Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Landslagskollen

Nani passade Portugal till Sydafrika medan John O’Shea, Darron Gibson och deras Irland lurades på en VM-plats av ett franskt fuskmål. Samtidigt skrev Dimitar Berbatov in sig som Bulgariens mesta målskytt någonsin.

Vi börjar i Bosnien och Hercegovina där Portugal vann med 1-0 och säkrade sin VM-plats. Nani spelade 73 minuter och passade fram till Portugals segermål. Två assist på matcher i det avslutande VM-kvalet för Nani också.

I Frankrike gjorde Irland nästan det omöjliga när man ledde med 1-0 efter 90 minuter och fixade en förlängning. I förlängningen fuskade dock den förra Same Old Arsenal Always Cheating-spelaren Henry genom att spela handboll två gånger i förarbetet till det franska segermålet. Patrice Evra spelade hela matchen för de fuskande grodätarna. Irlands bästa fotbollsspelare John O’Shea tvingades utgå efter 66 minuter med en skada, den förre Unitedspelaren Paul McShane ersatte. Darron Gibson började på bänken men fick hoppa in efter 63 minuter.

Bulgarien besegrade Malta med 4-1 på bortaplan. Dimitar Berbatov gjorde två av målen innan han blev utbytt efter 87 minuter. Berbatov har därmed gjort 48 mål för sitt land, rekord!

Polen vann hemma mot Kanada med 1-0. Tomasz Kuszczak vaktade det polska målet i den första halvleken. I London blev Serbien det första laget att besegra Sydkorea på 27 matcher. Kapten Nemanja Vidic och kapten Park Ji-Sung spelade 70 minuter vardera medan Zoran Tosic spelade hela andra halvlek.

Gabriel Obertan spelade 72 minuter när Frankrikes U21-landslag vann med 1-0 hemma mot Slovenien. Nordirlands U21-landslag förlorade med 2-1 hemma mot Tjeckien, Oliver Norwood gjorde dock mål på frispark för andra matchen i rad. Norwood spelade hela matchen, precis som Corry Evans och Craig Cathcart medan Joe Dudgeon missade matchen med en skada. Italiens U21-landslag vann med 4-0 i Luxemburg, Federico Macheda satt på bänken hela matchen. Tom Cleverley spelade hela matchen när Englands U21-landslag spelade 0-0 i Litauen.

Till sist så gjorde Joshua King två mål (varav ett på straff) när Norges U19-landslag vann med 4-2 mot Belgien. King blev utbytt på tilläggstid.