Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Man Utd – Inter 2-0 (1-0)

Trots att hemmalaget inte riktigt lyckades komma upp i sin normala nivå tog man en rutinmässig seger över Internazionale med 2-0 på Old Trafford och avancerade därmed till kvartsfinalerna i Champions League.

MAN UTD – INTER 2-0 (1-0) 
1-0 [4] Nemanja Vidic
2-0 [49] Cristiano Ronaldo

MANCHESTER UNITED: Van der Sar – O’Shea, Ferdinand, Vidic, Evra – Ronaldo, Carrick, Scholes (Anderson 70), Giggs – Rooney (Park 84), Berbatov 
Avbytare: Foster, Evans, Anderson, Tévez, Gibson, Park, Fletcher
Varningar: Rooney

INTERNAZIONALE: Julio César – Maicon, Cordobá, Samuel, Santon – Zanetti, Vieira (Muntari 46) , Cambiasso, Stankovic (Adriano 58) – Ibrahimovic, Balotelli (Figo 70)
Avbytare: Toldo, Maxwell, Rivas, Figo, Muntari, Cruz, Adriano
Varningar: Samuel, Muntari

Första halvlek
Hemmalaget börjar klart bäst och är mycket aktiva ända från början. Man lyckas vaska fram två hörnor inledningsvis av var den andra resulterar i matchens första mål. Nemanja Vidic når högst på Ryan Giggs hörna och kan ostört (var befann du dig Vieira?) nicka in 1-0 för hemmalaget bakom en chanslös Julio César. En riktig chock för gästerna och Mourinho ser fundersam ut på sidan av planen.

Zlatan inleder lite trögt och tas hårt av hemmalagets försvar. I den 7:e minuten tar svensken ner en boll som skapar lite farligheter men Ferdinand lyckas rensa undan. Hemmalaget är för övrigt riktigt vassa under de första 20 minuterna och speciellt Ryan Giggs verkar vara på ett fantastiskt spelhumör eftersom han rullar upp Interspelarna en efter en upp på läktaren…

När det är spelat dryga 20 minuter kommer Giggs springandes längs vänsterkanten. Giggsy ger ett lågt inlägg som tar på handen på en Interspelare som glider för att täcka undan, men Stark friar!

I den 23:e minuten tvingas Vidic rensa lite väl akrobatiskt till hörna efter ett klurigt inlägg. Hörnan är dock resultatlös. I den 38:e minuten kommer Giggs snyggt in från kanten, passar Rooney i mitten som med en touch skarvar vidare till O’Shea som ensam med César skjuter rakt på. Ett kanonläge att utöka ledningen!

Minuten senare prövar Stankovic på skott efter ett bra inlägg av Ibra men skottet går över. Strax efteråt är det Zlatan igen som skjuter, men skottet går några tiotals centimeter förbi.Zlatan påminner, efter en kort osynlig period, om hans farlighet igen. En frispark från Maicon når huvudet på Zlatan som nickar vi marken bollen i ribban.

Strax innan pausvilan skjuter Maicon ett löst skott som Van Der Sar plockar enkelt. Rooney hinner sedan ännu avlossa en hård kanon som går strax utanför.

Andra halvlek
Inter inleder andra halvlek med att byta ut Vieira och sätta in Sulley Muntari. Det är nu italienarna(?) som börjar bäst. Balotelli skjuter strax förbi i den 46:e minuten.

Men United slår till igen. Giggs kör in från högerkanten, passar bollen till Scholes som fortsätter åt Rooney ute till vänster. Wazza ger ett perfekt inlägg som Cristiano Ronaldo möter lika perfekt och nickar in 2-0 för hemmalaget. Ett psykiskt sätt mycket viktigt mål för hemmalaget och säsongens första för Ronaldo i Champions League!

Gästerna svarar dock genom Cambiasso som drar på en riktig dunderbalja från 25 meter, men Van Der Sar lyckas rädda det svävande skottet rakt framför sig men Vidic är snabbt framme och rensar undan. I den 52:a minuten får vi se något av de roligaste i matchen. Cristiano Ronaldo kör sin patenterade fint-solo-magi på högerkanten och Balotelli orkar inte titta på längre. Den hetlevrade men för dagen genomruttna anfallaren ställer sig framför Ronaldo som ligger på marken och viftar att portugisen skall upp, skriker troligtvis några mindre väl valda ord åt honom och ser samtidigt ut som en bortskämt liten snorunge…

I den 57:e minuten kommer Dejan Stankovic ut och in springer Adriano. Brassen tar inte länge på sig att presentera sig själv för hemmapubliken innan han på volley (pass av Cambiasso) drar med vänstern i stolpens insida. Mycket nära! Minuten senare skall dock Berbatov punktera matchen efter att César släppt retur på Rooneys stenhårda skott i famnen åt Giggs, som serverar bulgaren men avslutet är svagt och går rakt på César.

Efter dryga 20 minuter in på andra är det först Zlatan, och sedan Adriano, som prövar på att skjuta bollen över stadion och ut på gatan, men misslyckas med minsta möjliga marginal. Nära dock.

I den 69:e minuten visar sedan Balotelli upp sig igen genom att riktigt fult kapa ner Patrice Evra. Minuten senare byts Balotelli ut, och får självklart ”stående ovationer” för sin fenomenala insats ikväll. In springer istället Luis Figo. Samtidigt gör även United sitt första byte då Anderson kommer in och Paul Scholes kommer ut.

Inter fortsätter att skapa lite farligheter för hemmalaget men lyckas inte riktigt med det där lilla extra, som krävs för att göra mål på United. Muntari stämplar Ronaldo ute på kanten innan Wayne Rooney kommer ut i den 84:e minuten och Park kommer in. Strax efteråt får Ronaldo på en suverän träff på frispark från över 30 meter som dock Julio César snyggt lyckas styra till hörna.

Innan matchen är slut hinner ännu Anderson så när servera Giggs med en fin genomskärare men César är på alerten och kommer emot och bryter. Efter två minuters övertid blåser Wolfgang Stark i pipan och matchen är slut. United vidare till kvartsfinal!

Sammanfattning & Spelarkritik
Trots att man efter de strålande första 20 minuterna kom av sig rejält spelmässigt sätt tog United endå en rutinmässig seger över Inter. Mittfältet fungerade inte som önskar och speciellt Scholes var en mindre besvikelse med mycket slarviga passningar. Mittlåset med Vidic och Ferdinand var däremot bra, fastän man stundtals hade vissa problem med fysiske Zlatan på topp.

Michael Carrick lyckades inte heller han komma igång. Ryan Giggs var däremot strålande, och bidrog starkt till de flesta målchanserna. Bl.a. nickade Vidic in 1-0 på Giggs hörna, spelade snyggt ihop med Rooney som spelade vidare till O’Shea (som dock missade), passade fram åt Berbatov som från 6-7 meter skjuter rakt på César. Cristiano Ronaldo var även han på ett bra spelhumör, och hade bortsett från hans inflytande i offensiven en fin frispark som dock César lyckades parera till hörna.

Wayne Rooney gjorde en bra match på topp, var ständigt aktiv och serverade Ronaldo vid 2-0 målet med ett fint inlägg. Dimitar Berbatov gjorde däremot ingen höjdarinstas mot Inter och får högst sannolikt se sig bänkad mot Liverpool i helgen. Några fåtal bra mottagningar, passningar och ett sumpat målläge var allt vi fick se av bulgaren på onsdagskvällen. Han kan så otroligt mycket bättre…

Sammanfattningsvis gjorde United alltså ingen riktig toppmatch, trots en rätt så bekväm seger. Inter var dock långt ifrån ofarliga, och med marginalerna på sin sida kunde matchen sett annorlunda ut (Zlatan ribban, Adriano stolpen) för Inters del. Men hemmalaget visade återigen sin styrka på Old Trafford trots att man som sagt inte glänste (förutom Giggs).

Men United är nu klara för kvartsfinalerna, och matchparen lottas den 20:e mars, nästa fredag alltså. Till näst väntar en mycket avgörande match, hemma på Old Trafford, mot titelrivalerna(?) Liverpool. Om United lyckas vinna matchen kan gästerna sluta drömma om det första ligaguldet på 19 år.

YOU’RE NOT SPECIAL ANYMORE!