Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Nytt kontrakt för Darron Gibson

Manchester United meddelade idag att mittfältaren Darron Gibson har skrivit på ett nytt treårskontrakt, som sträcker sig till 2012.

Irländaren Gibson, 21 år gammal, fick ett mindre genombrott förra säsongen då han spelade 14 a-lagsmatcher och gjorde tre mål för United. Gibson var ständigt närvarande i det lag som vann ligacupen och spelade 90 minuter i finalen på Wembley. Sir Alex Fergusons användande av Gibson påminner mycket om hur han använde Darren Fletcher i början på Fletchers a-lagskarriär.

Gibson räknas officiellt som en egenproducerad spelare. Han var utlånad till Royal Antwerp säsongen 2006/07 och till säsongen Wolves 2007/08.

Gibson berättar, för ManUtd.com: ”Jag är väldigt glad att binda min framtid till United. Förra säsongen njöt jag av vara möjlighet och när jag fick min chans ville jag bevisa vad jag kan göra. Jag hoppas att fortsätta det den här säsongen.”

Sir Alex Ferguson kommenterar: ”Darron var en av de unga spelare som kom fram förra säsongen som en a-lagsspelare i United. Hans antal framträdanden reflekterar inte riktigt hur högt vi värderar honom, då han konstant har arbetat hårt för att utmana om en plats i a-laget.”