Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchrapport: West Ham-United 0-4 (0-1)

Manchester United stod, trots stor försvarskris, för en styrkedemonstration då de i går slog West Ham på Upton Park med 4-0. Paul Scholes inledde målskyttet med ett fint vänsterskott (!) i krysset. Tråkigt var att både Neville och Brown ådrog sig skador. Till mötet mot Wolfsburg (borta) i CL kan Fletcher och Carrick få fortsätta i försvaret…

United startade matchen med ett par överraskningar. Edwin van der Sar kunde inte starta matchen, varför Kuszczak stod i mål. Tyvärr var Vidic influensasjuk, och därför fick Fletcher agera högerback och Neville mittback. Vid sidan av Neville spelade Brown och som vänsterback spelade världens bästa – Evra. På mittfältet fick Gibson chansen tillsammans med Valencia, Anderson, Scholes och Giggs. Rooney fick således spela ensam i anfallet.

Första halvlek var tämligen innehållslös med ett lågt positionerat hemmalag, vilka satsade på snabba omställningar på ett nyformerat bortaförsvar. Första chansen kom efter att Giggs slagit ett mycket dålig pass, vilken ledde till ett inlägg från vänsterkanten. Bollen letade sig sånär fram till en West Ham-spelare, men Giggs reparerade mycket fint sitt misstag med en tajmad tackling. Strax före halvtid kom emellertid ledningsmålet för bortalaget. Efter att hemmaförsvaret försökt rensa bort bollen tog Scholes ner den på bröstet och sköt med vänsterfoten in 1-0 i Greens högra kryss. Målvakten var på bollen, men kunde inte styra bort den. När detta mål föll hade Fergie fått byta ut en skadad Neville (ljumsken) mot Carrick.

Till andra halvlek bytte Zola ut den skadade Hines mot Diamanti. Matchen punkterades efter cirka en timme när Giggs och Rooney kombinerade i en kontring. Giggs spelade fram Gibson, som i farten dundrade in 2-0 i Greens vänstra hörna. Unge Gibson illustrerade återigen sin fina kapacitet med ett högklassigt mål.  Efter målet var hemmalaget nära att reducera genom Diamantis vänsterskott på frispark, men Kuszczak gjorde en fin räddning vid sitt högra kryss.

West Ham bytte i den 67 minuten ut Kovacs till förmån för Dyer. United gjorde efter 70 minuter 3-0 med ytterligare en fin kombination. Denna gång var det Rooney som spelade fram Anderson till vänster i straffområdet. Brasilianaren slog en låg pass mot mål och Valencia sköt in bollen i tom bur. Hemmalaget var nästan i chock och 4-0 kom två minuter senare. Inbytte Berbatov (istället för Gibson) slog ett fint pass till Valencia, vilken i sin tur slog en låg boll mot de centrala delarna av boxen. Rooney kunde enkelt styra in bollen i den vänstra delen av målet. Efter detta byttes Kurucz in istället gör Green (sjukdom?!) och Sir Alex bytte ut Rooney mot Owen. I slutet av matchen fick Giggs agera vänsterback eftersom Brown (ospecificerat) blev skadad.

Sammanfattningsvis stod hemmalaget inte för något större motstånd och United skall ha beröm för fyra mycket fina mål. Främst imponerar de med tre stilfulla spelmål. Bäst i bortalaget var den ständigt beundransvärde Evra, den imposante Scholes och ynglingen Gibson. Tråkigt var däremot skadorna på Neville och Brown. United har för närvarande åtta försvarsspelare skadade. Lägg därtill skador på van der Sar och Hargreaves.

2009-12-05 | 16.00 | FA Premier League
WEST HAM UNITED – MANNCHESTER UNITED 0-4 (0-1)
0-145PAUL SCHOLES
0-261DARRON GIBSON (Giggs)
0-371ANTONIO VALENCIA (Anderson)
0-472WAYNE ROONEY (Valencia)
MANCHESTER UNITED
Kuszczak – Fletcher, Neville (Carrick 34), Brown, Evra – Valencia, Gibson (Berbatov 67), Scholes, Anderson Giggs – Rooney (Owen 72)
Avbytare: Foster, De Laet, Nani, Park
Varningar: Scholes
WEST HAM UNITED
Green (Kurucz 73) – Gabbidon, Spector, Tomkins, Ilunga – Collison, Parker, Kovac (Dyer 67), Stanislas – Franco, Hines (Diamanti 46)
Avbytare: Da Costa, Payne, Faubert, Nouble
Varningar: inga
Domare: Peter Walton | Arena: Boleyn Ground (London) | Publik: 34 980