorde ett fantastiskt jobb mot Fulham senast. Bredvid honom tror jag att Ferguson väljer att starta med rutinerade Ryan Giggs, men att Michael Carrick skulle fortsätta är heller ingen högoddsare. Cristiano Ronaldo vill heller knappast vila men Nani kan få chansen då Park (trots att han inte behöver vila) kanske sparas till mötet med Inter nästa vecka. På topp ser vi alltså med säkerhet Wayne Rooney, som kan komma att ackompanjeras av bulgaren Dimitar Berbatov. Carlos Tévez inleder på bänken.

Trolig startelva:

Van Der Sar
Rafael – Ferdinand – Vidic – Evra
Ronaldo – Giggs – Scholes – Nani
Rooney – Berbatov

Bänk: Kuszczak, Evans, Tévez, Park, Welbeck, Gibson, Carrick

I en match där man har chansen att fortsättningsvis sätta press på rivalerna Liverpool och dryga ut serieledningen till hela åtta poäng, finner jag inte som kan motivera spelarna bättre. Även om ett kokande möte med Inter Milan väntar nästa vecka förväntar jag mig att spelarna koncentrerar sig fullt på matchen mot Blackburn och inte tar något i förväg. Blackburn Rovers är trots allt ett relativt bra lag med starka anfallare i McCarty och Santa Cruz som säkerligen påminner om deras farlighet om man inte behåller skärpan. Men som sagt ser jag inget hinder till att United fortsätter leverera på Old Trafford och den tionde raka vinsten i ligaspelet skall nog inkasseras på lördagskvällen.

Manchester United – Blackburn
Manchester, Old Trafford
18.30 (svensk tid)
Tips: 3 – 0 (Rooney 2, Ronaldo) 

Matchen sänds på Canal+ Sport2 med start kl.18.30.