Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Landslagskollen

Nio Unitedspelare spelade VM-kval under lördagen.

(Samtliga a-landskamper är VM-kval.)

Wayne Rooney, Michael Carrick och Rio Ferdinand spelar båda från start när England förlorade med 1-0 i Ukraina. Målvakten Green blev tidigt utvisad för England efter ett försvarsmisstag av Ferdinand. Wes Brown lämnades utanför den slutgiltiga 18-mannatruppen. England är sedan tidigare klara för VM.

Antonio Valencia gav Ecuador ledningen halvvägs in i den andra halvleken i hemmamatchen mot Uruguay. Gästerna vände dock och vann med 2-1 efter att den förre Unitedspelaren Diego Forlan satt en straff på Fergie time. Ecuador rasar därmed till sjätte plats i gruppen men VM-chansen lever fortfarande för Valencia och Ecuador. Seger borta mot redan VM-klara Chile i den sista omgången säkrar minst en playoffplats men kan också räcka till en direktplats till VM då gruppens fyra och femma (Argentina och Uruguay) möts i den sista omgången.

Dimitar Berbatov spelade från start för Bulgarien som mötte Cypern på bortaplan. Berbatov gjorde förvisso mål men totalt var det en miserabel bulgarisk insats – Cypern vann med 4-1. VM-chansen är därmed helt borta.

Nani började på bänken i hemmamatchen mot Ungern men fick hoppa in redan efter 27 minuter då Cristiano Ronaldo haltade ut. Nani var inblandad i förarbetet till 2-0 i en match som Portugal vann med 3-0. Portugal har därmed greppet om andraplatsen i gruppen, seger mot hopplösa Malta räcker för att säkra en playoffplats. Gruppsegern har dock Danmark redan säkrat.

John O’Shea spelade från start när Irland spelade 2-2 mot Italien. Irland slutar därmed tvåa i sin grupp och playoffspel väntar.

Nemanja Vidic spelade från 72 minuter när Serbien krossade Rumänien med 5-0 och säkrade sin VM-biljett. Zoran Tosic satt på bänken hela matchen.

Patrice Evra spelade 62 minuter när Frankrike lekte med Färöarna. 5-0 blev det till slut. Fransmännen slutar därmed tvåa i sin grupp och får ställa sitt VM-hopp till en lyckad playoffmatch.

Några a-lagsspelare stannade dock hemma i Manchester. Det gäller Edwin van der Sar, Paul Scholes och Ryan Giggs som samtliga har tackat nej till fortsatt landslagsspel; Owen Hargreaves, Michael Owen, Ben Foster, Darren Fletcher, Darron Gibson, Rafael da Silva och Gabriel Obertan som alla är skadade medan Gary Neville, Anderson, Fabio da Silva och Tomasz Kuszczak inte blev uttagna till sina respektive landslag. Jonny Evans Nordirland var spellediga precis som Park Ji-Sungs Sydkorea, båda kommer dock att spela landslagsfotboll i nästa vecka.

Några Unitedspelare var också i aktion för sina ungdomslandslag. Tom Cleverley spelade hela matchen när Englands U21-landslag besegrade Makedonien med 6-3! Danny Welbeck fick göra ett betydelselöst inhopp på Fergie time.

David Gray spelade 67 minuter när Skottlands U21-landslag besegrade Vitryssland med 1-0 efter ett segermål på övertid.

Serbiens U21-landslag vann med 2-0 mot Cypern. Adem Ljajic fick hoppa in efter 52 minuter.

Englands U19-landslag besegrade Finland med 3-1 i EM-kval i Slovenien. Reece Brown spelade hela matchen medan Cameron Stewart hoppade in efter 54 minuter.

Nordirlands U19-landslag spelade oavgjort 0-0 mot Island och 1-1 mot Bulgarien i EM-kval i Bosnien och Hercegovina. Conor Devlin vaktade målet i båda matcherna. Oliver Norwood får inte representera Nordirland i tävlingsmatcher förrän FIFA har godkänt detta, då han tidigare har representerat Englands U17-landslag.

Nordirlands U21-landslag var spellediga. Craig Cathcart, Joe Dudgeon och Corry Evans är dock uttagna till tisdagens EM-kvalmatch. Oliver Norwood saknas av samma anledning som ovan i U19-landslaget.

Italiens U21-landslag, med Federico Macheda i truppen, möter Bosnien och Hercegovina på tisdag.

Det är oklart om Mame Briam Diouf kommer att representera Senegal i onsdagens träningsmatch mot Sydkorea.

Res med oss till Manchester!