Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Fulham – Man Utd

Ett fortsatt hårt skadedrabbat United tar sig an hemmastarka Fulham på Craven Cottage under lördagseftermiddagen, en match som United förlorade förra säsongen med 2-0 efter att såväl Paul Scholes som Wayne Rooney blivit utvisade.

Historik
United har elva vinster och endast två förluster på de 16 Premier League-matcherna som spelats lagen emellan. Totalt sett har United 34 segrar och 13 kryss på 58 matcher lagen emellan i ligasammanhang.

Fulham
Har gjort en strålande säsong så här långt. Laget ligger nia för tillfället efter 16 matcher och man har dessutom kvalificerat sig för slutspel i Europa League. Man är oerhört starka hemma och hittills har man vunnit fem av åtta matcher på hemmaplan, samtidigt som man endast har släppt in sex mål. Roy Hodgson har gjort ett kanonjobb med en relativt tunn trupp.

Skador
Simon Davies och Diomansy Kamara missar matchen. Andy Johnson är tveksam.

Hodgson kör ofta samma startelva i Premier League och det lär inte bli några konstigheter den här gången heller.

Håll ögonen på:
Bobby Zamora. Är i kalasform och den kritiserade anfallaren sprutar in mål för tillfället. Om Vidic inte spelar får United det svårt i luftduellerna.

Manchester United
United har i dagsläget tre poäng upp till Chelsea och Sir Alex har gång på gång påpekat att om man är i närheten av förstaplatsen vid årsskiftet så har laget en jättechans på en fjärde raka titel. Fulham, Hull och Wigan står på schemat innan nyår, det bör bli minst 7 poäng därifrån.

Skador
United är fortsatt löjligt hårt skadedrabbat och nästan samtliga skador har drabbat de bakre regionerna. Nemanja Vidic klev dessutom av i veckan mot Wolves och är osäker inför lördagen.

Truppen
Kuszczak, Foster; Vidic, De Laet, Fabio, Rafael, Evra; Park, Fletcher, Nani, Valencia, Obertan, Anderson, Carrick, Scholes, Gibson, Giggs; Rooney, Berbatov, Owen, Welbeck.

Med tanke på att det är en veckas vila som följer lördagens match på Craven Cottage lär Sir Alex formera starkaste möjliga startelva. Kuszczak lär, och bör, få fortsatt förtroende i mål. Backlinjen tar ut sig själv om Vidic inte kan spela. Carrick, Evra och de Laet lär komplettera antingen Vidic eller Fletcher. Giggs är tveksam, men startar förhoppningsvis. Valencia, Fletcher, Scholes och Giggs är den mittfältskombinationen som känns starkast just nu. Berbatov och Rooney på topp?

Sir Alex kan även köra en 4-2-3-1 med antingen Gibson eller Park från start och bulgaren på bänken.

Håll ögonen på:
Ryan Giggs. Eminensen har precis skrivit på ett nytt kontrakt och stannar därmed i United till juni 2011. Har en fin form för tillfället och walesaren lär vara spelsugen om han finns tillgänglig.

Fulham – Manchester United
Plats: Craven Cottage
Domare:
Tid: Lördag 16:00 (svensk tid)
Tips: 1-2 (Zamora – Rooney, Giggs)

Matchen sänds på Canal + Sport 1 med sändningsstart start 15.35.