Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Hull – Man Utd

Ligan ska avslutas och matchen är helt betydelselös för United, som redan säkrat ligatiteln. Fokus ligger i stället på onsdagens match mot Barcelona, finalen i Champions League. Däremot kommer matchen att vara avgörande för fyra lag i ligan, som slåss om två av platserna som garanterar spel i högsta ligan till hösten.

En match återstår av ligaspelet och en efter snabb titt på truppen, är det inget snack om att Ferguson fokuserar på onsdagens match. Det har varit en del skriverier de senaste dagarna kring United eventuella trupp till morgondagens match.

Sett till förutsättningarna finns det ingen som egentligen kan kritisera tränaren för hans val av trupp. Misstaget, att låta samma spelare som är aktuella för finalen att delta i denna match, kommer han inte att göra. Senast det hände, blev det respass mot Milan i semifinalspelet 2007. Då spelades en tidig lördagsmatch mot Everton.

Däremot kan jag lätt förstå oron från Sunderland och i synnerhet Newcastle och Middlesbrough. Dessa tre lag, tillsammans med Hull, slåss om två platser till höstens ligaspel. Men att lägga en del av ansvaret på United känns bara larvigt, då samtliga haft 37 matcher på sig för att undvika denna situation man nu befinner sig i.

Eftersom ligan redan är vunnen, känns det själv lika svårt att lägga ner någon större energi på att diskutera allt för mycket kring denna match. Mycket av mig håller redan på med förberedelserna inför finalen. Ferguson släpper fram allt han har i ungdomlig och talangfull väg, bortsett från några rutinerade rävar.

De enda frågorna jag sitter med är om Ferdinand ska hålla för spel och om sensationslaget från i höstas ska klara av att hålla jagande Newcastle och Middlesbrough bakom sig.

United:
Enligt BBC är truppen redan släppt. Hur säker den är, vet jag inte. Den finns ännu inte bekräftad på United hemsida men den känns ganska trolig. Glädjande är Brown tillbaka i truppen och den enda som saknas är sedan tidigare långtidsskadade Hargreaves. Här följer truppen i sin helhet eller troliga spelare i truppen, enligt BBC:

Kuszczak, Amos, Neville, Brown, De Laet, Ferdinand, Chester, Eckersley, Simpson, Fabio, Nani, Fletcher, Gibson, Tosic, Martin, Drinkwater, Macheda, Welbeck.

Ferguson har gått ut och sagt att om Ferdinand håller för spel mot Hull, finns möjligheten att starta honom mor Barcelona. Rykten gör gällande att han själv tror på spel i onsdagens match, vilket skulle betyda att han håller ihop mittförsvaret tillsammans med… Wes Brown?

På alla sätt vore det roligt om stackaren kunde få ännu en match från start innan säsongen är slut. Ett enda långt skadehelvete har helt grusat hans säsong. Jag tror att Ferguson kommer att mönstra, kanske inte det mest talangfulla, men den mest rutinerade backlinjen mot Hull. Det borde betyda att kanterna tas om hand av Neville och Fabio. Kan inte Brown starta tar nog Neville klivet in i mitten och Eckersley tar platsen till höger.

Till mångas förtjusning får nog äntligen Nani starta en match. Dock kanske det inte är denna match man helst vill se honom i? Det är inget snack om att han har mycket boll i sig, men också lika tydligt att han inte klarat av att visa upp det den här säsongen. Att Ferguson oftast hittat andra alternativ har inte underlättat för portugisen.

De centrala platserna på mittfältet kommer att tas av stackaren Fletcher och ett av utropstecknen i år, Gibson. Fletchers öde i semifinalen har väl inte undgått någon och det är bara att beklaga att han inte får möjligheten att konkurrera om en plats i finalen. Längst till höger tror jag att vi kommer att se Martin.

Som offensiva krafter kommer vi att få se unga och talangfulla Macheda och Welbeck. Allt annat vore en överraskning, sett till säsongen som gått. De har verkligen imponerat och förtjänar en plats i startelvan.

Tänkbar startelva:
Kuszczak
Neville – Brown – Ferdinand – Fabio
Martin – Fletcher – Gibson – Nani
Macheda – Welbeck

Hull:
Nykomlingen ligger närmast ovanför strecket, en poäng efter Sunderland, en före Newcastle och tre före Middlesbrough, som mer eller mindre är borta från realistiska chanser att hålla sig kvar.

Hemmaspelet har inte alls varit lika framgångsrikt som spelet på bortaplan. Endast tre segrar och 14 poäng har man mäktat med hemma på KC Stadium, medan bortaspelet har genererat 21. Alla tre lag man har bakom sig i tabellen, har tagit klart fler poäng på hemmaplan. Ska det bli det som fäller nykomlingen?

Laget imponerade stort som nykomling i höstas då man som bäst nådde sjätte plats. Vad som hände sedan är ett stort mysterium. Om man liknar formen vid en rymdfärja, drog den i väg med raketfart mot toppen, för att sedan fullständigt explodera till småbitar. En av dessa är nu på väg tillbaka neråt, mot verkligheten och hotet om nedflyttning.

Lagets imponerade facit i höstas har nu förbytts mot ett något mindre imponerande. Hull har bara vunnit en av deras 22 senaste tävlingsmatcher. En seger i morgon och det nya kontraktet är klart. Skulle man orka med en poäng, krävs det av Newcastle att man besegrar Aston Villa på bortaplan. Ingen omöjlighet förvisso, men inte heller The Magpies imponerar. Fördel Hull.

Manager, Phil Brown, har en full och skadefri trupp att tillgå. Det enda undantaget är lånet från United, angolanen Manucho, som hittills mäktat med två mål och en assist i ligaspelet.
Följande spelare kan Brown välja bland för att mönstra startelvan:

Myhill, Ricketts, Turner, Zayatte, Dawson, Garcia, Boateng, Barmby, Geovanni, Fagan, Halmosi, Folan, Mendy, Marney, Cousin, Kilbane, Featherstone, Cooper, Doyle, Hughes, France och Duke.

Det farligast hotet kommer säkert ändå den brasilianske mittfältsstjärnan, Geovanni, att utgöra. Trots liknande form som laget, har han ändå satt åtta bollar i nät. Ett av målen kom i den målrika matchen på Old Trafford.

Tänkbar startelva:
Myhill
Turner – Dawson – Ricketts – Kilbane
Fagan – Garcia – Boateng – Geovanni
Marney – Barmby

Tidigare möten:
Morgondagens match blir det 18:e mötet lagen emellan. Egentligen är det väl bara det tidigare mötet i höstas på Old Trafford, som det går att skriva om. Efter 53 minuters spel såg United ut att gå mot en ny, säker hemmaseger, då Vidic nickade in 4-1. Trots det hade Hull faktiskt chansen att kvittera till 4-4 på övertid. Tre mål på Old Trafford är ändå imponerande i sig.

Jag hoppas verkligen att ungdomarna lever upp till förväntningarna och klarar av att besegra Hull. Skulle man göra det kommer laget upp på 90 poäng och det var ett tag sedan United gjorde det.

Hull – Man Utd
KC Stadium
Tid: 17.00 (svensk tid)
Tips: 1-2 (Nani, Welbeck)

Matchen sänds på Canal+ Sport/Canal+ HD med start 17.00 (sändningsstart 16.30)

C´MON UNITED!