Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Daniel Drinkwater utlånad till Huddersfield

Uniteds mittfältstalang Daniel Drinkwater har blivit utlånad till Huddersfield Town. Lånet gäller hela säsongen 2009/10.

Drinkwater är en 19 år gammal mittfältstalang, född i Manchester. Han var med i det engelska U19-landslag som tog silver i EM i somras. Han slog igenom i Uniteds reservlag förra säsongen och belönades med en plats i truppen i Uniteds avslutande ligamatch mot Hull (han fick dock sitta på bänken hela matchen och väntar därmed fortfarande på a-lagsdebuten). Totalt har Drinkwater gjort 29 matcher och 3 mål för Uniteds reservlag.

Drinkwater kommer att bära tröja nummer 25 i Huddersfield, som spelar i League One (dvs. tredjedivisionen).

Huddersfields manager Lee Clark säger: “Danny är en mittfältsspelare som vi har följt under en lång tid. Vi har kollat när han har spelat för Manchester Uniteds reservlag och Englands U-19-lag och vi gillar honom väldigt mycket. […] Han kan spela på alla fyra positioner på mittfältet och som en anfallsspelare. Han är en väldigt bra fotbollsspelare som passar bollen bra och tar sig in i målgörarpositioner. Jag vill ha konkurrens för platser över hela planen så jag är glad att Danny är här.”