Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Man Utd – Tottenham

Vinsten senast var mycket viktig för United men Sir Alex har efter matchen menat på att man måste bli mer kliniska framför mål och inte ”kasta bort” ligatiteln som man nu har ett bra grepp om. Ikväll kommer ett formstarkt Tottenham och Harry Redknapp på besök till Theatre of Dreams, en vinst ikväll och Red Devils är allt närmare titeln. Men Spurs är inget lätt motstånd, speciellt inte i den form de befinner sig i för tillfället. Ett extra öga bör hållas på Aaron Lennon och Luka Modric, två små, men ytterst bra fotbollsspelare. 

Historik
United har en bra statistik mot gästerna ikväll. Sammanlagt har lagen mötts 168 gånger (alla matcher inräknade), och United har gått segrande ur dessa 77 gånger, 45 gånger har matcherna slutat oavgjort och 46 gånger har Spurs knipit segern. I Premiership har United tagit 23 segrar, 7 oavgjora och förlorat tre gånger mot Spurs på 33 försök. På hemmaplan har man en grym facit med 13 vinster och tre oavgjorda på 16 matcher, med målskillnaden 29-5.

Tottenham
Gästerna befinner sig alltså i bra form för tillfället. Man har vunnit sex av sina senaste åtta matcher med oavgjort resultat mot Sunderland och förlust mot Blackburn. De två senaste matcherna har man vunnit med uddamålet och hållit tätt bakåt. I Tottenham är Michael Dawson borta från spel, likaså är Roman Pavlyuchenko mycket osäker. Fraizer Campbell kan som bekant inte delta på grund av klausulen i lånekontraktet. 

I början av säsongen så osäkre Heurelho Gomes tar plats mellan stolparna, medan han troligtvis framför sig har ett mittbackspar bestående av Ledley King och Jonathan Woodgate. På kanterna startar troligtvis Vedran Corluka till höger medan kvicke Benoit Assou-Ekotto startar till vänster. 

På mittfältet har Redknapp angenäma problem då Jermaine Jenas återvänt från skada men har han någon orsak att göra ändringar till det mittfält så funkat så väl den senaste tiden? Säkert är dock att Lennon och Modric startar, likaså Palacios. Jag tror att trots att Huddlestone varit bra den senaste tiden vill Redknapp se Jenas på planen ikväll. Det återstår att se. 

I anfallet är det troligt att Robbie Keane startar med Defoe eller Bent. Joakim Jönsson från Spursredaktionen tror på det senare alternativet så jag får väl medhålla och säga Darren Bent. Pavlyuchenko och Campbell missar som sagt matchen. 

Manchester United 
En mycket viktig seger senast betydde att United nu är tre poäng före Liverpool i tabelltoppen med en match mindre spelad. Rivalerna spelar dock idag mot Hull på bortaplan och ifall man lyckas ta tre poäng är man tillbaka på förstaplatsen. Därmed är kvällens match en ”måste match” för United igen och tre poäng är kanske viktigare än nånsin. 

I United missar Gary Neville och John O’Shea matchen medan Wes Brown troligtvis är tillbaka, men börjar på bänken. För övrigt har United inga andra rapporterade skador. I matchen mot Tottenham hoppas jag att Edwin Van Der Sar vaktar målet. Med tanke på att United ikväll mot Spurs, nästa vecka mot Arsenal & Middlesbrough och sedan igen mot Arsenal kan Van Der Sar tänkas vilas i någon av matcherna, men frågan är vilken? 

I försvaret ser vi en återvändande Rio Ferdinand tillsammans med Nemanja Vidic. På kanterna startar Rafael till höger som gjorde senast ett mycket bra inhopp. Till vänster börjar Patrice Evra. Mittfältet är återigen en klurig uppgift att gissa sig till, men Michael Carrick och Cristiano Ronaldo känns givna i en såhär viktig match. De övriga innermittfältarna (Fletcher, Anderson 76 min, Scholes) gjorde fulla nittio minuter mot Portsmouth senast och frågan är vem som startar. Personligen tror jag på Fletcher men Scholes är ingen omöjlighet. Beror dock mycket på hur Sir Alex har valt att spela mot Gunners. Ji-Sung Park börjar på vänsterkanten om inte Nani får chansen. 

I anfallet känns Wayne Rooney given men frågan är igen vem som startar bredvid honom? Berbatov vill säkerligen möta sin gamla klubb medan Tévez, som fått mycket rubriker i medierna på sistone, också vill spela. Tror Berba börjar matchen, men byts ut mot Tévez i andra. 

Matchen är som sagt av den viktigaste kalibern för United och en vinst är absolut ett måste ikväll om man inte vill bjuda in Liverpool med i titelracet. Ferdinand är tillbaka vilket är en klar förstärkning trots att Evans som oftast sköter jobbet mycket bra. Sir Alex vet nog vad som står på spel ikväll och lär poängtera aningen extra att man mot Tottenham måste vara kliniska framför mål, något man verkligen inte visade mot Portsmouth senast. 

Man Utd – Tottenham
Old Trafford
Tid: 18.30 (svensk tid)
Tips: 2-0 (Rooney, Tévez) 

Matchen sänds på Canal+ Sport1 med start kl 18.30.

BRING IT ON!