Wigan – Man Utd 1-2 (1-0)

Efter en seg inledning där hemmalaget haft det farligaste läget när Antonio Valencia rann igenom men chippade förbi fick gästerna bättre tag i spelet. Det var dock Hugo Rodallega efter en duell med Vidic varit den starkare och behöll balansen innan han efter en stund fick syn pÃ¥ bollen och smällde in den i det främre hörnet. Alla Liverpoolsupportrar runt om i världen klädda i Wiganskjortor hade stor fest medan den där känslan ”tänk om vi förlorar” smög sakta in i medvetandet. Efter mÃ¥let hade Rooney och Carrick ett var sitt utmärkt läge att kvittera men hemmalagets ledning stod i halvtid.

Sir Alex valde att byta in Carlos Tévez i den 57:e minuten, något som visade sig vara ett suveränt drag av mästartränaren. Fyra minuter senare skjöt Carrick ett lågt skott från straffområdets högra sida mot målet där Tévez befann sig. En utmärkt klackskarvning ställde Kingson i hemmamålet och ställningen var 1-1. Efter målet fortsatte man att pressa på, dock utan att lyckas göra mål.

Men när det endast Ã¥terstod nÃ¥gra minuter av den ordinarie matchtiden kom avgörandet. Cristiano Ronaldo hade bollen pÃ¥ högerkanten, passade den fram Ã¥t en djupledsspringade O’Shea vars lÃ¥ga inlägg hittade Michael Carrick vid straffomrÃ¥dsgränsen som kom framrusande och pangade vackert in 2-1 mÃ¥let i det bortre krysset. Segern var enorm och Rio Ferdinand kramade om Darren Fletcher uppe pÃ¥ läktaren och viskade i hans öra, now we are really close.

Dags att avgöra guldet på hemmaplan i år, för första gången sedan 98/99. Någon som är taggad inför lördagen?

WIGAN – MAN UTD 1-2 (1-0)
1-0 [28] Hugo Rodallega
1-1 [61] Carlos Tévez
1-2 [86] Michael Carrick

WIGAN: Kingson; Melchiot, Boyce, Bramble, Figueroa; Valencia, Brown, Scharner, Cattermole, N’Zogbia; Rodallega
Avbytare: Pollitt, Edman, Watson, Koumas, De Ridder, Mido, Kapo
Varningar: –

MAN UTD: Van Der Sar; O’Shea, Evans, Vidic, Evra; Anderson (Tévez 57), Scholes (Giggs 75), Carrick; Ronaldo, Berbatov (Park 89), Rooney
Avbytare: Kuszczak, Neville, Nani, Rafael