Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Man Utd – Wigan

På onsdagskvällen rundar United av år 2009 med en hemmamatch mot Roberto Martinez Wigan. The Latics ligger för närvarande på en femtondeplats i ligan och laget har varit extremt ojämnt och svårbedömt säsongen igenom. United är i stort behov av tre poäng då man siktar på att minska avståndet till Chelsea i toppen.

Historik
United har en förkrossande statistik mot Wigan. Klubbarna har mötts vid nio tillfällen sedan Premier League bildades och the Red Devils har vunnit samtliga matcher och den totala målskillnaden är 26-4.

Manchester United
United spelade en mycket tuff match på KC Stadium i lördags och till slut stod man även som vinnare med 3-1 efter att Wayne Rooney sänkt Hull med ett mål och två assist. Eftersom Chelsea till slut fick med sig samtliga tre poäng från hemmamötet med Fulham i måndags är pressen stor på United att besegra Wigan och därmed krympa avståndet till Chelsea till två poäng.

Skador
Owen Hargreaves, Edwin Van der Sar, Nani, Federico Macheda, Jonny Evans, Rio Ferdinand och John O´Shea saknas fortfarande för United. Gary Neville är tillbaka i truppen efter den senaste tidens skadeproblem, detsamma gäller för Paul Scholes som missade helgens match mot Wigan.

Truppen
Kuszczak, Foster; Neville, Rafael, De Laet, Vidic, Brown, Evra, Fabio; Valencia, Park, Carrick, Fletcher, Scholes, Anderson, Gibson, Giggs, Obertan; Rooney, Berbatov, Owen, Welbeck, Tosic.

Med bara två dagars vila efter den tuffa matchen mot Hull lär Sir Alex göra någon ändring från den elva som vann med 3-1. Nästa match är Leeds på Old Trafford i den tredje omgången av FA-cupen på söndag, en match där flera av de yngre spelarna lär få chansen vilket talar för en relativt stark elva mot Wigan.

Kuszczak lär fortsätta i mål då han har gjort det väldigt bra på senare tid. Backlinjen bör bli samma som mot Hull nämligen Rafael, Brown, Vidic, Evra.

Ryan Giggs lär inte spela två matcher på två dagar och hans svaga insats i söndags ökade knappast chanserna. Ji-Sung Park känns som den naturliga ersättaren. I övrigt hoppas jag på samma elva, det vill säga Carrick, Fletcher och Valencia på mitten samt Rooney och Berbatov på topp.

Möjligtvis borde Owen få en chans från start på bulgarens bekostnad. Berbatov, den mannen måste ha patetiska resultat på fystesten, blandar geniala drag med att se totalt ointresserad ut och i mitt tycke är han inte av det rätta virket. Mer om det någon annan gång kanske.

Håll ögonen på:
Wayne Rooney. Blandade och gav mot Hull men formen verkar vara på uppåtgående. Ferguson har uppmanat Rooney att konservera formen från söndagens match och “Wazza” lär inte vilja svika sin manager.

Wigan
Det har varit mycket upp och ner för Wigan deras första säsong med nye managern Roberto Martinez. Man har imponerande segrar borta mot Aston Villa och Burnley samt en meriterande hemmaseger mot Chelsea, samtidigt som man har torskat matcher mot bland annat Wolves och Portsmouth. 18 matcher har resulterat i fem vinster, fyra oavgjorda och nio förluster vilket sammanlagt ger laget 19 poäng och en 15:e placering i ligan, två poäng från nedflyttningszonen.

Skador
Mohamed Diame är Wigans enda avbräck. Mittfältaren rehalibiterar sig efter en knäskada. Wigan spelade senast i lördags då man kryssade hemma mot Blackburn. Martinez har taigt ut följande trupp till matchen.

Truppen
Kirkland, Bramble, Scharner, Melchiot, Boyce, Figueroa, Amaya, N’Zogbia, Gomez, Thomas, Scotland, Rodallega, De Ridder, Sinclair, Kingson, Cho, Bouaouzan, McCarthy.

Håll ögonen på:
Hugo Rodallega. Tveklöst Wigans farligaste spelare. Målade när lagen senast möttes under vårsäsongen. Blir något att bita i för Brown och Vidic.

Manchester United – Wigan
Plats: Old Trafford
Domare:
Tid: Onsdag 21:00 (svensk tid)
Tips: 3-0 (Rooney x2, Valencia)

Matchen sänds på Canal + Sport 1 med sändningsstart start 20.55.

// Simon Soltan-Zadeh