Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Veckans United 2009-36

MUSS presenterar Veckans United, version 2009-36. Den här veckan är fokus förstås på Uniteds segermatch mot Arsenal.
Förra veckans Veckans United, äldre versioner av Veckans United finns arkiverade under “arkiv” i huvudmenyn. Nya Veckans United publiceras på måndagar eller tisdagar. (Om inte annat anges går samtliga länkar till sidor på MUSS.se.)

“Jag tycker att den största skillnaden mellan oss och de tre andra av de så kallade fyra stora i England är att vi är totalt och fullständigt fixerade vid vårt stora mål, vilket är att vinna titeln igen och igen.”
Patrice Evra är inte nöjd med att ha vunnit Premier League tre gånger i rad.

VINN BIOBILJETTER
I samarbete med SF kommer MUSS att lotta ut tio biljetter till filmen Looking for Eric som har svensk biopremiär den 11 september. Håll utkik på MUSS.se i slutet av veckan.

“Någon som ger 100% varje match, någon som är villig att offra sig själv för lagets bästa, någon som gillar sin fotboll och som gillar att vara i Manchester United.”
Darren Fletcher beskriver sig själv.

SPELADE MATCHER
2009-08-29 [PL] Manchester United-Arsenal 2-1 (0-1) [Rooney (straff), självmål]
United: Foster – O’Shea, Brown, Vidic, Evra – Valencia (Park 63), Fletcher, Carrick, Giggs (Berbatov 85), Nani – Rooney
Darren Fletcher var planens gigant när United hemmabesegrade Arsenal med 2-1, trots en relativt svag insats. Den första halvleken var jämn tills Arshavin gav gästerna ledningen med ett mäktigt skott, Ben Foster borde dock ha tagit det skottet. I andra halvlek öppnade Arsenal bäst och bara en fantomräddning av Foster höll United kvar i matchen. Matchen vände när Arsenals målvakt helt oprovocerat gav bort en straff, som Wayne Rooney säkert satte i mål. Några minuter senare nickad Diaby in bollen i eget mål och United hade vänt. I slutet av matchen försvarade sig United bra och Arsenal hade inte någon målchans att tala om förutom i den 96:e (!) matchminuten då Arsenal pressade in bollen i mål. Domaren hade dock, korrekt, blåst av för offside.

“Jag tycker att [Darren Fletcher] var outstanding. Det var en fantastisk prestation. Han gör det alltid bra i de här tillställningarna, han är en spelare för de stora matcherna. Rooney var fantastisk i andra halvlek och fick priset som matchens bästa spelare men jag skulle ha gett det till Darren Fletcher.”
Sir Alex Ferguson tycker att Darren Fletcher var Uniteds bästa spelare mot Arsenal.

“Jag har sagt många gånger, anfallare gör mål och tenderar att få priset som matchens bästa spelare. Men Fletcher var överlägsen alla andra på planen.”
Wayne Rooney fick priset som matchens bästa spelare men håller med sin manager och tycker att Fletcher borde ha fått priset.

KOMMANDE MATCHER
2009-09-12 18.30 [PL] Tottenham Hotspur-Manchester United (visas på Canal+ Sport 1)
2009-09-15 20.45 [CL] Besiktas-Manchester United (visas på någon av Viasats kanaler)
2009-09-20 14.30 [PL] Manchester United-Manchester city (visas på Canal+ Sport 1)

Det är dags för ett sånt där förbannat landslagsuppehåll igen, så Uniteds nästa match är först den 12 september – då borta mot Spurs som har öppnat säsongen med fyra raka segrar. Därefter åker United till Turkiet för att inleda Champions League-spelet mot Besiktas. Och sen är det dags för säsongens första Manchesterderby.

Om abstinensen blir för stor så visar Viasat Fotboll Uniteds reservlagsmatch mot Wigan på torsdag klockan 19.30.

“Jag visste inte vart jag skulle gå. Och det var mindre än 30 sekunder kvar. Jag blev utvisad för att jag sparkade en vattenflaska när vårt mål blev bortdömt i slutet. […] Jag vet inte vad jag ska säga. Vi var det bättre laget och förlorade matchen. Det är väldigt frustrerande när du spelar så bra och måste åka hem tomhänt.”
Arsene Wenger jublade när han trodde att Arsenal hade kvitterat, för att sedan bli ledsen. Därefter blev han utvisad och visste inte var han skulle ta vägen. Det hela var mycket underhållande.

“Jag vill inte gå in på domarens insats men du vet vad du får på Old Trafford. “
Same Old Arsenal Always Cheatings manager Arsene Wenger vill inte prata om domaren efter matchen.

“Det är otroligt. Domaren varnade alla men en spelare gör 20 fouls och ingen ser det. Det är ganska häpnadsväckande. Deras spelare kom därifrån utan ens ett gult.”
Wenger ville som sagt inte tala om domaren.

SKADOR OCH AVSTÄNGNINGAR
¤ Jonny Evans saknades i Uniteds trupp mot Arsenal. Hans frånvaro har inte kommenterats men det förefaller vara troligt att det rör sig om skadeproblem. The Guardian har tidigare påstått att Evans kommer att behöva opereras för att bli helt återställd, The Times (längst ner i artikeln) påstår dock att han inte kommer att behöva någon operation.
¤ Rio Ferdinand blir borta längre än befarat. I veckan har Ferdinand sagt att han hoppas vara spelklar till matchen mot Spurs, Ferguson sa dock på sin presskonferens att han räknar med att det dröjer ytterligare en vecka.
¤ Owen Hargreaves är knäskadad. Manutd.com meddelade i veckan att Hargreaves kommer att återvända till Carrington (Uniteds träningsanläggning) den 23 september. Det är fortfarande oklart när han kan spela fotboll igen.
¤ Gabriel Obertan är skadad, beräknas vara tillbaka i spel tidigast i oktober (Sky Sports).
¤ Rafael da Silva är axelskadad. Det är oklart när han kan vara tillbaka, enligt Red News har Ferguson sagt att Rafael fortfarande är långt ifrån att vara spelklar.
¤ Edwin van der Sar bröt ett finger i vänsterhanden i straffläggningen mot Bayern. Han blir borta till slutet av september.
¤ Inga avstängningar att rapportera än så länge.

“När Arsene kom till Arsenal var det aggressiva saker mellan klubbarna och det flyttade sig antagligen till de båda managerna. Men det har alltid funnits en respekt för det arbete som har gjorts av de båda managerna och för varandra, inget har förändrats i den aspekten. Den andra saken är att Arsene och jag har varit här under en så lång tid och det är svårt att föreställa sig att du inte kommer att ha en eller två dispyter under den tiden. Det kommer av lång tid. Vi har haft en massa situationer nu där nya managers kommer in och försvinner efter ett par år. Det är bara vi två och vi kommer antagligen rida in i solskenet tillsammans. Vi är båda vinnare och det är därför vi är i stora klubbar som United och Arsenal.”
Sir Alex Ferguson har slutat bråka med Arsene Wenger. Och fotbollsvärlden är mycket tråkigare.

INTERVJUER OCH ANDRA LÄSVÄRDA TEXTER
¤ Arsene Wenger blev uppvisad på läktaren och domaren delade ut nio varningar i matchen mellan United och Arsenal. Det berodde dock mest på att domaren var extremt pigg på att vifta med korten och nio varningar var förstås ordentligt överdrivet i en ganska snäll match. Annat var det förr, då bråkade United och Arsenal på riktigt – Mirror Football de om tio bästa sammandrabbningarna mellan de två rivalerna.
¤ The Guardian intervjuar Rio Ferdinand som tror att sommarens värvningar gör att La Liga kan återta platsen som världens bästa liga.
¤ The Guardian om Darren Fletchers förvandling från medelmåtta till en av Uniteds nyckelspelare.
¤ Andy Mitten är i mitt tycke bäst i världen på att skriva om United. Förutom att vara redaktör för det fantastiska fanzinet United We Stand skriver han texter i flera av världens mest respekterade tidningar. Han har dessutom en blogg på FourFourTwo som är mycket läsvärd.
¤ Sportjournalisten Mats Svensson fortsätter att uppdatera MUSS-bloggen regelbundet – 10-20 inlägg i veckan. Missa inte!
¤ MUSS presenterar Uniteds spelartrupp: Anderson.

“Rooney är en otrolig spelare, väldigt mångsidig. Han kan spela var som helst på planen och har potentialen att vara en av de bästa spelarna i världen. Han är en jättestor talang och det som är riktigt skrämmande är att han kan bli mycket bättre med mer erfarenhet och självförtroende i sig själv. Han kan förbättra sig i allt och det finns ingen gräns för vad han kan åstadkomma. Det som verkligen imponerar på mig är hans arbetsförmåga och vilja att lära och förbättra.”
Fabio Capello gillar Wayne Rooney, som spelar fotboll på sitt eget lilla sätt ibland.

“Ingen visste riktigt vem vår straffläggare var. Vi fick en mot Burnley och oturligt så missade Michael. Efter det har jag sagt att jag vill ta straffarna och tack och lov så gjorde jag mål [på min straff mot Arsenal].”
Wayne Rooney har utnämnt sig själv till Uniteds nya straffläggare.

SILLY SEASON 2009/10
Officiellt
¤ Nyförvärv: Obertan, Owen, Valencia, Diouf.
¤ Förluster: Ronaldo, Tevez, Campbell, Martin, Manucho, Eckersley.
¤ Utlånade: Possebon till Braga, hela säsongen. Drinkwater till Huddersfield, hela säsongen. Ljajic till Partizan, till nyår. Diouf till Molde, till nyår. Simpson till Newcastle, till januari. Heaton till QPR, till november. Cleverley till Watford, till januari.

Rykten
¤ Enligt Sky Sports har Fergie inte bråkat med Anderson. Enligt The Guardian medger Anderson att han känt sig frustrerad av att ha fått så lite speltid under säsongsinledningen.
¤ Rodrigo Possebon får inte spela i Braga och vill återvända till United, enligt Zero Hora (portugisiska).
¤ Enligt The Telegraph har United inlett förhandlingar med Park Ji-Sung om ett nytt fyraårskontrakt.
¤ Craig Cathcart har enligt olika rykten placerats i såväl Plymouth som Newcastle. Beroende på vem man lyssnar på handlar det om en utlåning eller en försäljning. En försäljning skulle förvåna medan en utlåning känns naturlig. När transferfönstret stänger senare idag (18.00) får vi se om han är kvar i United.
¤ Schalkes målvakt Manuel Neuer har vi diskuterat tidigare. Enligt Mirror Football är både United och Barcelona intresserade av att köpa målvakten.
¤ I kategorin påhittade rykten helt utan substans tar Mirror Football priset när de påstår att United har försökt värva Stephen Ireland. Ireland är förstås alldeles för bra för att spela i city men city har alldeles för mycket pengar för att ens fundera på att sälja sin bästa spelare, framför allt inte till United.

Diverse
¤ Rykten placerade Arjen Robben i United. Han har dock skrivit på för Bayern München. Är man konspiratoriskt lagd tolkar så menar man att det är en del i en affär som kommer att ta Franck Ribery till Real Madrid nästa sommar.
¤ Wesley Sneijder är en annan holländsk före detta Real Madrid-spelare som ryktades vara på väg till United. Han har dock gått till Inter.
¤ Manchester city har värvat… Eh, det verkar som att de inte har värvat någon den här veckan men texten kan gott få stå kvar – den är ju snart korrekt.

“Jag är mycket glad att välkomna Joleon till [Manchester city]. Det har varit en lång och svår process men jag tycker att Joleon är den bästa mittbacken i Premier League och kommer att vara det många år framöver.”
Mark Hughes tycker att hans nya mittback Joleon Lescott är den bästa mittbacken i Premier League. Ändå jagade han John Terry halva sommaren och vände sig till Everton först när han fått ett, ja eller snarare tolv definitiva nej från Chelsea och Terry. Märkligt. Ljuger han? En lögnare i city? Aldrig!

RESERVER OCH JUNIORER
Reservlagsmatcher
Uniteds reservlag inledde den här säsongens Manchester Senior Cup med att krossa Bury med 5-0 på bortaplan. Macheda gjorde två mål (varav ett på straff) medan Hewson, Stewart och Moffatt bidrog med varsitt mål. Bäst på plan ska dock Eikrem ha varit.
United: Zieler – Gray (Moffatt 46), Cathcart (Chester 46), De Laet, Dudgeon – Stewart, C Evans (James 64), Hewson, Eikrem, Norwood – Macheda
Matchrapport från United Youth.

Juniorlagsmatcher
Uniteds juniorlag tog revansch för förlusten i ligapremiären mot Southamptom genom att bortabesegra Tottenham med 3-1. Cofie, Brady och King gjorde mål för United den första halvtimmen innan ett självmål av Wootton fastställde slutresultatet i den andra halvleken.
United: Conor Devlin – Reece Brown, Zeki Fryers, Scott Wootton, Sean McGinty, Etzaz Hussain, Nicky Ajose, Ryan Tunnicliffe, Joshua King (Larnell Cole 87), John Cofie (Jesse Lingard 65), Robbie Brady (c)
Matchrapport från United Youth.

Utlånade spelare
United.no berättar kort hur det går för Cleverley, Simpson, Heaton och Drinkwater i sina respektive tillfälliga klubbar. Värt att tillägga är att Simpson igen spelade hela matchen när Newcastle besegrade Leicester med 1-0 igår kväll.

FA International U17 Tournament
Fyra Unitedspelare var med i det engelska U17-landslag som slutade tvåa i The FA International U17 Tournament. England spelade 1-1 mot Italien i den första matchen, för att sedan förlora mot Turkiet med 3-2 i sin andra match. I den avslutande matchen gick det dock bättre för engelsmännen som då besegrade Portugal med 1-0. Portugal vann trots det turneringen. (Samtliga länkar går till FAs hemsida.)

Sam Johnstone vaktade Englands mål i två matcher, den oavgjorda matchen mot Italien och segermatchen mot Portugal. Försvararen Tom Thorpe satt på bänken mot Italien men spelade hela matcherna mot Turkiet och Portugal. Mittfältaren Ravel Morrison spelade 58 minuter mot Italien, andra halvlek mot Turkiet och hela matchen mot Portugal. Den offensiva spelaren Will Keane spelade hela matchen mot Italien, sista tio mot Turkiet och 70 minuter mot Portugal.

Andra landslag
Robbie Brady är uttagen till Irlands U19-landslag som spelar turnering i Dublin medan Sean McGinty tar plats i U17-landslaget som ska spela en turnering i Polen (länkar till irländska fotbollsförbundet).

Tom Cleverley är uttagen till Englands U21-landslag, medan Reece Brown, Cameron Stewart och Matthew James är uttagna till Englands U19-landslag.

Federico Macheda tar igen plats i Italiens U21-landslag.

Craig Cathcart tar plats i Nordirlands U21-landslag. Däremot platsar Corry Evans och Oliver Norwood inte i truppen.

Diverse
Reservlagsspelaren Scott Moffatt har blivit utlånad till Altrincham en månad. Försvararen Moffatt, som är 18 år gammal och född i Openshaw, Manchester, har plågats av skador de två senaste åren men fick trots det skriva på ett proffskontrakt med United i somras. Han har under försäsongen spelat flera matcher med Uniteds reservlag.

GAMLA UNITEDSPELARE
Paul McShane har skrivit på för Hull City och lämnar därmed Sunderland. Den irländska landslagsmannen inledde sin fotbollskarriär i Uniteds akademi. Innan han lämnade United fick han som bäst nöja sig med att sitta på bänken i a-laget.

DIVERSE
¤ Långa resor blev resultatet för United när UEFA lottade Champions Leagues gruppspel. United ska möta CSKA Moskva, Besiktas och Wolfsburg. Jag ser att Manchester city inte finns med i gruppspelet, vilket jag antar beror på att city är så massiva att UEFA ger dem en frisedel till slutspelet.
¤ Lotten sa att United ska möta Wolves på hemmaplan i ligacupens tredje omgång.
¤ I samband med Champions League-lottningen utsåg UEFA årets bästa spelare i Champions League. Uniteds Edwin van der Sar fick pris som årets bästa målvakt. Nemanja Vidic var nominerad till priset som bästa försvarare men Viva John Terrys fick priset. Det är naturligtvis inget annat än horribelt att rasisten Terry fick det priset – fakta visar att Chelsea presterar sämre med Terry på plan än utan – men hans tårar i Moskva ger honom fortfarande allmänhetens sympati. Cristiano Ronaldo var nominerad till priset som bästa anfallare för sina insatser i United under förra säsongen, det priset fick dock Lionel Messi.
¤ Wayne Rooney tar förstås plats i Englands landslag. Han får sällskap av lagkamraterna Ben Foster, Wes Brown och Michael Carrick. Michael Owen får dock vänta på sin chans.
¤ Det rör kanske inte så många av den här kolumnens läsare men United har introducerat Manchester United European Travel Club. Medlemskap är gratis men obligatoriskt för den som vill köpa biljett till bortasektionen på Uniteds bortamatcher i Champions League. Manutd.com.
¤ The Telegraph berättar att United fick mest tevepengar av alla Premier League-lag förra säsongen.
¤ Sky Sports berättar att Sir Alex Ferguson tycker att det är dags att införa för domarna i dagens fotboll.

“Jag tycker att det är en svår grupp och definitivt den svåraste av alla engelska lag. När vi tittade på lagen i lottningen innan den gjordes sa vi: ‘Ja, vi vill inte åka till Ryssland, det är en fyra och en halv timmars resa. Vi vill inte åka till Turkiet, det är en fyratimmarsresa.’ Men lottningen gjordes och vi parades ihop med båda dem. Det är svårt, framför allt då vi efter båda bortamatcherna kommer tillbaka till viktiga matcher i Premier League mot Manchester city och Liverpool.”
Sir Alex Ferguson var inte helt nöjd med Uniteds Champions League-lottning.

VECKANS FRÅGA
Den här veckan frågar vi läsarna vilka som borde vara ordinarie på det centrala mittfältet i United (givet att United spelar 4-4-2, vilket förstås inte är någon självklarhet). Rösta – på TVÅ spelare – i högerspalten.

Förra veckan undrade vi vilka yttermittfältare som borde vara ordinarie i United. Nyförvärvet Antonio Valencia fick flest röster av alla, 89%. Nani, som har visat betydligt bättre takter hittills den här säsongen än tidigare, var god tvåa med 65% av rösterna. Därefter var det en stor lucka till Ryan Giggs (19%) och Park Ji-Sung (15%). Zoran Tosic fick 5% av rösterna medan Gabriel Obertan mycket överraskande fick 4% av rösterna.

MUSS-RESOR
MUSS reser till Old Trafford för att stödja United i jakten på den 19:e ligatiteln. Fortfarande finns det lediga platser på flera resor. Missa inte chansen att besöka Old Trafford! Läs mer här.

VIDEO
United-Arsenal 2-1, höjdpunkter:

Sir Alex Ferguson efter matchen mot Arsenal:

¤ Höjdpunkter från reservlagsmatchen mot Bury (Sapo.pt).

Är det något som saknas i Veckans United? Vill du tipsa om artiklar vi borde läsa? Har du förslag på en ny omröstning? Skriv en kommentar eller skicka ett mail till Micke.