Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

FA-cupen: Fulham – Man Utd 0-4

FULHAM-MANCHESTER UNITED 0-4 (0-2)
0-1 [20] Carlos Tevez
0-2 [35] Carlos Tevez
0-3 [50] Wayne Rooney
0-4 [81] Ji-Sung Park

FULHAM: Schwarzer – Pantsil, Hangeland, Hughes, Konchesky – Dempsey, Etuhu, Murphy (57´ Dacourt), Davies – Johnson (60´ Kamara), Zamora (68´ Gera)

Avbytare: Zuberbuhler, Stoor, Kallio, Nevland

MANCHESTER UNITED: Van Der Sar – O´Shea (52´ Eckersley), Vidic, Ferdinand (45´ Evans, -Evra – Fletcher, Carrick, Anderson, Park – Rooney (64´ Welbeck), Tevez

Avbytare: Foster, Giggs, Scholes, Berbatov

På förhand var det nog inte bara jag som trodde att det skulle bli en tuff match på Craven Cottage. Ibland är det väldigt skönt att ha fel! SAF ställde en stark elva på banan och dessa spelare gjorde en riktigt bra insats. Efter två mål innan paus och två mål efter kunde United lämna London med en biljett till semifinalen i FA-cupen. Smolken i glädjebägaren var väl egentligen bara att Ferdinand tvingades bryta i paus sedan han fått en fotskada.

Första halvlek
Fulham inleder med en del boll men det är United som får matchens första chans efter att Hangeland slarvar med bollen som hamnar hos Rooney. Han passar i sin tur Tevez som skjuter mot bortre hörnet men Schwarzer räddar till en resultatlös hörna.

Efter en kvart får Fulham sin farligaste chans. En långboll från Fulhams backlinje styrs förbi en utrusande VDS, som tur är hinner Vidic rensa innan bollen rullar i mål. Strax efter är det dags för matchens första mål. Det är en hörna från Carrick som skarvas vidare av Rooney på första stolpen, på bortre finns Tevez placerad och nickar in 1-0 till United. Manchester tar nu över spelet mer och mer och rörligheten i anfallsspelet blir allt bättre.

Anderson river på mitten och vinner massor av bollar. Tio minuter efter 1-0 får Rooney en jättechans att sätta tvåan. Park spelar in bollen i boxen från högerkanten och Rooney hamnar helt fri i mitten av boxen. Tyvärr bredsidar han bollen i stolpen. 2-0 skulle dock komma strax efter. Återigen är det argentinaren Tevez som gör mål. Denna gång får han på en riktig praktträff med högern, strax utanför straffområdet efter att själv ha drivit upp bollen från mittplan. Schwarzer är chanslös och 2-0 till United ett faktum.

Sista kvarten av halvleken är ganska jämn. Fulham skapar en och annan ströchans men det känns mest som att dessa farligheter uppstår av en slump och inte av något klart spelövertag. Farligast chans får Andy Johnson efter att Ferdinand slarvat, dock revanscherar Rio sitt eget misstag genom att täck Johnsons skott. 2-0 till United i halvlek.

Andra halvlek
I paus ersätter Evans, Ferdinand sedan han har skadat en fot. Enligt de senaste rapporterna är det fortfarande osäkert om Rio kan spela mot Inte på onsdag.

Det dröjer bara fem minuter innan Rooney sätter spiken i Fulhamkistan. Efter dåligt försvarsspel va Fulham som inte lyckas rensa undan vinner Anderson tillbaka bollen och passar Rooney precis utanför straffområdet. Med fyra försvarare kring sig och från stillastående placerar han bollen i Schwarzers bortre hörn.

Efter målet fortsätter vi att rulla boll och skapa en och annan halvchans. Det känns i detta läge som att luften har gått ur Fulhamspelarna. Efter 70 minuter börjar United dock dra ner på tempot och sista 20 blir en transportstrecka. Dock ska ett mål till falla. Denna gång är det Park som får gör mål med knappt 10 minuter kvar. Park vinner boll på offensiv planhalva och avancerar in i straffområdet. Där vrickar han bollen lätt in mot mitten och skjuter förbi Fulhamförsvararen. 4-0 till United och riktigt skönt att också Park får göra mål, han har ju en tendens att bränna en och annan chans.

Efter 90+2 min blåser domaren av matchen och United är klart för semifinal i FA-cupen. På söndagen stod det klart att det blir Everton som ställs mot United på Wembley, den matchen kommer spelas den 18:e april.

Sammanfattning
Ett starkt kollektiv gör att vi vinner denna match. Alla ”avbytare” kommer in och gör riktigt bra insatser. Park springer i 90 minuter och får dessutom göra mål. Anderson gör en riktigt stabil insats på mitten. Tevez pillar in två bollar, man skulle kunna fortsätta och räkna upp hela laget. Det enda som störa är skadan på Rio men förhoppningsvis kan han spela på onsdag.
Nu väntar två tuffa matcher denna vecka. Jag tycker känslan kring laget verkar vara hur bra som helst. Som sagt två väldigt viktiga matcher denna vecka och vinst i båda dessa och det ser väldigt ljust ut.

Go Reds!