Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför Burnley – Man Utd

Det är dags för Uniteds första bortamatch i ligan. För motståndet står nykomlingarna, Burnley, som kanske något överraskande tog steget upp i finrummet. Insatsen senast mot Birmingham var okej, och allt annat än en seger i morgon kväll kan inte ses som godkänt.

Ligan startar i ett rasande tempo. I söndags var det premiär och mindre än en vecka senare kommer tre matcher redan att vara spelade.

Premiärsegern hemma mot Birmingham var rättvis, men inte lika imponerande. Gästerna kunde mycket väl ha gjort ett mål och stulit en poäng. Däremot inte sagt att det hade varit rättvist. Vem minns inte segern mot Bayern München i CL-finalen?

De tre poäng vi tog, var det viktigaste. Vi har nu lika många poäng som Arsenal, som krossade Everton på bortaplan och satte sex baljor. Ligaspelet startar med, på förhand, tre relativt enkla matcher. Dessa bör och ska ge oss nio poäng och på samma gång en bra start i ligan. Nu imponerade Wigan i premiären och kanske blir lördagens bortamatch betydligt tuffare än jag från början befarat.

United:
Skador, skador och åter skador – främst i backlinjen. Eländet tar inte slut utan snarare förvärras. Enligt PhysioRoom.com är vi nu uppe i imponerande åtta skadade spelare och toppar därmed ligan. Inte den liga man vill toppa.

Hargreaves är sedan tidigare långtidsskadad och Van Der Sar och nye Obertan förväntas vara tillbaka i oktober. Utöver dessa har vi nu fem backar på skadelistan. Vidic, Ferdinand, Evans, Rafael och Neville. Snart får Ferguson vara glad om han över huvud taget har fyra spelklara backar till förfogande.

Jag tror att Brown och O´Shea bildar mittlås och Evra till vänster. Platsen till höger tror jag denna gång kommer att tas av De Laet.

Mittfältet är desto mindre skadeskjutet. I premiären startade Nani, Scholes, Fletcher och Valencia. Jag tror att SAF kommer att rotera ganska friskt, då det gäller att hålla i gång så många som möjligt i inledningen av ligaspelet. Snart kommer det en rad av svåra matcher och då tror jag att rotationen kommer att minska. Det känns som om vi har tio mittfältare men bara Carrick som riktigt ordinarie.

Mittlåset tror jag kommer att bestå av Carrick och Anderson. Park tar den ena kanten och någon av Nani och Valencia får fortsatt förtroende. Jag gissar på att Nani får en ny chans, då han senast blev utbytt tidigt.

På topp ser det också ljust ut på skadefronten och min gissning är att Rooney fortsätter men nu tillsammans med Owen fån start.

I mål tippar jag att Foster får fortsatt förtroende. Han gjorde en riktigt bra insats senast mot Birmingham och mitt tips är att han får så mycket speltid som möjligt inför de kommande, lite mer tuffa matcherna.

Ferguson har att välja bland följande tillgängliga spelare:

Foster, Kuszczak, Fabio, De Laet, O’Shea, Evans, Brown, Cathcart, Evra, Valencia, Carrick, Fletcher, Scholes, Anderson, Gibson, Giggs, Park, Nani, Tosic, Rooney, Berbatov, Owen, Macheda, Welbeck.

Tänkbar startelva:
Foster
De Laet Brown O´Shea Evra
Park Carrick Anderson Nani
Owen Rooney

Burnley:
Efter 33 år av väntan tog Burley åter steget upp i Englands finrum. ”Inte ens på kartan” var nog mitt tips inför förra säsongen. Det känns som att det var länge sedan ett, enligt mig, så pass otippat lag tog sig upp till högsta serien.

Jag kan i princip nada, zero, noll om laget och klubben. Det blir till att läsa lite innantill. Två av spelarna, Eagles – ankungen som aldrig blev svan, stack redan förra säsongen och nu har också backen Eckersley anslutit till de lila tröjorna. Sett till deras position och status i United kan jag förstå deras beslut att lämna klubben, för att öka chanserna till spel i Premier League. Om de startar i morgon återstår att se.

Andra spelare i laget som kanske väcker vissa minnen är Robbie Blake och förre Cityspelaren Stephen Jordan. En av lagets viktigaste kuggar är backveteranen och snart 38-årige Graham Alexander. I premiären mot Stoke spelade han centralt på mittfältet. I fjol mäktade han med hela tio baljor i Championship och anses extra farlig i luftrummet och på fasta situationer.

Managern Owen Coyle har en ganska ordinarie trupp att välja ur till onsdagsmatchen. Både Michael Duff och Steven Caldwell missade premiären och ingen av dem väntas göra comeback i morgon. Tufft för nykomlingarna.

I stället kan de glädjas åt att förre Reading-spelare Andre Bikey skrivit på för klubben. Soccernet.com skriver att Burnley fick betala £2,8m. för spelaren, som nu förväntas göra debut i mittförsvaret mot United. Ur följande manskap har Coyle att välja startelva:

Jensen, Eckersley, Edgar, Bikey, Carlisle, Alexander, Mears, Jordan, Kalvenes, Eagles, Blake, McCann, McDonald, Gudjonsson, Easton, Thompson, Rodriguez, Paterson, Elliott, Fletcher, Penny.

Jag kan egentligen inte ens spekulera i en tänkbar startelva. Enligt startelvan mot Stoke i premiären spelade laget med uppställning av modell 4-5-1. Inte så konstigt med tanke på premiär på bortaplan. Hemmaplan nu till trots, tror jag ändå på en liknande uppställning där Blake kommer att jaga på topp. En poäng ses nog som en seger.

Jag kopierar helt enkelt laguppställningen och byter ut Carlisle mot nyvärvade Bikey.

Tänkbar starelva:
Jensen
Mears Jordan Bikey Kalvenes
Paterson Elliott Alexander McCann Fletcher
Blake

Tidigare möten:
Njae, 33 år sedan Burley var i finrummet. Nu har inte alltid United tillhört högsta ligan och i Division One och Two har vi tidigare mötts flera gånger. Med ligamatcher och cuper har vi genom åren mötts 118 gånger. 56 segrar för United och 43 för Burnley.

Nu är det dags för lagens premiärmöte i Premier League. Bortaplan och en skadeskjuten backlinje ska inte hindra United från att ta tre poäng. Laget är alldeles för bra offensivt sett för att man egentligen ska behöva oroa sig.

Burnley – Man Utd
Turf Moor
Tid: 20.45 (svensk tid)
Tips: 0-2 (Owen, Rooney)

Matchen sänds på Canal+ Sport 2 med start 20.45 (sändningsstart 20.40)

C´MON UNITED!

/ Daniel Eriksson