Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Man Utd – Aston Villa

United tar emot tabellfemman Aston Villa på Old Trafford under lördagskvällen och det är viktiga poäng som står på spel. För Uniteds del handlar det om att komma ikapp Chelsea som ligger två poäng före, medan gästerna Villa, som i högsta grad är iblandande i kampen om den åtråvärda fjärdeplatsen, siktar på att hålla City och Liverpool bakom sig i tabellen.

Historik
United har en väldigt fint statistik mot Aston Villa under Premier League-åren. På 34 matcher har det blivit 24 segrar och endast två förluster för the Red Devils, ett mycket imponerande facit. Spel på hemmaplan ger den vackra raden 13-4-0. Historiskt sett är det betydligt jämnare, men ändå fördel United.
Senast Villa gästade Old Trafford skedde ett genombrott då 17-årige Federico Macheda blev ”Kiko” med hela (halva?) Manchester då han skickade in matchavgörande 3-2 djupt in på stopptiden.

Manchester United:
Förutom skadeläget ser det väldigt bra ut för United som skuggar Chelsea i ligatabellen, som kvalificerat sig för åttondelsfinal i CL, som är i semifinal i ligacupen och som inleder äventyret i FA-cupen hemma mot gamle fienden Leeds. Det kommer, i vanlig ordning, att bli en väldigt intressant vårsäsong.

Skador
Skadeeländet har lättat något på Carrington och till lördagens match är Vidic, Giggs, Rooney och Berbatov tillbaka i truppen vilket är högst glädjande. Fortfarande saknas dock en rad spelare och backlinjen blir ännu en gång långt från ordinarie.

Spelarna som saknas: Van der Sar; Rafel, Fabio, Brown, Ferdinand, O`Shea, Evans, Neville; Hargreaves.

Kuszczak lär få fortsatt förtroende i mål efter flera fina insatser i rad. Alternativen i backlinjen är skrämmande få så Fletcher-Carrick-Vidic-Evra känns givet. På mitten lär Valencia och Giggs starta på kanterna och med tanke på att Scholes spelade 90 minuter mot Wolfsburg borde det bli Anderson och Gibson som tar hand om de centrala platserna. En annan möjlighet är att spela Giggs centralt och ta in Obertan på kanten. Längst fram startar Wayne Rooney, frågan är bara vem som spelar bredvid honom? Hattrick-Owen eller comeback-Berba? Återstår att se.

Håll ögonen på
Michael Owen. Hattrick mot Wolfsburg i veckan. Är ute efter en plats i Englands VM-trupp till sommaren och det finns bara ett sätt för Owen att forcera sig in där och det sättet stavas M-Å-L.

Aston Villa:
Har öppnat säsongen på ett mycket fint sätt och förutom femteplatsen i ligan kan man även stoltsera med en plats bland de fyra sista i Ligacupen (möter Blackburn i semin). Skicklige managern Martin O´Neill har gjort ett imponerande jobb i klubben sedan han anlände och chanserna för Villa att knipa fjärdeplatsen i ligan är mycket goda.

Skador
Enligt physioroom.com missar Curtis Davies och Wilfred Bouma definitivt matchen, medan Craig Gardner och James Collins är tveksamma.

Villa ställde upp med följande startelva mot Hull för en vecka sedan:
Friedel – Young, Dunne, Cuellar, Warnock – Downing, Petrov, A.Young, Milner – Heskey, Agbonlahor

En sådan offensiv uppställning känns som något naiv på Old Trafford. Räkna med att Steve Sidwell och/eller Nigel Reo-Coker tar en plats från start, troligtvis på bekostnad av comebackande Stewart Downing.

Håll ögonen på
Gabriel Agbonlahor. Den snabbe anfallaren är Villas bästa målskytt så här långt med sju fullträffar. Uniteds mittförsvar med Carrick och Vidic kommer få bekänna färg i löpduellerna med ”Gabby”.

Manchester United – Aston Villa
Plats: Old Trafford
Domare: Martin Atkinson
Tid: Lördag 18.30 (svensk tid)
Tips: 2-1 (Owen, Rooney – Agbonlahor)

Matchen sänds på Canal + Sport 2 med start 17.25.