Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Landslagskollen

En hel drös Unitedspelare respresenterade ikväll sina respektive landslag. Två Unitedspelare – Wayne Rooney och Antonio Valencia – gjorde mål.

Matchen med störst Unitedintresse var nog Serbien-Frankrike där Nemanja Vidic spelade från start för serberna och Patrice Evra för fransmännen. Det började bra för serberna, efter 13 minuter ledde man med 1-0 och var dessutom en man mer på planen sedan Frankrikes målvakt blivit utvisad. Fransmännen kvitterade dock med tio man och matchen skulle sluta 1-1. Evra, som blev varnad, och Vidic spelade båda hela matchen medan Zoran Tosic blev kvar på den serbiska bänken hela matchen. Resultatet betyder med stor sannolikhet att Serbien kommer att vinna gruppen och att Frankrike kommer att sluta tvåa i gruppen.

England krossade Kroatien med 5-1 och säkrade därmed sin VM-plats. Wayne Rooney spelade hela matchen och gjorde 5-1-målet då han utnyttjade en målvaktstavla. Ben Foster fick dock se Green vakta det engelska målet medan Wes Brown som väntat satt på bänken. Michael Carrick fick inte plats i den slutliga 18-mannatruppen.

VM-drömmen är över för Darren Fletcher och Skottland som förlorade med 1-0 hemma mot Holland. Fletcher spelade hela matchen och blev varnad.

Även Jonny Evans och Nordirland får det mycket svårt att nå VM efter att ha förlorat med 2-0 hemma mot Slovakien. Evans spelade hela matchen.

Dimitar Berbatov spelade hela matchen när Bulgarien förlorade med 2-0 i Italien. Därmed är Bulgarien i praktiken borta från VM-spel medan Italien med all säkerhet kommer att vinna gruppen.

Nani spelade tio minuter när Portugal vann med 1-0 i Ungern. VM-drömmen lever fortfarande för Portugal men de kan inte ta sig till VM utan hjälp från andra nationer.

Antonio Valencia spelade 80 minuter och gjorde ett mål när Ecuador tog tre mycket viktiga poäng genom att vinna med 3-1 i Bolivia. Ecuador har därmed goda chanser att nå VM men kampen om fjärde- (som ger VM-plats) och femteplatsen (som leder till ytterligare kvalspel) i den sydamerikanska gruppen är hård.

Ritchie De Laet fick inte heller den här gången plats i Belgiens 18-mannatrupp. Och det var kanske lika bra det, Belgien, som redan var utan chans att nå VM, förlorade nämligen med 2-1 i Armenien.

Darron Gibson spelade hela matchen när Irland vann med 1-0 hemma mot Sydafrika i en träningsmatch. John O’Shea missade matchen då han rest hem till Manchester p.g.a. skada. Irland säkrade i praktiken andraplatsen i sin VM-kvalgrupp när Bulgarien förlorade mot Italien (se ovan) och därmed väntar sannolikt vidare kval för Irland.

Adem Ljajic spelade 85 minuter när Serbiens U21-landslag vann med 1-0 i Norge i kvalet till 2011 års U21-EM.

Res med oss till Manchester!