Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Besiktas – Man Utd

Ikväll sparkar den 18e upplagan av Uefa Champions League igång och Manchester Uniteds jakt på revansch för den tunga finalförlusten mot FC Barcelona inleds med en tuff bortamatch mot turkiska Besiktas.

Besiktas:
Istanbul-klubben parker för närvarande på en elfte plats i ligan efter fem spelade matcher. En vinst, tre oavgjorda och en förlust har det blivit så här långt. Enda förlusten kom i helgen då Galatasaray tog en derbyvinst med hela 3-0. Besiktas är regerande turkiska mästare – deras första ligatitel sedan 2003 – och således var man direktkvalificerade till Champions Leagues gruppspel.

Nihat Kahveci – som återvände till Besiktas inför den här säsongen efter att ha lämnat för La Liga 2002 – är lagets största stjärna. Andra kända namn är veteranmålvakten Rustu Recber och den f.d. Hammarby-spelaren Erkan Zengin.

Laget spelar sina matcher på BJK İNÖNÜ STADIUM som tar 32 145 åskådare. Räkna med att arenan kokar imorgon.

Besiktas mönstrade en 4-5-1 uppställning i 3-0-förlusten mot Galatasaray i helgen, personligen har jag inte den blekaste aning om hur de kommer att ställa upp imorgon, så det är inte ens lönt att försöka. Så här såg startelvan ut mot Galatasaray:

Recber
Kas – Ferrari – Sivok – Köybasi
Ernst – Dag – Özkan – Tabata – Simsek
Kahveci

Man Utd:
Efter en tveksam start på säsongen krävdes svar på vissa frågor när United reste till London för att ta sig an Tottenham i helgen. Trots att man hamnade i underläge redan efter 50 sekunder lyckades man hämta sig och till slut bärga alla tre poängen efter en fantastisk 3-1-seger som utan tvekan var det bästa laget presterat än så länge den här säsongen. Att Paul Scholes blev utvisad med drygt 30 minuter kvar att spela gjorde ingen som helst skillnad och Tottenham var chanslösa mot våra röda djävlar.

Nu är det Champions League som gäller och jag tror att samtliga, från Sir Alex ända ner till Albert Morgan (materialaren), desperat vill lägga finalförlusten mot Barcelona i maj till historien och få en bra start på turneringen som förhoppningsvis resulterar i en ny final-chans på Santiago Bernabeu till våren.

Inga nya skador finns att rapportera, glädjande nog, och nu saknas ”endast” långtidsskadade kvartetten Hargreaves, Van der Sar, Rafael och Obertan. Gary Neville är listad som skadad i Uefas införrapport, dock har jag inte läst något i engelsk media om det. Med tanke på att derbyt mot City stundar på söndag lär Ferguson ge speltid åt dom som satt på bänken mot Tottenham i lördags.

Foster lär fortsätta i målet om inte Sir Alex får för sig att ge Kuszczak lite speltid. I backlinjen återstår det att se ifall Rio Ferdinand fortsätter eller om man väljer att matcha honom försiktigt då City väntar i helgen. Vidic och Evra är givna och kommer med största sannolikhet att starta matchen. Högerbacksplatsen känns oklar, varken Gary Neville eller Wes Brown fanns med i truppen mot Tottenham.

På mitten lär Michael Carrick starta efter att ha börjat på bänken mot Spurs. Nani, Valencia och Park står samtliga redo att kämpa om en plats i startelvan. Det är väldigt svårt att förutspå hur Sir Alex väljer att formera sitt mittfält. Fletcher behövs verkligen i en match som denna, frågan är dock om SAF väljer att vila sin landsman inför derbyt, Fletchers enorma arbetsinsats mot Tottenham kan ha satt sina spår…

Framåt kommer Berbatov troligtvis att starta då han endast fick 60 minuter mot Spurs i helgen. Wayne Rooney är glödhet för tillfället och det sista den pojken vill är att sitta på bänken. Räkna med Rooney på topp, även om Owen finns nära till hands för en startplats.

Truppen:
Foster, Kuszczak, Amos
Brown, Evans, Evra, Ferdinand, Neville, O´Shea, Fabio, Vidic
Carrick, Anderson, Gibson, Valencia, Giggs, Fletcher, Park, Scholes, Nani
Rooney, Berbatov, Owen

Möjlig startelva:
Foster
Brown – Ferdinand – Vidic – Evra
Park – Fletcher – Carrick – Nani
Berbatov – Rooney

Bänk: Kuszczak, O´Shea, Anderson, Scholes, Gibson, Valencia, Owen

Inbördes möten:
Detta blir första matchen de båda lagen emellan. Uniteds tidigare möten med turkiskt motstånd har slutat med tre segrar, tre oavgjorda och två förluster.

* * *
Bortamöten mor turkiskt motstånd är aldrig enkla, men United bör ha en god chans till seger ikväll. Besiktas kommer stukat efter 3-0-förlusten mot rivalerna Galatasary och trots att United har den viktiga matchen mot City på söndag så är truppen tillräckligt bred för att vi ska kunna gå ut och plocka tre poäng imorgon – oavsett startelva.

Besiktas – Man Utd
Var: BJK İNÖNÜ STADIUM
Domare: Nicola Rizzoli (ITA)
Tid: 20.45 (svensk tid)
Tips: 0-2 (Berbatov, Vidic)

Matchen sänds på TV 6 med sändningsstart 20.00