Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Tuff match på Upton Park!

Det är två lag med lite skadebekymmer som möter varandra på Upton Park i eftermiddag. Hemmalaget West Ham hoppas ta poäng av United och avancera i tabellen. Laget ligger på sjuttonde plats, två poäng före Bolton Wanderers (och därmed två poäng över nedflyttningsstrecket). United är i det närmaste pressade att vinna för att inte tappa mark (just nu ett avstånd om fem poäng) till ligaledarna Chelsea, vilka har en tuff match borta mot Manchester City i kväll.

United presenterar följande trupp: Van der Sar, Foster, Kuszczak, Neville, Rafael, Brown, Vidic, Evra, Valencia, Fletcher, Scholes, Carrick, Anderson, Nani, Giggs, Park, Obertan, Rooney, Berbatov, Owen, Welbeck och Macheda.

I veckan vann United med 2-0 mot Tottenham Hotspur i Ligacupen. Laget var då reservbetonat och ungt folk luftades. Darren Gibson var duktig och stod för två mycket fina mål, då särskilt det andra efter samspel med Welbeck.

Sir Alex kommer troligen att mönstra ett starkt lag, då United måste vinna matchen. Vad gäller målvakt och backlinje kommer följande att starta: van der Sar, Rafael (Neville), Brown, Vidic och Evra. Fergie har stora skadebekymmer i de defensiva lagdelarna (Ferdinand, Evans, O´Shea och Fabio saknas) och enda frågetecknet är kring högerbackspositionen. Mest troligt är att den unge brasilianaren Rafael startar, eftersom åldermannen Neville spelade hela matchen i Ligacupen.

Också positivt i onsdagens match var att Park spelade 90 minuter. Sydkoreanen har varit väldigt skadedrabbad, men kan bli viktig i kampen om ligaguldet. Emellertid är det inte troligt att han startar denna match. Istället kan mittfältsformationen komma att se ut enligt följande: Valencia, Fletcher, Carrick och Giggs. Samtliga dessa spelade lite eller inte alls i veckans match. Möjligen kan Fergie välja att laborera med Scholes eller Anderson. Att Nani får starta verkar nästan som en utopi. Portugisen, som nästa aldrig levererar har satts i frysboxen av Sir Alex och det är bara att hoppas att han får enkel biljett från Manchester i januari (även om detta förnekas av United). Som vanligt är Hargreaves borta, men det rapporteras nu att han åtminstone anmält sin närvaro på Carrington. Positivt.

West Ham kommer till matchen med följande trupp: Green, Kurucz, Faubert, Da Costa, Gabbidon, Daprela, Tomkins, Ilunga, Spector, Kovac, Noble, Parker, Collison, Payne, Diamanti, Dyer, Hines, Stanislas och Franco.

Vad anbelangar hemmalaget har de oturligt fått en skada på bäste målskytten Cole (sju ligamål). I tillägg saknas Upson, Ashton, Behrami, Boa Morte och Davenport. Osäker att medverka är Diamanti. Dyer spelade 75 minuter i en reservlagsmatch i veckan och är tillgänglig.

Förra säsongens möte slutade 0-1 efter ett fint solomål av Giggs. Dessförinnan hade United förlorat de två föregående matcherna på Upton Park.

Matchen visas på Canal + Sport 1 med start 16.00.