Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Man Utd – Man City

Derbydags i Manchester, eller utanför Manchester som City-fansen så häftigt uttrycker sig. Som alla vet så kan allt hända i ett derby, men United har inte råd att tappa poäng på söndagen.

Den här säsongen så gjorde United sina 2 klart sämsta matcher mot ärkerivalen Liverpool, det behöver man inte ens diskutera, så är det bara. Ifjol gjordes de 2 klart sämsta (även om ett under hindrade United från poäng på COMS) matcherna mot stadsrivalen City. Hemma på Old Trafford utspelade sig en av United’s sämsta matcher sedan Premier League bildades 1992, City vann med 2-1 efter mål av Vassell och Benjani, United’s tröstmål gjordes med minuten kvar av Carrick. Denna match skrevs upp enormt p.g.a 50-årsminnet av Munchen-katastrofen, United pallade inte trycket av någon anledning och var ruttet dåliga.

Man City
Mark Hughes får undvara Dietmar Hamann, Craig Bellamy, Darius Vassell och Michael Johnson av de mer namnkunniga spelarna. Jo är dessutom utlånad till Everton. Shaun Wright-Phillips är tveksam till spel och har missat de senaste 5 matcherna, bli dock inte förvånade om han startar. Zabaleta är dock tillbaka och kan ta en startplats.
City spelar ofta med 2 defensiva spelare på mitten och 3 offensiva framför i ett 4-2-3-1-system, jag skulle tro att så blir fallet även i morgon.

Som bekant så har laget fått en ny ägare och man inhandlade 4 nya spelare i januari. Målvakten Shay Given (Newcastle), vänsterbacken Wayne Bridge (Chelsea), mittfältaren Nigel De Jong (Hamburg) samt. anfallaren Craig Bellamy (West Ham), dessutom köpte man Vincent Kompany (Hamburg), Shaun Wright-Phillips (Chelsea), Pablo Zabaleta (Espanyol), Glauber (Nurnberg) och givetvis Robinho (Real Madrid) i somras. I princip ett helt lag alltså. Det är dock en egen produkt som imponerat mest den här säsongen, Stephen Ireland har utvecklats ytterliggare och varit lagets bäste spelare sett över hela säsongen.

Preliminär trupp:
Given, Hart
Richards, Onuoha, Dunne, Bridge, Garrido, Zabaleta, McGivern, Glauber
Elano, Ireland, De Jong, Kompany, Fernandes, Etuhu, Clayton, Petrov
Robinho, Bojinov, Caicedo, Evans

Troligt lag:
Given
Richards, Onuoha, Dunne, Bridge
De Jong, Kompany
Elano, Ireland, Robinho
Caicedo

Bänk: Hart, Garrido, Zabaleta, Fernandes, Etuhu, Petrov, Bojinov

United
Sir Alex lär göra några förändringar jämfört med laget som imponerande slog ut Arsenal i Champions League och avancerade till semifinal. Match väntar redan på onsdag igen mot Wigan också. Som vanligt lär det bli på mitten som ändringarna sker, Ryan Giggs och Paul Scholes kommer troligen gå in i laget, Anderson och Park ut möjligtvis. På topp hoppas Berbatov och Tevez på en startplats, Berbatov tror och hoppas jag personligen på. I försvaret tror jag Sir Alex behåller samma spelare, kanske att Rafael ersätter O’Shea, om han anses mer lämplig i spelet mot Robinho.
Wes Brown och Owen Hargreaves missar resten av säsongen, 2 enorma avbräck minst sagt, båda startade CL-finalen ifjol och är 2 viktiga spelare för startelvan. Gary Neville är tillbaka i truppen och kanske blir involverad på något sätt. Förutom de 2 skadorna presenterar United följande fantastiska trupp:

Van der Sar, Foster, Kuszczak
O’Shea, Rafael, Neville, Ferdinand, Vidic, Evans, Evra
Ronaldo, Nani, Anderson, Carrick, Scholes, Fletcher, Park, Giggs
Rooney, Tevez, Berbatov, Macheda

Med ovanstående i åtanke tror jag på följande lag:

Van der Sar
O’Shea, Ferdinand, Vidic, Evra
Ronaldo, Scholes, Carrick, Giggs
Berbatov, Rooney

Bänk: Foster, Evans, Rafael, Fletcher, Park, Anderson, Tevez

Matchen sänds på Canal+ Sport Extra, man väljer att visa Allsvensk fotboll på Canal+ Sport 1 istället. Man är ju inne i ett viktigt och avgörande skede av säsongen i Allsvenskan och ett Manchester-derby måste ju då räknas lägre…