Matchrapport: Hull-United 1-3 (0-1)

Efter en ”dag-på-jobbet” bärgades tre poäng på KC Stadium. Världens för nuvarande bäste fotbollspelare (??) var skillnaden idag. Efter ett mål och två framspelningar fick Wazza revansch för sitt agerande vid Hulls kvitteringsmål. I och med att Chelsea tappade poäng på St Andrews är det bara 2 poäng upp till London-laget!!

Första halvlek
Den första kvarten börjar i ett ursinnigt tempo, som håller sig i halvleken ut. Hull har tidigt sin taktik klar: aggressivt försvarsspel med en hög press. Giggs får de två första chanser för bortalaget med en vänstervolley som landar på nättaket och en frispark som stryker Myhills högra stolpe. Nästa chans får Rooney då han efter en misstänkt offside-situation drar till med vänstern mot Myhills ena kryss. Dock räddar walesaren mycket snyggt. Hemmalaget sticker upp och efter ett snyggt anfall kommer Olofinjana rusande i full fart in i Uniteds straffområde och får på en bra träff med vänstern från nära håll, som Kuszcak gör en mycket bra reflexräddning på. Nästa chans för ”Tigrarna” får Stephen Hunt, som i ett bra läge lyckligvis drar bollen utanför vår polskes målvakt vänstra stolpe. Efter 40 minuters spel drar Rafael upp ett anfall längs högerkanten. Några passningar senare står den unge brasilianaren fri med Myhill. Dessvärre stressar han iväg ett ganska tamt skott, som Myhill räddar fint.
I den sista övertidsminuten spräcks så hemmalagets nolla. Fletcher får bollen på högerkanten efter en rensning från hemmaförsvaret, slår in en fin boll mellan målvakt och försvarslinjen, och där dyker Wazza upp o trycker dit 1-0. Resultatet står sig halvleken ut.

Andra halvlek
En extremt passiv inledning av United straffar sig efter ca en timme. Rooney får hjärnsläpp och slår en hemåtpassning från halvplan. Fagan dyker upp för Kuszcak och rundar denne. Fagan slår ett inlägg och i Altidores upphopp utdelar Rafael en knuff på amerikan, Straff blåser domare Wiley, som Fagan säkert slår in.
United fortsätter sitt passiva och fega spel, så ledningsmålet kommer som en blixt från klar himmel. Giggs drar igång en kontring och spelar fram Rooney som når kortlinjen. Wazza spelar bollen parallellt längs mållinjen och Dawson slår bollen i eget mål. I och för sig hade Park slagit bollen i mål om inte Dawson försökt rensa.
United skärper till sig efter 2-1-målet och punkterar matchen efter ca 80 spelade minuter. Efter en kontring kommer Rooney och Berbatov 2-mot-2 med Hull-försvarare. Det hela slutar med att Rooney slår en genialisk passning mellan benen på ena backen fram till Berba, som bara har att raka in bollen i ett tomt Hull-mål.
Sista tio minuterna pressar Hull något, utan någon utdelning. Efter fyra övertidsminuter blåser domare Wiley i pipan och tre viktiga poäng bärgas i kampen om ligatiteln!!

Nästa match spelas hemma mot Wigan på onsdag!

I saw my friend the other day
He said to me, I´ve seen the white Pele
So I asked, who is he
He goes by the name of Wayne Rooney

2009-12-27 | 17.00 | FA Premier League
HULL CITY – MANCHESTER UNITED
0-1 45 WAYNE ROONEY (Fletcher)
1-1 60 Fagan (straff)
1-2 73 Andy Dawson, självmål (Rooney)
1-3 82 DIMITAR BERBATOV (Rooney)
MANCHESTER UNITED
Kuszczak – Rafael, Brown, Vidic, Evra – Valencia (Park 63), Carrick, Fletcher, Giggs (Obertan 78) – Rooney, Berbatov
Avbytare: Foster, Fabio, De Laet, Owen, Welbeck
Varningar: Evra, Rafael
HULL CITY
Myhill, Mendy, Gardner, Zayatte, Dawson, Garcia (Vennegoor of Hesselink 77), Boateng (Geovanni), Olofinjana, Hunt, Altidore (Ghilas 83), Fagan
Avbytare: Duke, Barmby, Kilbane, Cairney
Varningar: inga
Domare: Alan Wiley | Arena: KC Stadium (Hull) | Publik: 24 627

MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS