Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Man Utd – Wolverhampton (Carling Cup)

United tar imorgon emot klassiska Wolverhampton i Carling Cup omgång 3. Det kan bli en svår nöt för United att knäcka, framför allt med tanke på att Carling Cup som vanligt är till för de spelare som spelat lite, juniorer, spelare som behöver komma i form samt. spelare som nyss varit skadade och behöver speltid.

Historia:
För länge sedan (på 50-talet) var Wolves och United de 2 STORA lagen i engelsk fotboll. På 50-talet vann United ligan 3 gånger och Wolves 3 gånger. Detta var innan Munchen-katastrofen, vilket troligen gjorde att United senare inte vann ligan förrän 7 år senare. Dessa 3 ligavinster är de enda Wolves har till dags dato, men man har vunnit FA-cupen 4 gånger och Ligacupen 2 gånger. Fram till 1992 var man det enda laget som vunnit samtliga professionella ligor i det engelska ligasystemet (de 4 högsta divisionerna) och man är faktiskt, näst efter United, det lag som gjort flest mål i det samma.

Wolves:
Laget tränas av Roy Keane’s gamle vän Mick McCarthy och under sommaren så förstärkte man med 9 nya spelare, 7 köptes in och 2 lånades in. Av de mest namnkunniga kan nämnas Kevin Doyle, Nenad Miljas, Ronald Zubar, Stefan Maierhofer, Michael Mancienne (lån från Chelsea) och Segundo Castillo (lån från Röda Stjärnan, tidigare i Everton). Sedan tidigare finns bl.a duktige högeryttern, U21-landslagsmannen, Michael Kightly, Walesiska landslagsmålvakten Wayne Hennessey och f.d United-spelaren Sylvain Ebanks-Blake (skyttekung i The Championship ifjol) i klubben. Så det är inget dåligt lag man kan mönstra. Frågan är dock hur McCarthy resonerar? Antingen ser han sin chans till vinst eftersom United vilar många spelare, eller så gör han som Sir Alex och vilar sina viktigaste spelare. Klart är i alla fall att nyförvärvet, jättelånge Stefan Maiherhofer, startar på topp med Ebanks-Blake och att Michael Kightly startar till höger på mitten, dessutom blir det 4-4-2. Följande trupp är uttagen:

Hennessey, Hahnemann, Ikeme
Foley, Berra, Zubar, Craddock, Elokobi, Hill, Halford
Henry, Milijas, Castillo, Jones, Edwards, Jarvis, Kightly, Keogh
Ebanks-Blake, Maierhofer, Vokes, Doyle

Jag tror att McCarthy väljer att spela ett ganska ordinarie lag, vilket bör vara så här:

Hennessey
Halford, Mancienne, Craddock, Elokobi
Kightly, Miljas, Henry, Jarvis
Ebanks-Blake, Maierhofer

Bänk: Hahnemann, Hill, Zubar, Edwards, Keogh, Castillo, Doyle

På skadelistan finns Andrew Surman, Chris Iwelumo, Richard Stearman, Kevin Foley och Stephen Ward

United:
United kommer som bekant efter en fantastisk derbyvinst i söndags. Matchen var mycket bra och United gjorde sin bästa halvlek på länge när de fullständigt körde över City i andra halvlek. Att man ”bara” fick 4-3, och detta efter regelrätta 5,27 minuter över ordinarie tid, stavas SLARV och inget annat, det borde ha slutat med minst 3 måls överläge med tanke på chanser och spel.

Carling Cup är som bekant en chans för United’s ”reserver” och ungdomar att visa framfötterna för Sir Alex. Spelare som Darron Gibson, Fabio, Danny Welbeck, Zoran Tosic, Richie De Laet och Federico Macheda tillhör gruppen av extremt talangfulla spelare som inte får så mycket chanser i ligan men som kommer att användas flitigt i den här cupen, om United går vidare, från matchen imorgon. Juniorer som Corry Evans, Magnus Eikrem, Joshua King, Ben Amos och Joe Dudgeon finns också med i truppen, det är väl dock frågan hur mycket speltid de får.
I den preliminära truppen finns följande spelare inte med: Ben Foster, John O’Shea, Rio Ferdinand, Nemanja Vidic, Patrice Evra, Anderson, Darren Fletcher, Ryan Giggs, Ji-Sung Park, Dimitar Berbatov och Wayne Rooney. Detta är alltså hela startelvan sedan i söndags som i så fall vilas helt. I truppen finns dock Paul Scholes (avstängd i söndags) + hela bänken från då, det är väl dock tveksamt om Scholes spelar. Michael Carrick, Wes Brown, Michael Owen och Antonio Valencia bör dock alla starta, samtliga har antingen lite speltid (Owen), har varit skadade (Brown), varit helt ur slag (Carrick) eller inte riktigt kommit in i klubben ännu (Valencia), alla 4 tippar jag att starta.
Edvin van der Sar, Rafael, Owen Hargreaves och Gabriel Obertan är samtliga skadade.

Preliminär trupp:
Kuszczak, Zieler, Amos
De Laet, Neville, Brown, J Evans, Dudgeon, Fabio
Tosic, Gibson, C Evans, Eikrem, Carrick, Scholes, Valencia, Nani
Owen, Welbeck, Macheda, King

Utav denna tippar jag på följande startelva:
Kuszczak
De Laet, Brown, J.Evans, Fabio
Valencia, Gibson, Carrick, Tosic
Owen, Welbeck

Bänk: Amos, Neville, Dudgeon, Nani, C.Evans, Eikrem, Macheda

Matchen sänds på Canal+ Sport 2 med start 21.00