Muss.se » Nyhetsarkiv » Supporterträffar

Reportage: MUSS supporterträff

I lördags samlades ungefär 30 glada Unitedsupportrar på Göteborgspuben Il Professore för den första upplagan av MUSS supporterträff.

Huvudnumret för dagen var förstås Premier League-matchen mellan Wigan och United, som vi såg på teve. Hur det gick i matchen vet ni förstås redan så som ni förstår var vi ett glatt gäng efteråt. I samband med matchen hade vi också ett resultatlotteri där priset var en MUSS-resa. Lycklig vinnare blev Christer, som vi därmed hälsar varmt välkommen till Manchester någon gång under säsongen. Grattis!

Vi hade också ordnat ett quiz, där svårighetsgraden på frågorna varierade från lätt till nästan omöjlig. Det blev jämnt i toppen och till slut vann Ida och Christian, tack vare en bättre gissning på utslagsfrågan. Grattis!

Efter matchen gick vi glatt vidare till Liseberg för att utse en MUSS-mästare i den extremt prestigfyllda femkampen. Ungefär hälften av deltagarna på träffen valde att följa med. Prestationen varierade från extremt bra till utomjordiskt bra (eh, det kanske var en liten överdrift) men till slut stod Tommy där som mästare. Grattis!

Sedan var vi ett gäng som valde att fortsätta ut i Göteborgsnatten…

Som helhet var det en mycket lyckad tillställning och alla verkade vara nöjda och glada. Allra gladast antar vi att Christer var – han vann ju som sagt en MUSS-resa. Vi kan redan nu utlova fler supporterträffar i framtiden. När och var kommer i god tid att meddelas på MUSS.se samt i United-Supporteren, men som senast blir det i samband med säsongspremiären nästa år.

Vi vill tacka alla som närvarade på träffen!

Vi kan också meddela att Il Porfessore i framtiden kommer att vara den designerade Unitedpuben i Göteborg.

Quizen
Några ville ha svaren på frågorna till quizen. Jag lyckades naturligtvis trolla bort både frågor och svar så jag lämnar bara de svar jag kommer ihåg. Om det är något som saknas är det bara att fråga, lämpligen i en kommentar nedan.

United bildades 1878 som Newton Heath Lancashire and Yorkshire Railway Cricket and Association Football Club, för att ta hela klubbnamnet. De som svarade Newton Heath – och det vill jag minnas var de flesta – fick givetvis rätt.

Frågan om vem som var klubbens första manager är delvis en tolkningsfråga. Från början var nämligen sekreteraren ansvarig för de flesta av en managers uppgifter. Den första som fick titeln manager i United var John Robson, som därför är rätt svar på frågan. Alfred Harold Albut var klubbens första (kända) sekreterare och är därför också ett godkänt svar. Ofta brukar James Ernest Magnall sägas vara Uniteds första manager, då han var mer involverad i träning än tidigare sekreterare. Även Magnall var godkänt som svar. Den här frågan visade sig vara mycket svår.

Ruud van Nistelrooy har gjort flest straffmål i Uniteds historia, vilket inte speciellt många kunde.
Mest utvisad i klubbens historia är Roy Keane, vilket relativt många hade svarat.

De flesta prickade in Nicolas Anelka som förra säsongens skytteligavinnare i Premier League.
Newcastle, Middlesbrough och West Brom blev degraderade från Premier League, vilket de flesta kunde även om Middlesbrough är så tråkiga att några glömde dem.
Mästarlag förra säsongen var: Inter, Barcelona, Wolfsburg, Bordeaux, Rangers, Porto och AZ. Något lag hade sju rätt medan de flesta hade fem eller sex rätt (majoriteten missade på Wolfsburg och några på Bordeaux).

”Football, bloody hell,” sa Alex Ferguson efter Champions League-finalen 1999, vilket visade sig vara ganska svårt.
”When the seagulls follow the trawler, it is because they think sardines will be thrown into the sea” sa Eric Cantona 1995, vilket relativt många kunde.
We are the Pride of all Europe, the Cock of the North, we hate the Scousers, the Cockneys of course (AND LEEDS!), we are United, without any doubt… går sången. Den visade sig var svår för de flesta.
Däremot hade alla rätt på den andra sången: Take me home, United Road, to the place I belong, to Old Trafford, to see United, take me home.

Startelvorna var förstås svåra. Ja, inte den från Champions League-finalen 1999 – där hade alla tio eller elva rätt. Men Europacupfinalen 1968 var betydligt svårare, även om många kunde Best och Charlton. Många gissade, felaktigt, på Law men relativt få klarade målskytten Kidd. Laguppställningen från FA-cupfinalen 1909 var förstås nära nog omöjlig, vilket också var meningen, även om jag hade hoppats att några skulle kunna klämma fram Billy Meredith.
1909: Moger, Stacey, Hayes, Duckworth, Roberts, Bell, Meredith, Halse, Turnbull, Turnbull, Wall
1968: Stepney, Brennan, Foulkes, Dunne, Sadler, Best, Crerand, Stiles, Kidd, Charlton, Aston
1999: Schmeichel, Neville, Johnsen, Stam, Irwin, Giggs, Beckham, Butt, Blomqvist, Yorke, Cole