Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchrapport: Man Utd – Arsenal 0-0 MÄSTARE!!!

Manchester United säkrade igår ligatitel nummer 18 och därmed har man utjämnat Liverpools gamla rekord. Matchen i sig var inte mycket att hurra över, United lade all fokus på att hålla den poäng man hade när Mike Dean blåste igång matchen och man tillät (?) Arsenal det mesta av bollinnehavet. Sista minuterna blev nervösa men United lyckades reda ut stormen och när slutsignalen ljöd exploderade Old Trafford.

En poäng var allt som behövdes för att Manchester United skulle ta hem en tredje raka Premier League-titel och med tanke på att motståndarna Arsenal redan spikat fjärdeplatsen i ligan trodde många att det skulle bli en ny överkörning av Arsenal från Uniteds sida.

– – –

Sir Alex gjorde endast tre ändringar gentemot den startelva som fick förtroendet borta mot Wigan i onsdags. Scholes, Anderson och Berbatov byttes ut mot Fletcher, Giggs och Tevez. I övrigt samma lag där Jonny Evans fortsatte att vikariera för skadade Rio Ferdinand.

MANCHESTER UNITED: Van der Sar – O´Shea, Vidic, Evans, Evra – Fletcher, Carrick – Ronaldo, Giggs, Rooney (91) – Tevez (67)
Avbytare: Kuszczak, Neville, Rafael, Scholes, Anderson (91), Park (67), Berbatov
Varningar: –

– – –

Arsene Wengers mannar kom till Old Trafford utan något annat än sin heder att spela för och man måste berömma Arsenal för det sätt de genomför matchen. Skapade ett stort tryck på United i slutminuterna och man var inte långt ifrån att förstöra dagen för mästarna.

ARSENAL: Fabianski – Sagna, Toure, Song, Gibbs (76) – Denilson, Diaby – Nasri (69), Fabregas, Arshavin (69) – Van Persie
Avbytare: Mannone, Vela, Walcott (69), Ramsey, Silvestre, Bendtner (69), Eboue (76)
Varningar: Van Persie, Arshavin, Fabregas, Nasri, Song

– – –

Matchen
United inledde matchen i full fart, med offensivt spel och en härlig inställning vilket var precis vad många hade räknat med. Redan i den första minuten kunde United utnyttja en tom yta bakom Kieran Gibbs och Ronaldo blev serverad med en fin boll men trots ett utmärkt skottläge valde Ronaldo okarakteristiskt nog att stanna upp istället för att skjuta och så vips var läget borta.

Arsenal fick efter ett tag bättre grepp om både bollen och matchen vilket gjorde att hemmalaget fick inrikta sig på att jaga boll istället för att anfalla. I den 14e minuten blev Van Persie (allt som oftast ensam Arsenal-spelare i straffområdet) serverad en fin boll, Vidic och O´Shea kunde inte komma överens om vem som skulle markera och holländaren fick ett mycket fint läge i den bortre delen av straffområdet men nicken seglade högt över. Wayne Rooney hade sedan Uniteds kanske bästa målchans i matchen då han tog en perfekt tajmad löpning mot bortre stolpen, mötte ett utmärkt inlägg från Carrick med pannan men bollen smet tyvärr strax utanför stolpen.

Skotten på mål i den första halvleken var väldigt få och de heta målchanserna nästintill obefintliga. Arsenal ägde det mesta av bollinnehavet, men bristen på djupledslöpningar och aktivitet i straffområdet gjorde att United relativt enkelt kunde försvara resultatet. I den 41a minuten stack United emellan med en kontring där Rooney serverade Giggs i straffområdet men walesaren avslutade en bra bit över, trots mycket fint skottläge.

United blev än mer försiktiga i den andra halvleken och det blev väldigt uppenbart för 76 000 på Old Trafford samt alla där hemma i TV-sofforna att SAF hade sagt åt sina spelare att slå vakt om nollan och den enda poäng som behövdes för att säkra titeln.

Efter 78 minuter fick United frispark precis vid det vänstra hörnet av straffområdet, Ronaldo stegade fram och fick till en sådan där svävande projektil som är så svår för målvakterna att hantera men bollen smet tyvärr precis utanför det högra krysset. Fabregas fick Arsenals sista målchans med drygt 5 minuter kvar när han ensam i straffområdet träffade utsidan av stolpen med ett fint vänsterskott.

Under de avslutande minuterna hade Arsenal några hörnor och frisparkar i bra lägen som höjde nervositeten till en olidlig nivå men United stod emot och efter drygt tre minuters tilläggstid blåste Mike Dean av matchen vilket förkunnade att Manchester United tagit hem sin 18e ligatitel genom tiderna!

Sammanfattning
En väldigt tråkig fotbollsmatch och tyvärr fick vi inte fira med ett segermål, men vad gör det när man precis har blivit Premier League-mästare – ännu en gång!

Trots att spelet inte har varit lika imponerande som förra året står vi återigen här som mästare. Förra säsongen gjorde United 80 mål (flest i PL), den här säsongen har man endast kommit upp i 67 (med en match kvar). Det har varit en väldigt tuff säsong med rekord i antalet tävlingsmatcher och hittills har man tagit hem Community Shield, VM för Klubblag, Ligacupen samt Premier League. Den 27e maj har United chansen att ta hem Champions League-titeln för andra året i rad då man ställs mot Barcelona på Olympiastadion i Rom.

De två enskilt största faktorerna till den så framgångsrika säsongen stavas b-r-e-d t-r-u-p-p och S-i-r A-l-e-x F-e-r-g-u-s-o-n. SAF har sagt att det här utan tvekan är den bästa trupp han någonsin basat över och bredden samt kvaliteten rakt igenom på truppen har gjort att United klarat sig igenom det enorma antalet matcher och alla olika turneringar. Ferguson har även varit väldigt framgånsrik i sitt roterande och skotten har en kuslig förmåga att välja rätt spelare till rätt matcher (Giggs mot Chelsea i januari kanske det bästa exemplet).  Förresten, såg det inte väldigt fullt ut på podiet igår när laget firade titeln?

Nu väntar Hull på bortaplan i den avslutande ligamatchen, räkna med att alla som finns med i planerna till CL-finalen vilas vilket innebär att spelare som Neville, Tosic, Gibson, Welbeck och Macheda kan räkna med startplatser. Ikväll är det Player of the Year Awards i Old Traffords innandömen men på måndag börjar laddningen inför la grande finale mot Barcelona i Rom. Om lite drygt 246 timmar är det avspark på Olympiastadion, där United ska försöka kröna vad som varit en fantastisk säsong med att bli det första laget med nuvarande CL-format som tar hem Europas finaste klubbtävling två år i rad.

Lets go for 19!