Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Supporterklubben

US 8 – 2008 / 2009

Old Trafford – Theatre of Dreams…..för andra gången firade vi ligasegern på hemmaplan….. Ryan Giggs 11 Liverpool 0

East Stand

Ännu en säsong av glädje och när du läser det här så kanske vi har också vunnit den stora pokalen för andra år i rad – ännu mer historia!
Det är verkligen en fantastisk prestation, arton gånger som engelsk ligamästare men bäst av allt är att det inte finns någon klubb som har ett större rekord längre. Inte sedan 1967 har vi varit i den positionen och inget lag i England har någonsin vunnit tre titlar i rad två gånger. Jag tror inte vi kommer att se flaggan med ”18-5” på ”Anfailed” igen och ”den spanska servitören” (Benitez) har nyligen skrivit på ett 5-års kontrakt så vi kan med all säkerhet se fram emot att bli det obestridligt bästa laget i engelsk ligahistoria./ 19 here we come…
Innan jul sa jag att jag inte trodde vi skulle vinna ligan i år men när ”scousers” ramlade ihop strax efter det, så satt vi och väntade på att ta chansen att överta ledningen och förutom en vacklande period i mars så har vi varit väldigt starka. Det goda försvarsspelet är tillbaka på högsta nivå trots alla skadeproblem och vi har mängder med möjligheter i anfallet. Den unge Macheda har visat att han vet precis vart målet står och jag måste säga att stunden när jag förstod att vi skulle vinna ligan var när han avgjorde matchen sent mot Villa, vilket jubel! Sedan dess har vi åstadkommit en blandning av förbluffande bra matcher, några tuffa kamper och många gråhåriga stunder. Allt som allt ett par typiska månader på Uniteds berg och dalbana – det bästa åket i hela världen!
Jag vet att Ryan Giggs har vunnit PFA säsongens lirare och han skulle ha vunnit den någon gång tidigare i hans karriär, men för mig är den spelare som har varit solklart bäst Wayne Rooney. Speciellt under de sista månaderna har han visat världsklass och hans prestation är fenomenal, han verkar trivas i vilken position som helst Sir Alex placerar honom och han har haft en riktigt positiv inverkan på hela laget.
Ronaldos oförskämda attityd irriterar mig enormt (ett bra exempel är när han blev utbytt mot City) men vad kan man göra när han gjort ett makalöst mål mot Porto på bortaplan och sedan på egen hand krossade Arsenal i andra omgången i Champions League-semifinalen på Emirates Stadium. De två Arsenal-fansen på jobbet har ännu inte hört mig prata färdigt om det. 57 000 Arsenal-flaggor till salu, använda i bara 7 minuter…
Berbatov verkar inte vara en favorit bland fansen men vi har inte sett allt från honom än. Han är otroligt skicklig och jag tror att han kommer att göra någonting stort – avgöra något på tilläggstid kanske? Det skulle få alla fans på hans sida! Anderson har börjat att visa mer av vad vi såg förra säsongen och kommer snart att bli den drivande kraften i Uniteds mittfält, fast det skulle vara väldigt kul att också se honom göra mål.
En spelare som jag tror inte blir kvar i United är Nani. Han försöker men skjuter när han skulle passa och tvärtom. Han är frustrerande att titta på och i mina ögon har inte utvecklats mycket alls sedan i fjol.
Det största orosmolnet för mig är skuldnivån United har, speciellt PIK-lånen med deras gigantiska och stigande räntor varje år. Förra årets räntebetalningar var £68,8m, en kolossal summa pengar. Den motsvarar ett fullsatt Old Trafford varje hemmamatch och att inte ta ett enda öre betalt. Företaget hade lån på £699m säsongen 2007-08, varav £518,7M är skuldsatt direkt mot United. Dessa siffror ser inte alls bra ut men varje United-fan ska vara medveten om denna tickande bomb.
De lag jag vill se i finalmatcher, som i Rom är absolut de lag som spelar attraktiv fotboll. Båda är mästare från deras respektive ligor och utan tvekan de två bästa lagen i Europa. När det är stora finaler så vore det roligt om båda lagen alltid kunde ställa upp med absolut bästa laget och slippa ha skador och avstängningar Det är alltid synd att avstängningar påverkar, som årets Fletcher och Alves/Abidal ;- denna gången pga feldömda utvisningar – fotbollen kan vara elak ibland. Som Fergie sa; football, bloody hell! Men det är inte alltid finaler blir fantastiska fotbollsmatcher, då resultatet är allt som räknas…!
Den största icke United-stund från i år – 92 minuten, Iniesta, Hej då Chelsea!
(Hur får man korken tillbaka i en champagneflaska? Fråga 35 000 Chelsea-fans)

// Jamie
MUFC The Religion

West Stand

We’re going to Rome – and that is a fact! We’re going to Rome – and that is a fact! Sjöngs det på OT när vi blev klara Premier League- mästare. Igen !
Bara saken i sig, att vi för andra året i rad är i Champions League-final …Men att det sammanfaller med att vi just vunnit ligan återigen och nu tangerat Liverpools rekord på 18 titlar och därmed bara har två ”större” titlar kvar att vinna innan vi är helt i kapp gör det hela ännu bättre. Men, det största och viktigaste är som sagt att vi nu då är ikapp gällande ligatitlar och med tanke på att nu Sir Alex säger att om hälsan tillåter vill han köra vidare i ytterligare fem år ser det mycket lovande ut framigenom också. Vem kan klandra honom? Han har de senaste åren marginaliserat Arsenal och dessutom petat ner det största hotet, från Chelsea och har redan nu ett ungt och hungrigt lag som bara kan bli bättre och dessutom mer eller mindre en startelva under 19 år på väg fram som ser väldigt intressant ut. Jag tänker på tvillingarna Da Silva, Macheda, Welbeck m fl. Klart han vill se till att hans kanske sista lag blir precis så bra och framgångsrikt som vi alla hoppas på.
En sammanfattning av säsongen i övrigt är väl på sin plats också antar jag. Mycket svag start och fastän jag aldrig var särskilt orolig att vi skulle vara helt borta ur titel-racet såg det i ärlighetens namn mycket mörkt ut fram till Ronaldo var tillbaka och vi började få lite fason på spelet. Sen fick ju som vi alla känner till den spanska kyparen frispel och försökte utmana Sir Alex i ett ordkrig, vilket bara kunde sluta på ett sätt. Man kan undra vad han tänkte på egentligen? Inte ens nu kan han förmå sig att gratulera Sir Alex personligen utan nöjde sig med ett grattis till själva klubben. Småaktigt, men helt att förvänta och det är inte utan en viss skadeglädje det bara gör saken ännu härligare skall ärligt erkännas.
I övrigt får man säga att det varit en ganska ojämn säsong för många spelare. Det tog ett bra tag för Ronaldo att komma tillbaka till gammal god form, Rooney såg länge ut att behöva vila, Tevez ansträngde sig ibland lite för mycket att bevisa att vi borde signa honom permanent, Berbatov ser fortfarande inte riktigt hemma ut och även Anderson var riktigt svag emellanåt. Försvaret däremot har allt som oftast varit det stabilaste vi sett sedan Pallister/Bruce dagar. Rekordet i antalet hållna nollor i Europa var ju helt fantastiskt och hela backlinjen samt mittfält och målvakt skall ha sig en rejäl eloge. Det blev ju som bekant lite av en motreaktion när väl nollan sprack, till följd av årets lågvattenmärke, förlusten mot ”scousers” på hemmaplan. Det har även varit trist att se Nani spela bort sig själv från startelvan och om han inte tar sig i kragen skulle det förvåna mig om han inte säljs snart, kanske redan i sommar.
För att i stället prata om roligare saker kan nämnas mitt ansiktsuttryck när Macheda blev inbytt mot Villa och inte bara tog för sig och sprang sönder deras försvar, han stänkte även in ett fantastiskt vackert mål som med facit i hand kan ha varit just det mål som gav oss självförtroendet tillbaka och såg till att vi vann ligan. Inte nog med det, han följde dessutom upp det med ett minst lika viktigt mål mot Sunderland! Welbeck har även han stundtals varit lysande och det är med hög förväntan jag kommer följa de två i framtiden. Giggs valdes ut av sina kollegor till årets spelare, om än för lång och trogen tjänst snarare än form, vilket han givetvis är värd mer än någon annan. Om bara Scholes kunde föryngra sig själv på samma dramatiska sätt som Giggs så har vi förhoppningsvis de båda kvar ett par säsonger till. Årets mål måste gå till Ronaldo…eller två förresten! Kan inte bestämma mig om skottet mot Porto eller frisparken mot Arsenal var snyggast!

Som semestertips kan jag rekommendera Chelsea, slår ni upp det i gps:en ser ni att det är endast 2 minuter från Rom…

// Marcus
COME ON REDS!!!