Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Man Utd – Besiktas

Flera unga spelare lär få chansen på onsdagskvällen när United tar emot Besiktas på Old Trafford i en på förhand sett öppen och intressant match.

Besiktas
Kara Kartallar (de svarta örnarna) som är regerande turkiska liga- och cupmästare är för tillfället på riktigt bra spelhumör. Laget har vunnit de sex senaste matcherna (alla tävlingsmatcher inräknade), och de sju senaste i den inhemska Super League. Vid sidan om en imponerande statistik under den senaste tiden har laget dessutom visat upp en imponerande defensiv. I Super League har man endast släppt in sex mål på 13 matcher, medan man dock i Champions League släppt in sex baljor på fyra matcher. Besiktas har sedan tidigare missat chansen (praktiskt sett) att avancera från gruppen och därmed känns denna match säkerligen mer som en chans att visa upp sig då det inte finns mycket på spel. Med hårde och rutinerade Mustafa Denizli vid rodret tror jag dock inte att laget vill skämma ut sig inför övriga fotbollseuropa.

Skador & Avstängningar
Tomas Sivok är avstängd medan Filip Holosko, Ridvan Simsek, Nihat Kahveci, Hakan Arikan och Koybasi kan samtliga missa matchen.

Startelva
I den senaste matchen i Champions League på hemmaplan mot Wolfsburg ställde man upp med följande uppställning; Arikan; Kas, Ferrari, Sivok, Üzülmez (78‘ Köybasi); Fink; Inceman, Dag; Tabata (69’ Nobre), Bobo, Özkan (46’ Telo)

Håll ögonen på:
Deivson Rogério da Silva. Anfallaren, mer känd som Bobô, är en gästernas främsta offensiva hot. Stor, stark och kraftfull anfallare som med sin robusta spelstil kan ställa till med problem för hemmaförsvaret. Jagad av flera europeiska toppklubbar, och har gjort 77 mål på 148 framträdanden i Besiktaströjan.

Manchester United
Efter den defensivt katastrofala matchen mot CSKA Moskva senast i Champions League fick United inkassera en förlust på Stamford Bridge innan man senast slog Everton på hemmaplan med klara 3-0. Försvarsspelet har varit på tapeten den senaste tiden men det kan sägas att läget ser bra ut för tillfället, insatserna på det defensiva området har varit riktigt bra i de två senaste matcherna mot Chelsea (0-1) och Everton (3-0). Antonio Valencias mål mot CSKA (3-3) betydde även att Uniteds fantastiska svit på 24 matcher i europa utan förlust fick en fortsättning.

Skador & Avstängningar
Gary Neville, Rio Ferdinand, John O’Shea, Jonny Evans, Owen Hargreaves och Fabio missar samtliga matchen. Dimitar Berbatov och Ji-Sung Park är däremot tillbaka och förväntas medverka på onsdagskvällen.

Startelva
På grund av skadeproblemen i försvaret bekräftade Ferguson på dagens presskonferans att försvarslinjen blir troligtvis samma på onsdagen som senast mot Everton. Det betyder att Rafael, Brown, Vidic och Evra får defensivt ansvar medan målvaktsposten lär delas ut till Kuszczak eller Foster. På mittfältet finns rikligt med alternativ, men eftersom Ferguson tidigare avslöjade att en del unga spelare kan få chansen tror jag att Obertan, Gibson, Anderson, Park bildar en intressant mittfältsformation. I anfallet lär en av ynglingarna Welbeck/Macheda starta tillsammans med Dimitar Berbatov.

Foster
Rafael – Brown – Vidic – Evra
Park – Gibson – Anderson – Obertan
Macheda – Berbatov

Håll ögonen på:
Gabriel Obertan lär få chansen från start mot Besiktas och den unga fransmannen har verkligen imponerat oss med sin snabbhet och fina teknik. Vad kan han få till stånd i en relativt betydelselös match (beroende på hur Wolfsburg spelar) hemma på Old Trafford i Champions League?

Historik
Matchen på Inonü Stadium (1-0 till United) i gruppspelets första match var också den första lagen emellan.

Man Utd – Besiktas
Plats: Old Trafford
Domare: Stephane Lannoy
Tid: 20.45 (svensk tid)
Tips: 3-0 (Obertan, Berbatov, Anderson)