Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchrapport: Man Utd – Aston Villa 0-1 (0-1)

Trots ett extremt stort spelövertag samt ett smått löjligt antal klara målchanser lyckades United inte spräcka Brad Friedels nolla och Gabriel Agbonlahors tidiga 0-1-mål blev därför matchens enda. Tungt, tungt poängtapp för United.

Lagen
Vidic, Brown och Rooney var, glädjande nog, tillbaka i startelvan för United. Kuszczak fick fortsatt förtroende mellan stolparna, desamma kan inte sägas om Michael Owen, hattrickhjälten mot Wolfsburg, som fick inleda på bänken. Sir Alex valde att formera laget i en 4-2-3-1-uppställning med Wayne Rooney som ensam anfallare.
Martin O´Neill valde att formera laget i, en åtminstone på pappret, offensiv 4-4-2-uppställning med Milner och Petrov centralt på mittfältet, flankerat av Ashley Young och Stewart Downing. Emile Heskey fick förtroendet på topp bredvid Agbonlahor.

Matchen
United inledde piggt och Valencia, Giggs och Rooney vållade gästerna stora problem, framförallt ecuadorianen startade matchen mycket fint. Det kändes därför som en rejäl kalldusch när Aston Villa stack emellan och tryckte in 0-1. Ashley Young vände bort Darren Fletcher ute på kanten och levererade ett perfekt inlägg till Agbonlagor som, löpt undan markeringen från Wes Brown, och enkelt kunde nicka in ledningsmålet för gästerna.

Resten av de första 45 minuterna präglades av en öppen, publikvänlig fotboll där bägge lagen skapade målchanser, men det var United genom ett ribbskott från Wayne Rooney som var allra närmast ett mål.

I den andra halvleken parkerade Aston Villa halva Birmingham runt eget straffområdet och trots ett bollinnehav på över 70% och en ansenlig mängd klara målchanser lyckades United aldrig få in någon kvittering efter paus. Rooney, Berbatov, Carrick, Vidic m.fl. hade jättelägen men skärpan och kylan saknades helt i avsluten.

Villa höll undan och tog en meriterande trepoängare. Martin O´Neills mannar har nu besegrat både Liverpool och United på bortaplan samt Chelsea på hemmaplan.

Analys
Sett till spelövertaget och antalet skapade målchanser borde United ha vunnit matchen, inget snack. I den andra halvleken, när Aston Villa gick in för att försvara ledningen, blev det extremt trångt centralt och eftersom Valencia och Rooney konstant drog sig in i mitten och Dimitar Berbatov, som var den som skulle lösa upp knutarna centralt, inte lyckades så blev det alltför ofta alldeles för enkelt för Aston Villa att försvara sig. Hade t.ex. Valencia och Evra slickat linjerna så hade större ytor öppnat sig och Villa hade fått det betydligt svårare att värja sig.

Paul Scholes (avstängd) saknades enormt, framförallt i den andra halvleken. 35-åringens kyla och geniala passningsspel hade varit en stor tillgång. Det är även svårt att hindra tankarna från att vandra iväg till Cristiano Ronaldo. United har än så länge, och kommer även i fortsättningen, klarat sig strålande utan portugisen, men det är i matcher som denna, då spelet hackar något och chans på chans bränns som Ronaldo hade varit guld att ha i laget.

Nästa match
Redan på tisdag är det dags igen då Wolves kommer på besök till Old Trafford. Då finns bara seger.