Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Veckans United 2009-34

MUSS redaktion presenterar Veckans United för vecka 34 2009.
Förra veckans Veckans United.
Gamla Veckans United arkiveras under ”arkiv” i huvudmenyn. Nya Veckans United publiceras på måndagar eller tisdagar.
(Om inte annat anges går samtliga länkar till sidor på MUSS.se.)

”[Att bära kaptensbindeln] var speciellt. Jag har gjort det i träningsmatcher vilket också är trevligt men att göra det i en Premier League-match när det verkligen betyder något – att managern tror på mig på det sättet – är något speciellt och något jag alltid kommer att hålla högt.”
John O’Shea tyckte om att vara lagkapten i Uniteds första ligamatch

MUSS SUPPORTERTRÄFF
Glöm inte att anmäla dig till MUSS supporterträff i Göteborg. Supporterträffen arrangeras den 22 augusti i samband med Uniteds ligamatch mot Wigan. Deltagare på supporterträffen har chansen att vinna en MUSS-resa! (Obs. att Berra är i Manchester i samband med matchen mot Birmingham och därför inte kan nås på telefon då.) Läs mer här.

”Jag tycker att vi bitvis spelade bra fotboll. Birmingham försvarade sig givetvis i första halvlek och gjorde det svårt för oss. Men jag tycker att vi skapade tillräckligt många chanser för att vinna matchen. Tack och lov kom vi iväg med tre poäng.”
Wayne Rooney gjorde Uniteds första ligamål men vet att det är segern som räknas

SPELADE MATCHER
2009-08-16 [PL] Manchester United-Birmingham 1-0 (1-0) [Rooney]
United: Foster – Fabio, Evans (Brown 75), O’Shea, Evra – Valencia, Fletcher, Scholes, Nani (Giggs 46) – Rooney, Berbatov (Owen 74)
United inledde Premier League-säsongen genom att hemmabesegra Birmingham med 1-0. Wayne Rooney gjorde Uniteds mål på egen retur efter att först ha nickat i stolpen på Nanis inlägg. United dominerade förstås och borde ha gjort fler mål – Fletcher och Owen brände de bästa chanserna – men när utdelningen aldrig kom var det inte långt ifrån att Birmingham kunde kvitter. I Uniteds mål spelade Ben Foster dock betydligt bättre än sist.

”Jag tycker att vi gjorde tillräckligt [för att vinna]. Vi hade betydligt mer bollinnehav, vi hade några bra chanser, spelade bra fotboll emellanåt och generellt är jag nöjd med resultatet.”
Sir Alex Ferguson var nöjd efter segern i ligapremiären

KOMMANDE MATCHER
2009-08-19 20.45 [PL] Burnley-Manchester United (visas på Canal+ Sport 2)
2009-08-22 16.00 [PL] Wigan-Manchester United (visas på Canal+ Sport 1)

Två nya Premier League-matcher väntar för United den här veckan, båda på bortaplan. På onsdag väntar match mot Burnley. Därefter en ny match på lördag – den tredje på sex dagar för United – då mot Wigan.

”Ben Foster gjorde en fantastisk räddning i andra halvlek. Han såg väldigt bekväm och avslappnad ut i sin roll idag och jag tror att han lärde sig från förra veckan på Wembley. Det var en ovanligt nervös insats från honom förra veckan. Vi vet att han har kapaciteten och han bevisade det igen idag.”
Sir Alex Ferguson fortsätter att lovorda Ben Foster

SKADOR OCH AVSTÄNGNINGAR
Skador, skador, skador. När en spelare blir frisk blir två andra skadade.

¤ Wes Brown är skadefri och kunde göra ett kortare inhopp mot Birmingham.
¤ Craig Cathcart är spelklar.
¤ Jonny Evans skadade sig på träning och missade därför Nordirlands landskamp. Han kämpade sig tillbaka i tid till Premier League-premiären bara för att sedan tvingas byta p.g.a. skada. Oklart när han kan spela igen.
¤ Rio Ferdinand skadade sig på träning och kunde inte spela mot Birmingham. Han beräknas kunna spela som tidigast mot Arsenal den 29 augusti.
¤ Ben Foster kunde spela mot Birmingham efter att ha stått över landskampen mot Holland.
¤ Owen Hargreaves är knäskadad. Enligt The Guardian förväntas han återvända till Manchester i september för rehabiliteringsträning. När han är spelklar är just nu oklart.
¤ Nani skadade axeln i Community Shield. Han återhämtade sig dock extremt snabbt och kunde spela för landslaget i onsdags. Han spelade sedan från start mot Birmingham bara för att bli utbytt i halvtid. Det förefaller vara troligt att han blev utbytt p.g.a. skada.
¤ Gary Nevilles är fortfarande inte helt återställd. Det senaste är att han ska kunna spela mot Burnley på onsdag.
¤ Gabriel Obertan är skadad, beräknas vara tillbaka i spel tidigast i oktober (Sky Sports).
¤ Rafael da Silva är axelskadad. Det är oklart när han vara tillbaka i spel.
¤ Edwin van der Sar bröt ett finger i vänsterhanden i straffläggningen mot Bayern. Han blir borta till slutet av september.
¤ Nemanja Vidic är ännu inte helt återställd. United hoppas att han ska kunna spela mot Wigan på lördag.
¤ Inga avstängningar än så länge.

”Jag tycker att hållna nollor alltid är en indikation på din vilja att försvara dig bra som ett lag. Jag vill ha åtta 1-0-resultat varje säsong. Det är inte bra för nerverna men den här klubben är berömd för det. Ingen får en enkel resa här – inte supportrarna, inte staben, spelarna och inte heller jag själv. Vi håller alltid supportrarna på sträckbänken – det är spännande.”
Sir Alex Ferguson vet att United aldrig gör saker på det enkla sättet

INTERVJUER OCH ANDRA LÄSVÄRDA TEXTER
¤ The Mirror har i samband med ligapremiären lanserat Mirror Football. Jag imponeras framför allt av det extremt stora bildarkivet – som måste vara internets största, åtminstone när det kommer till fotboll.
¤ Sportjournalisten Mats Svensson debuterade som bloggare på MUSS den 5 augusti.
¤ Pete Burton ser fram emot säsongen i en krönika på Red News.
¤ The Independent presenterar fotboll för nybörjare. (Humor.)
¤ Belfast Telegraph intervjuar Corry Evans.
¤ The Guardian berättar att biljetter till matcher i Premier League fortfarande säljer bra men att det ändå finns anledning till oro.
¤ MUSS presenterar Uniteds spelartrupp: Dimitar Berbatov, Jonny Evans, John O’Shea.
¤ MUSS sångbok är tillbaka – MUSS sångbok [IX]: Championes!

”[Nani] ser mer avslappnad ut nu. Jag tycker inte att han var i Cristianos skuga – han var en god vän och såg upp till honom. Men när han fick reda på att Cristiano skulle lämna tänkte han antagligen för sig själv: ’Det här är min chans nu.’ Och pojken har gjort det väldigt bra sedan dess.”
Sir Alex Ferguson tror på Nani

SILLY SEASON 2009/10
¤ Danny Simpson lånas ut till Newcastle till januari.
¤ Daniel Drinkwater lånas ut till Huddersfield hela säsongen.
¤ Tom Heaton lånas ut till QPR till november.

Sedan tidigare är följande officiellt bekräftat:
¤ Nyförvärv: Obertan, Owen, Valencia, Diouf.
¤ Förluster: Ronaldo, Tevez, Campbell, Martin, Manucho, Eckersley.
¤ Utlånade: Possebon till Braga, hela säsongen. Drinkwater till Huddersfield, hela säsongen. Ljajic till Partizan, till nyår. Diouf till Molde, till nyår. Simpson till Newcastle, till januari. Heaton till QPR, till november.

Rykten:
¤ Det verkar som att United har skrivit kontrakt med Fiorentinas 15-årige talang Michele Fornasier. The Independent berättar att Fiorentina är arga och antagligen kommer att klaga hos UEFA.
¤ United har rapporterats vara intresserade av att värva Schalkes målvakt Manuel Neuer. Beroende källa rapporteras målvakten kosta 5 eller 25 [sic!] miljoner pund.
¤ Enligt The Independent vill United köpa Sergio Aguero.
¤ Enligt Daily Mail så är Ryan Shawcross aktuell för en övergång tillbaka till United. Shawcross har imponerat i Stoke och Liverpool rapporterades vara intresserade men United sägs ha en återköpsklausul. Shawcross har dock uttalat att han inte har hört någonting annat än det som stått i tidningarna.
¤ Corry Evans kommer troligtvis att lånas ut.
¤ Franck Ribery säger enligt Sky Sports att han inte vill lämna Bayern München trots intresse från United, Barcelona, Chelsea och Real Madrid.
¤ Burnley och United är fortfarande inte överens om priset på Richard Eckersley. Enligt The Mirror vill Burnley göra klart affären innan onsdagens match mellan klubbarna. Men där Burnley vill betala £250 000 vill United ha två miljoner så det lutar nog ändå åt att en tribunal får avgöra affären. Eckersley får hur som helst spela på onsdag.

”Jag var sju eller åtta år och city tyckte att det var bäst att jag kom tillbaka en annan gång. Sedan spelade jag i en turnering med mitt lokala lag – Fletcher Moss – och United var där och tittade. Därefter har händelseutvecklingen fortsatt. Fletcher Moss får så många bra, talangfulla spelare att göra sitt bästa för att lyckas och Wes Brown var en förebild. Att se vad han har gjort sporrar dig och ger dig viljestyrkan att nå framgång.”
Wes Brown inspirerar Danny Welbeck som precis som Ryan Giggs kunde ha spelat för city om den bittra klubben haft lite vett i skallen

RESERVER OCH JUNIORER
Uniteds reservlag vann Wout van Overdam-turneringen i Pijnacker-Nootdorp i Holland. Turneringen spelades över en dag och matcherna var 35 minuter långa. Flera av de holländska lagen använde turneringen till att ge vissa a-lagsspelare speltid vilket gör att Uniteds seger imponerar.
¤ United besegrade Vitesse Arnhem i den första gruppspelsmatchen med 1-0 efter mål av Corry Evans.
¤ I match två utklassade United BVCB med 4-0. Stewart, Wootton, Ajose och Buckingham gjorde Uniteds mål. Buckingham, som är Uniteds materialförvaltare, gjorde sitt mål på straff vilket förstås resulterade i ett stort jubel på Unitedbänken. Buckingham spelade också i förra veckan, mot Katwijk – då när United redan använt alla sina avbytare.
¤ I den tredje gruppspelsmatchen spelade United 1-1 mot NEC Nijmegen. De Laet gjorde Uniteds mål.
¤ United mötte sedan Sparta Rotterham i den avslutande gruppspelsmatchen. Då de båda lagen hade samma poäng och samma målskillnad var matchen i praktiken en semifinal. United vann med 2-0 genom mål av Brandy och James.
¤ I finalen besegrade United Groningen med 1-0 efter ett straffmål av Eikrem. Kapten James Chester kunde därmed lyfta pokalen.
Uniteds trupp: 1. Tom Heaton, 2. Danny Simpson, 3. Joe Dudgeon, 4. James Chester (c), 5. Ritchie de Laet, 6. Corry Evans, 7. Cameron Stewart, 8. Sam Hewson, 9. Febian Brandy, 10. Magnus Eikrem, 11. Robbie Brady, 12. Oliver Gill, 13. Ron-Robert Zieler, 14. Oliver Norwood, 15. Scott Wootton, 16. Matt James, 17. Reece Brown, 18. Nicky Ajose, 19. Ian Buckingham
United Youth rapporterar från turneringen.

Uniteds reservlag spelade 0-0 borta mot Royal Antwerp i sin avslutande försäsongsmatch.
United: Tom Heaton, Danny Simpson, Joe Dudgeon, Matt James, Oliver Gill, James Chester (c), Cameron Stewart (Reece Brown 87), Sam Hewson, Joshua King, Magnus Eikrem, Robbie Brady (Ryan Tunnicliffe 46)
Matchrapport från United Youth.

Reservlaget inleder tävlingssäsongen idag måndag då man möter Bolton i finalen i Lancashire Senior Cup på County Ground i Leyland.

Uniteds juniorlag (U18) avslutade sin försäsong med att hemmabesegra Huddersfield med 4-1. Morrison och King gjorde två mål var, varav varsitt straffmål.
United: Conor Devlin (Sam Johnstone 70), Reece Brown (Tom Thorpe 63), Luke Giverin, Tom Thorpe (Sean McGinty 46), Scott Wootton (c), Ryan Tunnicliffe (Larnell Cole 63), Nicky Ajose (Jesse Lingard 61), Ravel Morrison, Joshua King (John Cofie 61), Will Keane (Michael Ngoo 36), Robbie Brady (Etzaz Hussain 27)
Matchrapport från United Youth.

Cleverley, Brandy, Macheda, De Laet, Norwood och Corry Evans representerade sina U21- eller U20-landslag i veckan.

Sam Johnstone, Tom Thorpe, Ravel Morrison och Will Keane är uttagna till det engelska U17-landslag (18 spelare i truppen) som ska spela fyranationersturneringen FA International Tournament med start den 26 augusti. United Youth rapporterar att Thrope (mittback), Morrison (yttermittfältare/offensiv mittfältare) och Keane (offensiv mittfältare/anfallare) debuterar i landslaget medan målvakt Johnstone är en av fyra spelare som är kvar från truppen som spelade U17-EM i somras. Alla fyra har tidigare spelat U16-landslagsfotboll för England.

GAMLA UNITEDSPELARE
¤ Enligt Manchester Evening News har Quinton Fortune ekonomiska problem. Med tanke på att Fortune har haft en relativt lång karriär i Premier League kan jag inte låta bli att undra vad han har gjort med alla miljoner han har tjänat.
¤ Roy Carroll har skrivit på ett treårskontrakt med Odense, där han blir lagkamrat med Eric Djemba-Djemba.
¤ Bold.dk berättade först att Mads Timm har avslutat sin karriär p.g.a. skador och brist på motivation. Dagen efter menade emellertid Timm själv, igen enligt Bold.dk, att det var ett missförstånd mellan honom själv och hans agent. Han har inte tagit något definitivt beslut. Timm gjorde ett inhopp i Uniteds a-lag.

”Jag kan inte förstå varför [Ronaldo] skulle vilja lämna United. När du är i United, om du inte har några problem med klubben, om de ger dig kontraktet och om de verkligen vill att du ska spela – då kan du inte ha några problem. Jag förstår inte varför han ville lämna.”
Eric Cantona förstår inte Ronaldo

DIVERSE
Nani, Tosic, Fletcher, Evra, Ferdinand, Rooney, Carrick, O’Shea, Gibson och Berbatov representerade sina respektive landslag i veckan.

”Men den här gången tror jag att det det kan ha vara lite avundsjuka när han ser hur mycket vi har spenderat. Alla tränare vill ha de bästa spelarna och jag tror att han känner pressen, för djupt ner vet han vad city kan betyda för alla de stora klubbarna.”
Roque Santa Cruz tror att Sir Alex Ferguson är avundsjuk på Manchester city

VECKANS FRÅGA
Den här veckan frågar vi läsarna vilka som borde bilda ordinarie mittbackspar i United. Rösta – på TVÅ spelare – i högerspalten.

Förra veckan undrade vi vem som borde vara vänsterback i United. Patrice Evra utklassade motståndet och fick 270 av 275 röster. Tre röstande vill hellre se Fabio på vänsterbacken medan John O’Shea fick två röster.

”Det vore korkat att ignorera utvecklingen på Eastlands. Manchester city utgör ett nytt hot. Vi behöver bara titta på hur bra Chelsea gjorde det med två raka mästerskap efter en massiv injektion av ryska pengar för att förstå att pengar kan tala. […] Vi kollar oss alla över axeln, men vad gäller Manchester United så är det inte i rädsla.”
Sir Alex Ferguson är inte rädd för city

MUSS-RESOR
MUSS reser till Old Trafford för att stödja United i jakten på den 19:e ligatiteln. Fortfarande finns det lediga platser på flera resor. Missa inte chansen att besöka Old Trafford! Läs mer här.

”Jag har aldrig sett på det på det viset [att jag känner mig skottsäker]. Jag har alltid haft känslan av rädsla, den där känslan av att misslyckas. Även nu. Misslyckanden väntar dem som är självbelåtna. Jag är någon som inte tänker på annat än att vinna.”
Sir Alex Ferguson är däremot rädd att misslyckas

VIDEO
Rooneys mål mot Birmingham:

Sir Alex Ferguson efter matchen mot Birmingham:

Cleverley och Brandy gör mål för Englands U20-landslag

Är det något som saknas i Veckans United? Vill du tipsa om artiklar vi borde läsa? Har du förslag på en ny omröstning? Skriv en kommentar eller skicka ett mail till Micke eller Johan.