Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Man Utd – CSKA Moskva

United kan på tisdagskvällen säkra avancemang om man lyckas besegra CSKA Moskva hemma på Old Trafford.

CSKA Moskva
Efter matche på Luzhniki Stadium har CSKA haft en ostabil form. Vinsten senast i ligaspelet mot FC Terek Grozny (1-0) var lagets första på de senaste fyra matcherna och förra veckan fick Juande Ramos smaka på kängan och in hämtades i stället den före detta målvakten Leonid Slutsky. Slutsky började sin tränarkarriär i Olimpia Volgograd där han var ansvarig tränare för ungdomslagen. Efter en framgångsrik visit i Uralan Elista tog han över Krylyas reservlag 2004 innan han följande sommar fick jobbet som a-lagets chefstränare. Efter två år på posten blev han alltså förra veckan CSKAs nya tränare.

Skador
CSKA saknar Sekou Oliseh (höft) och Mark Gonzalez (vrist) medan anfallaren Guilherme är tveksam till spel.

Startelva
Det är naturligtvis svårt att veta hur den nya tränaren tänker och därför tänker jag låta bli att gissa mig på någon “förväntad startelva”. I den senaste matchen mot United ställde man upp med följande startelva: Akinfeev; S.Ignashevich, V.Berezutsky, A.Berezutsky, Chidi Odiah; Rahimic, Semberas, Dzagoev, Shennikov, Krasic; Necid. Det finns säkerligen en del olika möjligheter för Slutsky att pröva på och D.Carvalho, Mamayev samt Grigoriev känns som potentiella startmän på tisdagskvällen.

Håll ögonen på:
Milos Krasic. Den ljushårige virvelvinden var ett stort hot i Moskva och skapade mycket farligheter från ingenstans. Med sin snabbhet, teknik och fina dribblingar kan han ställa till med problem för hemmaförsvaret.

Manchester United
Efter förlusten mot Liverpool har United tagit två vinster mot Barnsley (2-0) och senast mot Blackburn (2-0). Laget behöver dock förbättra sitt spel ytterligare och jakten på toppformen fortsätter. Under veckan har det spekulerats mycket kring skadorna i United och under dagens presskonferans gav Ferguson en uppdatering angående skadeläget. Transferryktena blir också att intensivare och under den senaste veckan har spelare som Villa, Suarez och Villalva länkats ihop med de röda djävlarna. Noterbart är även att Wayne Rooney blivit pappa på måndagskvällen. Kai Rooney döptes sonen till.

Skador
Rio Ferdinand, Nemanja Vidic, Ryan Giggs och Ji-Sung Park missar definitivt matchen medan Dimitar Berbatov är tveksam till spel. Även Danny Welbeck saknas på grund av skada.

Startelva
United kommer säkerligen att formera om i laget eftersom man på söndagen gästar Chelsea i en mycket viktig bortamatch på Stamford Bridge. Jag tippar på att Sir Alex vilar Van Der Sar, som nu har fått matcher under bältet, och ställer Tomasz Kuszczak mellan stolparna. Gary Neville får troligtvis chansen medan Jonny Evans och Wes Brown med stor sannolikhet bildar mittlås i Vidas och Rios frånvaro. Patrice Evra lär starta till vänster men Fabio är också ett hett alternativ. På mittfältet startar Darren Fletcher (Ferguson bekräftade idag), möjligtvis tillsammans med Carrick eller Scholes (beror på hur Ferguson tänker inför Chelsea-matchen). På kanterna startar säkerligen Valencia och Nani. I anfallet hittar vi Michael Owen och Wayne Rooney (jag tror han vill spela). Obertan och Macheda rankar jag som “nära” startelvan, och mycket hänger på hur Ferguson tänker spela på söndagen.

Kuszczak
Neville – Brown – Evans – Evra
Valencia – Fletcher – Scholes – Nani
Owen – Rooney

Håll ögonen på:
Michael Owen. En balja mot Barnsley och ytterst nära att bli målskytt igen mot Blackburn. Livsfarlig i boxen och om det övriga levererar kommer han med stor sannolikhet med i målprotokollet.

Historik
Matchen i Moskva var den första matchen lagen emellan och den slutade i en 1-0 seger för United sedan Valencia avgjort matchen i slutminuterna.

Man Utd – CSKA Moskva
Plats: Old Trafford
Domare: Olegario Benquerenca (POR)
Tid: 20.45 (svensk tid)
Tips: 3-0 (Owen, Rooney, Obertan)

Res med oss till Manchester!