Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Champions League-truppen annonserad

Manchester United annonserade idag den här säsongens Champions League-trupp.

Den registrerade truppen får innehålla 25 valfria spelare. Utöver det får man också registrera spelare födda den 1 januari 1988 och senare som har varit i klubben i en sammanhängande period av minst två år sedan spelarens 15-årsdag. Truppen innehåller inga överraskningar, men det är positivt att se att de långtidsskadade spelarna Owen Hargreaves, Rafael da Silva och Gabriel Obertan tar plats i truppen – vilket betyder att United räknar med att de ska vara spelklara innan gruppspelet är avverkat (man får registrera en ny trupp till slutspelet).

Däremot var annonseringen negativ för Zoran Tosic som, tillsammans med Ritchie De Laet, var den enda a-lagsspelaren som inte fick plats i truppen. Detta sätter tvivelsutan tvivel kring Tosics framtid i klubben. För även om United har 26 kontrakterade spelare som inte uppfyller kraven för att registreras utanför den ordinarie 25-mannatruppen och en spelare således måste lämnas utanför så kan det inte kännas bra för Tosic att nyfövärvet Obertan går före honom. Obertan har trots allt varit skadad sedan han kom till klubben i somras.

Truppen i sin helhet
1. Edwin van der Sar
2. Gary Neville
3. Patrice Evra
4. Owen Hargreaves
5. Rio Ferdinand
6. Wes Brown
7. Michael Owen
8. Anderson*
9. Dimitar Berbatov
10. Wayne Rooney
11. Ryan Giggs
12. Ben Foster
13. Park Ji-Sung
15. Nemanja Vidic
16. Michael Carrick
17. Nani
18. Paul Scholes
19. Danny Welbeck*
20. Fabio da Silva
21. Rafael da Silva
22. John O’Shea
23. Jonny Evans*
24. Darren Fletcher
25. Antonio Valencia
26. Gabriel Obertan
27. Federico Macheda
28. Darron Gibson
29. Tomasz Kusczczak
31. Corry Evans*
33. Sam Hewson*
36. David Gray*
37. Craig Cathcart*
38. Ron-Robert Zieler*
39. James Chester*
40. Ben Amos*

* Spelaren är registrerad utanför den ordinarie truppen.