Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Rakt i fejset

Efter 0-1 mot Burnley i onsdags skickade engelska spelbolaget William Hill ut oddsen på att Ferguson skulle få sparken. Med i presskicket fanns något svammel från en anställd på företaget som sa nåt i stil med “någon gång måste ju Ferguson sluta blablabla”.
Rakt i fejset på William Hill och alla ABU-ivrare går Rooney och Berba ut och gör 5-0 på en halvlek mot ett Wigan som obegripligt nog höjdes till skyarna förra helgen efter vinsten mot mediokra Aston Villa.
Det är lika förivrat att dra för stora växlar på 5-0 borta mot Wigan som det är att göra det på 0-1 borta mot Burnley.
Men det är roligare.
Dagens plus:

 • Målskyttet givetvis. Tre anfallare av klass svarade samtliga för mål.
 • Anfallsspelet. Återigen visade vi att vi är ostoppbara i vissa attacker. Det är så tungt att det är omöjligt att stå emot.
 • Vidic tillbaka. I am a rock.
 • Foster. Ser några procent mer solid ut för varje match.
 • Berbatov och Rooney. Om fem matcher är dom ligans målfarligaste anfallspar. What’s up med Rooneys huvudspel förresten? Tjuvtränat med Karl-Heinz Riedle?
 • Att Valencia till slut gav upp matchen mot Figueroa och i stället lyfte in bollen till Rooney.
 • Darren Fletcher är den nye Roy Keane minus idiottacklingarna och målskyttet. Faktiskt.

Minus:

 • Nanis distribution – inlägg och framförallt hörnor – är om möjligt sämre den här matchen än någonsin tidigare. Av hundra hörnor, har han slagit tio-tolv riktigt bra?
 • Gary Neville. Han är okej i såna här matcher. United behöver inte en ytterback som är okej. United behöver en ytterback som är bra. Men det här är Garys sista säsong och då har han förtjänat att spela 10-12 matcher från start. Faktiskt.

Funderingar:

 • Det slog mig helt out of the blue att vi inte längre har Ronaldo. De första två matcherna har jag inte ens tänkt på honom. Men i dag, i en match med så kallad gung ho-fotboll, upptäckte jag att jag undrade var han befann sig. För i sex års tid, nästan i varje match, har han varit först över på motståndarnas planhalva när vi kontrat. En underlig känsla att han aldrig mer kommer att vara det.
 • Hur högt rankar egentligen Ferguson Anderson nuförtiden? Först petad, sen petad ut på en kant i en obegriplig roll där han matade usla inlägg lite i protest, och nu petad igen. Och det här ska vara en av fotbollsvärldens största talanger?
 • Det blir ytterst ytterst ytterst ytterst intressant att se om Michael Carrick platsar på bänken mot Arsenal. I dag satt Gibson där i stället och gör han det nästa lördag kan nog Carrick kanske förstå att han måste vara på en högre nivå formmässigt.
 • Om Chris Kirkland inte hade ställt upp någon mur, tror ni att han hade räddat Nanis frispark då?

* Det här är obehagligt. Ännu ett inbrott gissar jag. Det var väl Fletchers tjej dom ynkliga asen gav sig på i våras. Livstids utvisning säger jag. Be Collina visa korten så är det ingen som vågar protestera.
* Arsenal är hyfsat starka i målproduktionen trots att Den Pengakåte dragit till Eastlands och gör succé där. Tio mål på två matcher är … bra. Men Arshavin gör för få för mitt Fantasy-lag.
* Självklart satt Dubbel för Dagen igen till 3,87 gånger fläsket. Följ vidare så blir ni rika.