Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Landskampsnyheter

Vi börjar med dagens positiva nyhet som är att vi kan plocka bort Nani från skadelistan. Nani spelade nämligen som inhoppare (ersatte Bruno Alves efter 72 minuter) för Portugal i segermatchen, 3-0, mot Liechtenstein på bortaplan (träningsmatch).

Dagens negativa nyhet är att Jonny Evans lämnade återbud till Nordirlands träningsmatch mot Israel (1-1 i Belfast) p.g.a en vristskada. I skrivande stund är det oklart om Evans kan spela i söndagens ligapremiär.

Zoran Tosic hoppade in i halvtid och gjorde två mål när Serbien bortabesegrade Sydafrika med 3-1.

Darren Fletcher spelade hela matchen som lagkapten när Skottland VM-kvalade i Norge. Tyvärr för skottarna blev det en förnedrande 4-0-förlust. Därmed är det stenhårt i kampen om andraplatsen bakom redan VM-klara Holland. Skottland och Makedonien har sju poäng var medan Norge har sex, alla tre lagen med två matcher kvar att spela.

Patrice Evra spelade hela matchen när Frankrike vann borta mot Färöarna i VM-kval. Frankrike är nu fem poäng bakom Serbien men har en match mindre spelad. Serbien och Frankrike möts i Serbien den 9 september.

Rio Ferdinand och Wayne Rooney (utbytt efter 58 minuter) spelade från start när England spelade oavgjort 2-2 borta mot Holland (träningsmatch). Michael Carrick ersatte Barry i halvtid, då England låg under med 2-0. Ben Foster

John O’Shea och Darron Gibson (utbytt efter 62 minuter) spelade från start när Irland förlorade med 3-0 hemma mot Australien.

Bulgarien vann med 1-0 i en träningsmatch hemma mot Lettland. Dimitar Berbatov spelade första halvlek.

Senegal vann med 2-1 borta mot Kongo. Mame Biram Diouf gjorde sin landslagsdebut, vilket borde hjälpa hans möjligheter att få ett arbetstillstånd.

Tom Cleverley och Febian Brandy gjorde två mål var när Englands U20-landslag krossade Montenegro hemma i den sista träningsmatchen inför U20-VM, som spelas i Egypten i september. När truppen presenterades var Cleverley och Danny Welbeck Uniteds bidrag. Det är oklart varför Brandy ersatte Welbeck.

Kiko Macheda debuterade för Italiens U21-landslag när laget förlorade en träningsmatch borta mot Ryssland med 3-2. Macheda spelade de första 45 minuterna utan att göra mål men han noterades för en assist.

Ritchie De Laet gjorde sin debut i Belgiens U21-landslag – och sållade sig därmed till den lilla skaran spelare som debuterade i a-landslaget innan debuten i U21-landslaget. Försvarsspelaren De Laet gjorde bra ifrån sig då Belgien spelade 0-0 mot Finland.

Oliver Norwood debuterade i Nordirlands U21-landslag då han fick spela andra halvlek i träningsmatchen borta mot Portugal. Corry Evans spelade från start. Portugal vann med 2-1.