Inför: Man Utd – Bolton

United tar emot Gary Megsons Bolton på Old Trafford under lördagseftermiddagen när Premier League sparkar igång igen efter VM-kvalet. Tre poäng är nästan ett måste för the Red Devils efter poängtappet mot Sunderland senast.

Manchester United:
Den senaste ligamatchen för Uniteds del spelades mot Sunderland hemma på Old Trafford för två veckor sedan. En riktigt dålig insats från hemmalaget resulterade i en, oförtjänt, poäng efter att Anton Ferdinand styrt in bollen i eget mål på stopptid. Men det var då och nu är nu. Efter det långa landslagsuppehållet står nu Premier League redo att sparka igång igen och det blir Bolton som står på tur härnäst.

United ligger just nu på en andra plats i tabellen med 19 poäng efter resultatraden 6-1-1 på de inledande åtta matcherna, ett klart godkänt facit. Tre poäng är dock ett måste då man inte har råd att tappa poäng hemma, framförallt inte mot ”de sämre” lagen.

Skador:
Just som skadeläget höll på att lätta så uppkom nya problem i veckan. Wayne Rooney skadade sig i Englands betydelselösa match mot Ukraina och vår superstjärna missar matchen mot Bolton och troligtvis även nästa veckas CL-match mot CSKA Moskva. Darren Fletcher drog även hann på sig en skada under uppehållet och är tveksam till imorgon (lördag). Tveksam är även ordet för Dimitar Berbatov som visserligen blev hattrick-hjälte när Bulgarien krossade Georgien med 6-2. Berbatovs fru ska föda och anfallaren har ännu inte återvänt till Old Trafford. I övrigt ska truppen vara skadefri och glädjande är att Van der Sar, Rafael och Obertan samtliga gjort comeback efter långa skadeuppehåll med reservlaget. Michael Owen är även han tillbaka efter en kortare frånvaro.

Med tanke på att tre poäng behövs och att Liverpool väntar nästa helg (spelare lär vilas mot CSKA på onsdag) lär Sir Alex ta ut den starkaste startelvan som går att plocka ihop. Van der Sar startar i målet, backlinjen utgörs av Ferdinand, Vidic, Evra och högerbacksplatsen lär tas av O´Shea eller Brown. Mittfältet är som vanligt omöjligt att tippa och med Rooney och eventuellt även ”Berba” borta blir det ännu svårare att förutspå något. Vi gör i alla fall ett försök:

Möjlig startelva: (4-3-2-1)
Van der Sar
Brown – Ferdinand – Vidic – Evra
Carrick – Scholes – Anderson
Nani – Owen – Giggs

Wes Brown har varit tillgänglig ett bra tag nu utan att ha fått chansen, dags nu? Om Fletcher och Berbatov blir spelklara lär bägge gå in i startelvan. Valencia har spelat en jobbig bortamatch i Chile och vilas troligen.

Håll ögonen på:
Michael Owen. I Wayne Rooneys (och kanske även Berbatovs) frånvaro är det Owen som ska fixa målen mot Bolton. De måltjuvs-kvaliteter vi såg mot City kan mycket väl komma till användning i den här matchen.

Bolton Wanderers:
The Trotters slutade på en 13e-plats förra säsongen och det är där laget befinner sig just nu. Efter en trög start på säsongen kom Bolton igång både spel- och resultatmässigt innan uppehållet tog vid. Laget är obesegrat på de fyra senaste matcherna (två vinster) och senast mot Tottenham (2-2) stod man för en riktigt fin insats. Spelare som Kevin Davies, Tamir Cohen, Ricardo Gardner och Chung-Yong Lee var samtliga mycket pigga mot Tottenham och Bolton är inget gäng man bör underskatta.

Skador:
Sean Davis missar resten av säsongen på grund av en knäskada. Sam Ricketts, Johan Elmander och Joey O´Brien är alla frågetecken inför matchen, men de två förstnämnda har tydligen en god chans att bli spelklara. I övrigt har Gary Megson en skadefri trupp att tillgå.

Trolig startelva: (4-5-1)
Jääskeläinen
Ricketts – Knight – Cahill – Samuel
Lee – Gardner – Muamba – Cohen – Taylor
Davies

Håll ögonen på:
Kevin Davies. Det går inte att komma ifrån att den stenhårda anfallaren är Boltons främsta vapen. En tuff spelare som är riktigt jobbig att möta och Nemanja Vidic måste prestera på topp för att begränsa hotet från Davies.

Domare:
Mark Clattenburg dömer matchen. Värt att notera är att United endast har tagit en poäng på de fyra senaste matcherna då Clattenburg dömt.

Historik:
United och Bolton har mötts 115 gånger genom tiderna. The Red Devils har 49 vinster, 24 oavgjorda och 42 förluster gentemot Bolton, knapp fördel United alltså.

Om man bara ser till resultaten i Premier League så har United en betydligt större vinstprocent. 20 möten i PL har slutat med 13 segrar, 4 oavgjorda och 3 förluster. United har inte tappat poäng hemma mot Bolton i ligan sedan den 11/9 2002…

Manchester United – Bolton
Plats: Old Trafford
Domare: Mark Clattenburg
Tid: 16.00 (svensk tid)
Tips: 1-0 (Owen)

Matchen sänds på Canal+ Extra med start kl 15.55.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS