Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchrapport: Man Utd – Sunderland 2-2

Trots en usel insats av hemmalaget lyckas man få med sig en poäng tack vare ett självmål på tilläggstid.

Första halvlek
United hinner knappt komma igång innan man måste ge sig direkt i inledningen. Darren Bent tar emot en passning vid straffområdsgränsen, vänder om och prickskjuter kvällens första mål ner i det vänstra hörnet. United repar sig inte efter målet och Sunderland fortsätter att ånga på. United har främst några hyfsade frisparkslägen medan Sunderland hotar genom nickstarke Kenwyne Jones som ständigt är hot uppe på topp.

För övrigt präglas första halvtimmen (läs hela matchen) av uselt passningsspel från hemmalagets sida och få riktigt målchanser. De facto att United endast hade ett skott på mål i första halvlek talar sitt tydliga språk. Ben Foster tvingas göra några enstakas räddningar när Jones får skottläge men för övrigt skapar man inte så otroligt mycket.

Andra halvlek
Ando kommer in efter paus mot Scholes som var riktigt usel i första. United skapar några farliga lägen direkt i inledningen. Första håller den dåliga kommunikationen mellan Ferdinand och Gordon att ställa till det när Nani hinner emellan och returen som studsar åt Rooney är nära att resultera i mål men en back står i vägen och bollen går till hörna. I den 51:a matchminuten får O’Shea bollen till höger om straffområdet, ger ett bra inlägg som Berbatov möter med en härlig halv-bicycleta och bollen letar sig i bortre hörnet. Jublet är stort och matchen ser ut att vända.. or not.

Dryga åtta minuter senare smäller det igen. Andy Reid lyfter en tämligen ofarlig boll i straffomrdået som endera Vidic eller Foster måste(!) kunna ta hand om, men istället dyker robuste Kenwyne Jones upp och i kamp med Foster träffar bollen och 2-2 är ett faktum. Uselt målvaktsarbete och Vidic kan inte heller vara särskilt nöjd efter det målet. De facto att Foster försöker klistra bollen är katastrofalt dåligt och Foster hade möjligtvis med en en-hands-boxning kunnat hindra målet. Mitt tålamod med honom rann ut igår. Vi kan inte sänka mål till motståndarlaget match efter match och tro att offensiven fixar det.

United får på en liten bättre press med ca 20 minuter kvar men om det inte vore för Michael Carrick och hans utmärkta glidtackling (som styr undan bollen innanför straffområdet) hade Sunderland gjort 3-1 i den 74:e minuten. Kieran Richardson (ex-United) tar sedan sitt andra gula för kvällen och visas ut med dryga femman kvar. United fortsätter att pressa och det ger resultat i den andra tilläggsminuten. Efter en rörig situation i boxen hamnar bollen hos Evra som drar iväg ett lågt skott som tack och lov tar på Anton Ferdinand och styrs in i det bortre hörnet, otagbart för Gordon.

Efter målet har United en stenhård press och man får flera hörnor men tyvärr lyckas inte hemmalaget pressa in ett tredje mål trots hyfsade lägen i slutet.

Sammanfattning
En poäng mot Sunderland, efter en prestationsmässigt usel match är dock glädjande, och vi undviker därmed en pinsam hemmaförlust. Spelet är dock under all kritik och felpassningar slutade jag räkna efter jag nått 50. United hade ett(!) skott på mål i första halvlek och som Ferugson sade efter matchen saknade man kreativeten på planens sista tredjedel.

Sunderland förtjänar dock alla hyllningar och man gör en riktigt bra insats mot United. Bent och Jones är ett hyperfarligt anfallspar på topp och Lorik Cana vann på egen hand duellen på mittfältet. Om det dock inte vore för Fosters miss vid andra målet tror jag att United hade lyckats ta tre poäng på lördagskvällen. Det spelar dock ingen roll längre eftersom matchen är slutspelad och nu siktar vi istället in oss på en rejäl förbättring (och flera ändringar i laget) mot Bolton.

// Nico Selenius

2009-10-03 | 18.30 | Premier League
MANCHESTER UNITED – SUNDERLAND 2-2 (0-1)
0-17Bent
1-151Dimitar Berbatov (O’Shea)
1-258Jones
2-290+2Anton Ferdinand, självmål (Evra)
MANCHESTER UNITED
Foster – O’Shea, Vidic, Evans, Evra – Nani, Fletcher (Carrick 71), Scholes (Anderson 46), Welbeck (Valencia 71) – Berbatov, Rooney
Avbytare: Kuszczak, Fabio, Ferdinand, Brown
Varningar: Scholes, Fletcher
SUNDERLAND
Gordon – Bardsley, Turner, Ferdinand, Richardson – Malbranque (McCartney 86), Cana, Cattermole, Reid (Henderson 73) – Bent, Jones (Campbell 84)
Avbytare: Fulop, Nosworthy, Da Silva, Healy
Varningar: Bardsley, Ferdinand
Utvisningar: Richardson (85, två gula kort)
Domare: Alan Wiley | Arena: Old Trafford (Manchester) | Publik: 75 114

[poll id=”26″]