Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Common People

På söndag möts United och Everton i en FA-cupsemifinal. Det borde vara en av säsongens absoluta höjdpunkter men det känns faktiskt inte så. Och då tänker jag inte på att varje match i ligan och Champions League är en större match för United. Nej, det som gör att känslan inte är den rätta inför semifinalen är att matchen spelas på Wembley. Det är fel av många olika anledningar.

Traditionen säger att endast finalen ska spelas på Wembley. När nu även semifinalerna spelas på Wembley devalverar det värdet av att få spela på Wembley. Ett framträdande på Wembley ska vara speciellt men när snart sagt varje lag och varenda spelare har gjort en match på Wembley är det inte längre överdrivet speciellt.

Traditionen säger också att semifinalerna ska spelas på en arena som minimerar de två lagens resväg. Att Uniteds och Evertons supportrar ska tvingas till en lång och dyr resa när det inte är nödvändigt är inget annat än en skandal. Men supportrar är det ju ingen som bryr sig om.

Ja, publikkapaciteten på Wembley är betydligt större än den på de alternativa arenorna (Villa Park, Goodison Park och City of Manchester Stadium). Men det är också den enda fördelen med att matchen spelas på Wembley. Beslutet att spela semifinalerna på Wembley är ett beslut som ingen verkar gilla. Ja, förutom de som bestämmer förstås.

Att Wembley dessutom är en skitarena som borde ha rivits för gott är en annan diskussion.