Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Birmingham hemma i premiären

Spelschemat, som släpptes idag, berättar att United möter nykomlingen Birmingham City på Old Trafford i ligapremiären den 15 augusti. Även i andra omgången väntar en nykomling för United då Manchesterklubben åker till Turf Moor för att möta Burnley. United avslutar ligasäsongen med en hemmamatch mot Stoke, den 9 maj.

Den första matchen mot någon ur ”the big four” spelas redan den 29 augusti då Arsenal gästar Old Trafford. Returmatch i London den 30 januari. United möter Liverpool den 24 oktober (borta) och den 20 mars (hemma). Två veckor efter matcherna mot Liverpool väntar möten med Chelsea, den 7 november (i London) och den 3 april (på Old Trafford).

Säsongens första Manchesterderby spelas på Old Trafford den 19 september, medan city tar emot United den 17 april.

United avslutar säsongen med att möta Tottenham (hemma) sedan Sunderland (borta) och, som sagt, så väntar en hemmamatch mot Stoke i ligaavslutningen.

United spelar den här säsongen tre hemmamatcher och tre bortamatcher efter sina gruppspelsmatcher i Champions League, vilket är en klar förbättring mot förra säsongen då vi endast hade bortamatcher. Noterbart är emellertid att två av bortamatcherna efter Champions League-match är mot Liverpool och Chelsea. Läge att hoppas på tisdagsmatcher i Champions League de två veckorna således.

Vänligen notera att samtliga matcher, undantaget avslutningen mot Stoke, kan komma att flyttas p.g.a. tevesändning, åsikter från polisen samt konflikt med cupmatcher. Vilka matcher som kommer att tevesändas blir klart allt eftersom, om några veckor släpps det första teveschemat som täcker perioden fram till 30 november.

Fullständigt spelschema (länkar till United.no). MUSS får tyvärr inte, av rättighetsskäl, återge det fullständiga spelschemat. Det är löjligt, men så är det. Alternativet är att betala en avgift men det ligger långt utanför MUSS ekonomi.