Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Man Utd – Inter

Då var det dags igen. Vem fortsätter till kvartsfinalerna och vem försvinner? Det avgörs på onsdagskvällen när Manchester United tar emot italienska storklubben Internazionale på Old Trafford. Let’s get it on…

Efter det mållösa mötet på San Siro är det nu dags för returmötet på mäktiga Theatre of Dreams. Allting är vidöppet då man går in för matchen i Manchester och det kommer utan tvekan att bli en het och intressant match på onsdagskvällen.

Det glädjande för hemmalaget är att duon Rio Ferdinand & John O’Shea är spelklara till onsdagen och att formen senast, (4-0 mot Fulham) samt vinstsviten i ligan talar sitt tydliga språk om att laget är i god form och redo för att slå ut Inter ur turneringen.

Inter har däremot plågats av några mindre positiva nyheter då både Nicolas Burdisso och Marco Materazzi tvingades bryta matchen senast och båda kommer att missa matchen mot United. Dessutom är Christian Chivu inte med i truppen (skada?) men Walter Samuel verkar har återhämtat sig och är ett alternativ bredvid Ivan Cordobá i det centrala försvaret.

Det har även självklart snackats mycket inför returmötet på Old Trafford och när Mourinho flörtade lite grann med United i veckan med att säga att han är ett tänkbart alternativ som efterträdare till Sir Alex väckte det troligtvis negativa känslor bland många av oss supporters. Även storstjärnan Ibrahimovic har uttalat sig genom att säga att han väntar på mötet med Nemanja Vidic, medan flera s.k. experter hävdar att United kommer att mer eller mindre krossa Inter på Old Trafford. Tro vad ni vill, men på onsdagen avgörs det.

Internazionale
Som sagt kommer trion Burdisso, Materazzi och Chivu samtliga att missa matchen men glädjande för italienarna är att Samuel sannolikt kan medverka och bildar då troligtvis mittbackspar tillsammans med Cordobá. Möjligtvis faller Cambiasso ner som mittback bredvid den lilla argentinaren om inte Samuel inte är i spelskick.

Laget gick förra veckan på en rejäl nit i Coppa Italia då Sampdoria besegrade de blåsvarta med hela 3-0. Inter ställde dock inte upp med de allra bästa spelarna, men hade trots allt ett hyfsat lag på planen. Till ligamatchen i helgen skärpte man sig dock och vann över Genoa på bortaplan, då bl.a. Zlatan gjort mål för gästerna.

José Mourinho förväntas inte göra några radikala förändringar till laget som spelade mot United hemma på San Siro. Det enda frågetecknet är i princip om Samuel eller Cambiasso spelar som mittback. Ifall(!) Cambiasso tvingas ner ett steg måste portugisen justera om lite grann på mittfältet, och möjligtvis kommer Patrick Vieira in och ersätter argentinaren.

Men Julio César som under den senasten tiden varit i grym form (och tillhör numera världseliten bland målvakterna) startar utan tvekan mellan stolparna, om inte Mourinho får hjärnsläpp och börjar med Francesco Toldo? Framför sig har han då Cordobá och jag tippar på att Samuel är i skick och startar bredvid honom. På vänsterkanten börjar succélöftet Santon medan Maicon som inte riktigt kom upp i sin normala standard på San Siro, börjar till höger.

På mittfältet lär Cambiasso fortsätta i ankarrollen medan Zanetti är självskriven till höger. Med tanke på att Muntari var riktigt usel i det första mötet kan möjligtvis Figo ersätta honom, något jag personligen tror starkt på. I den offensiva rollen hittar vi Dejan Stankovic.

I anfallet börjar Zlatan Ibrahimovic tillsammans med Adriano, om inte Mourinho väljer att chansa med Balotelli som gjort en del mål på den senaste tiden, men det är inte så troligt.

Trolig startelva:
Julio César
Maicon – Cordobá – Samuel – Santon
Zanetti – Stankovic – Cambiasso – Figo
Ibrahimovic – Adriano

Avbytare: ? 

Manchester United
Efter den imponerande segern senast verkar laget vara taggat för att möta den italienska storklubben. Wayne Rooney gjorde mål i den tredje matchen i rad medan Carlos Tévez visade god form med att sätta två baljor mot Fulham. Glädjande för hemmalaget är att duon Ferdinand & O’Shea friskförklarades under dagen och båda kommer att medverka mot Inter.

Efter duon nu är tillbaka är backlinjen ganska så given, medan de enda frågetecknen nu ligger på mittfältet. Edwin Van Der Sar anser jag dock ha en klar plats mellan stolparna medan Rio Ferdinand och Nemanja Vidic bildar ett stenhårt mittlås på onsdagen. Patrice Evra är given till vänster medan John O’Shea startar till höger.

På mittfältet är Cristiano Ronaldo och Michael Carrick givna, medan Paul Scholes med största sannolikhet även han startar(?). Det lilla frågetecknet är om Park fortsätter trots 90 minuter mot Fulham. Nani har visat framfötterna i cupspelen under den senaste tiden men tror trots allt på att Ji-Sung Park får förtroendet eftersom hans outtröttliga spelstil, offensiva löpningar och goda defensiva jobb är viktiga faktorer mot Inter. Den största frågan är dock om Ryan Giggs spelar mot Inter? Scholes var fantastisk mot Barcelona förra året och är oftast utmärkt i Champions League, och känns rätt så given för mig. Kanske då Giggsy sparas till mötet mot Liverpool på lördagen? Vem minns hur han snurrade upp Lampard, Ballack och Mikel när Chelsea gästade Old Trafford? If i only knew Ferguson…

I anfallet är det rätt så klart att Dimitar Berbatov ackompanjeras av Wayne Rooney, medan tvåmålsskytten senast, Carlos Tévez får se sig bänkad,. men erbjuder ett utmärkt alternativ för Fergsuon.

Trolig startelva:
Van Der Sar
O’Shea – Ferdinand – Vidic – Evra
Ronaldo – Carrick – Scholes – Park
Berbatov – Rooney

Avbytare: Foster, Evans, Giggs, Tévez, Anderson, Fletcher, Nani

Historik
United har endast mött Inter tre gånger under historien och senast spelade man 0-0 i det första mötet på San Siro. Säsongen 98/99 när Red Devils kammade hem trippeln besegrade United italienarna på hemmaplan med 2-0 innan man på bortaplan kryssade 1-1 och avancerade till semifinalerna. För övrig statistik hänvisar jag till artikeln Inter och Manchester United i Europa.

Domare
Wolfgang Stark dömer onsdagskvällens kokande möte på Old Trafford och lär ställas ständigt på prov under 90 långa och svettiga minuter. Stark är känd för att lätt dra upp det gula, men även röda kortet då han exempelvis under matchen Chile-Argentina i U-20 VM år 2007 delade ut sju (av nio) varningar och två röda kort åt spelarna i Chile, och i mars 2004 delade han ut tre röda kort i matchen mellan Barcelona och Celtic. Stark gillar ej något eftersnack och om spelarna protesterar mot domslut är han snabb att tillrättavisa dem och visa det gula kortet. 

Manchester United – Internazionale
Manchester, Old Trafford
20.45 (svensk tid)
Tips: 2-0 (Berbatov, Rooney)

BRING IT ON!