Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchrapport: United-Wigan 5-0 (3-0)

Wigan blev precis som i höstas en munsbit för Manchester United som efter en ny 5-0-seger nu har vunnit elva av elva Premier League-matcherna lagen emellan..

2009-12-30 | 21.00 | FA Premier League
MANCHESTER UNITED – WIGAN ATHLETIC
1-028WAYNE ROONEY (Rafael)
2-032MICHAEL CARRICK (Valencia)
3-045RAFAEL DA SILVA (Fletcher)
4-050DIMITAR BERBATOV (Valencia)
5-075ANTONIO VALENCIA (Rooney)
MANCHESTER UNITED
Kuszczak – Rafael, Brown, Vidic (Anderson 68), Evra (Fabio 68) – Valencia, Carrick, Fletcher, Park – Rooney, Berbatov (Welbeck 68)
Avbytare: Amos, Neville, Obertan, Owen
Varningar: inga
WIGAN ATHLETIC
Kirkland (Pollitt 46) – Melchiot, Bramble, Boyce, Figueroa – N’Zogbia (Sinclair 67), Thomas (Edman 71), Cho, Scharner, Gomez – Rodallega
Avbytare: Amaya, Scotland, Koumas, McCarthy
Varningar: N’Zogbia
Domare: Lee Mason | Arena: Old Trafford (Manchester) | Publik: 74 560

Lagen
Sir Alex gjorde endas en ändring från den startelva som besegrade Hull i söndags. Ryan Giggs vilades helt och in kom istället Ji-Sung Park. Rafael – Vidic – Brown – Evra bildade således backlinje återigen, enormt viktigt för United att den värsta skadekrisen i försvaret är över.

Roberto Martinez har en förstaelva han ofta lutar sig mot och förutom att Mohamed Diame saknades på grund av skada och Jason Scotland petades så var det en väntad startelva med Rodallega ensam på topp.

Matchen
Ja, vad finns det att säga? Ni som såg matchen vet ju att det var utklassning från avspark till slutsignal. Redan i mitten av den första halvleken såg Wigan ut att ha gett upp vid ställning 2-0.

Analys
United var på ett underbart spelhumör, men det är svårt att ranka insatsen igår med tanke på att Wigan var fullkomligt uddlöst. De supportrar som gjorde den korta resan ner till Manchester kan inte ha varit glada…

Ett stort glädjebesked är dock Wayne Rooneys form. Killen var glödhet igår och om han hade haft lite mer tur med en stolpträff hade han gjort vad som mycket väl hade kunnat bli årets mål senare i vår i den första halvleken då han tunnlade en Wigan-försvarare nere vid sidlinjen och sedan avlossade ett stenhårt skott.

Även Antonio Valencia och Rafael da Silva förtjänar mycket beröm för deras insatser igår. Hyfsad speed på den högerkanten…

Vad som komma skall…
När vi summerar den första halvan av säsongen ligger United på en andraplats, två poäng bakom Chelsea. Arsenal ligger två poäng bakom United, med en match mindre spelad dessutom, och Arsenes mannar ska inte underskattas.

Januari månad bjuder på en rad spännande matcher. På söndag gästar Leeds Old Trafford för en hyperintressant match i FA-cupens tredje omgång. Två semifinaler mot City i Ligacupen skall avverkas, tillsammans med matcher mot Burnley och Hull hemma samt Birmingham på St Andrews innan månaden avrundas med ett besök till Emirates Stadium.

Gott Nytt År!