Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchrapport: United-Hull 4-0 (1-0)

Efter den mycket snöpliga förlusten senast var det dags för ”the reaction”, som Sir Alex kallar det. Och vilken återkomst det sen blev. Två män ska vara mer än nöjda med sin insats, men hela laget står för en av lagets mest kompletta insatser denna säsong!
Lagen ställde upp som följande;

Man Utd

VDS
Rafael-Evans-Ferdinand-Evra
Nani-Scholes-Fletcher-Nani
Owen-Rooney

Bänk: Kuszcak, Berbatov, Carrick, Fabio, Brown, Gibson, Valencia

Snarlik den elva som jag tippade på. Otroligt härligt att se Rio tillbaka!

Hull City

Myhill
McShane-Zayatte-Gardner-Dawson
Garcia-Boateng-Barmby-Geovanni-Hunt
Fagan

Ganska nära här med ändå, eller?

Domare: Steve Bennet

1:a halvlek
United börjar matchen mycket piggt. Bara efter några minuter får Owen ett läge från straffområdesgränsen efter en fin snett-inåt-bakåt-passning från Rooney, men bollen går till hörna efter att täckts av Hull-försvaret. Efter 7 min får hemmalaget hörna. Bollen går ut till Scholes som klipper till med ett hårt skott som Myhill inte kan hålla. På returen håller sig Rooney framme och rakar in 1-0, hans 15:e PL-mål för säsongen.
Efter ca 15 min ställer både Scholes och Evans till det efter märkliga hemåt-nickar. Detta leder till att Fagan får ett friläge från dålig vinkel med VDS, som holländaren är ute på bra.
Efter drygt 20 min är det Nani som snyggt nickar ner till Fletch, vars skott täcks av Hull-spelare. Sekunder senare når bollen inte till Wayne som på halvvolley skjuter bollen strax över mål. Strax efter detta uppkommer en straffsituation då en för dagen mycket pigg Nani glider igenom och blir nedsparkad av Geovanni. En solklar straff i mina ögon!
Efter 28 minuter får Owen ett läge efter hörna som walesaren i Hull-målet räddar. Några minuter efter får hemmalaget frispark strax utanför straffområdet efter en fin aktion av Park. Rooney stegar fram och slår en lurig frisprak precis utanför Myhills högra stolpe.
Med fem minuter kvar av första halvlek drar United upp ett mönsteranfall. Bollen går ut till Nani som slår en lågt, pressad boll in i straffområdet. Efter lite flipper spel får Wayne tag i bollen och lägger den strax utanför. Strax efter detta går Rooney tillbaka till gamla takter och får ett gult kort efter att ha tappat bollen och sedan jagat vidare och sparkat ned Hunt. Högst onödigt. Owen får de två sista chanser i halvleken efter att ha blivit elegant frispelad av första halvleks bäste spelare, Nani. Tyvärr är avslutet alldeles för tamt. Sista chansen är en nick som Myhill håller enkelt. Domaren blåser av och vi tackar för 45 mycket bra minuter av ”The Red Devils”

2:a halvlek
10 minuter in i andra halvlek prövar Nani Myhill med ett lurigt skott. Owen slår sånär in returen, men hinner inte riktigt fram. Efter timmen spelad är det Nani igen som är på gång. Portugisen slår ett suveränt, tidigt inlägg som Rooney så när hinner fram på. Denne ”utomjording” skulle dock inte gå mållös från den andra halvleken.
En stund senare slår Nani ännu en fin boll snett-inåt-bakåt som Park inte får träff på. Några minuter senare slår portugisen en fin frispark som Owen nickar tätt utanför. Efter frisparken byts Berbatov och Gibson in mot Scholes och Owen.
Med en kvart kvar är Hulls inhoppare Ghilas mycket nära att slå in kvitteringen efter ett inlägg från McShane. Denna period spelar United mycket passivt, särskilt i försvaret. Strax efter Ghilas läge får hemmalaget en kontring. Nani slår en fin boll i djupet till Gibson som fri med Myhill väljer att dra på ett skott långt utifrån som träffar målburens tak. Rooney som kommer i full fart bakifrån blir vansinnig på nordirländaren, med all rätt. Med åtta minuter kvar drar Nani på en frispark som Myhill inte kan hålla, utan bollen studsar upp i ribban. Hull-försvaret rensar bollen straxutanför straffområdet och vänsterback Dawson blir liggandes. Nani suger in bollen och petar fram den till Gibs, som slår en fin framspelning till Wayne och friställs. Distinkt krutas 2-0 in bakom en chanslös Hull-burväktare. Ett något kontroversiellt mål kan tyckas, då målet kom från Dawson´s position, som fortfarande ligger skadad. Här borde kanske domaren blåst av, men eftersom United fortfarande har anfall slår man ju inte gärna ut bollen.
I anfallet efter slår Nani ett helt makalöst inlägg från höger, som Rooney dunkar ned med skallen i bortre hörnet. 3-0, matchen avgjord och Rooneys gör sitt andra hattrick för säsongen! Med tre min kvar byts Evra ut mot Fabio, och om jag inte har helt fel så är det första gången som tvillingarna varit på plan samtidigt i PL.
På övertid gör Rooney så sitt 4:e mål! Berbatov lobbar snyggt fram sin anfallskollega som suger in bollen elegant, håller i och placerar behärskat in 4-0!
Domare Bennet blåser av och en historisk match på många sätt är slut!

Sammanfattning
Vi har världens bäste anfallare! Att en svensk i Barcelona blir framröstad i ett världslag är bara skrattretande! Måste väl varit en miljon okunniga svenskar av de fyra miljoner som röstade som la sin röst på honom.
Men trots sina fyra mål är det inte Rooney som är matchens bäste i mina ögon. Nani gör i stort sett inte ett fel under hela matchen och är äckligt bra idag. Har aldrig någonsin sett honom spela såhär bra i United-tröjan. Den talang som vi sett ett fåtal gånger i United-dressen spelar idag ut hela sitt register.
Mycket kul att se Rio tillbaka också. Blir en helt annan stabilitet och Evans höjer sig även han med i kaptenens närvaro. Det syns även i anfallsspelet, då Rio sköter alla uppspel, något som Evans ofta har problem med.
Evra fortsätter att bevisa att han är världens bäste vänsterback. Omänsklig spänst! Även Rafael på andra kanten gör en bra match. Park slet sin van trogen och stod för en del kreativa aktioner med. Båda innermittfältarna gjorde sitt jobb det med. Fletcher slet, vann mycket boll. Löste även ett par svåra situationer med finurliga och smarta passningar. Scholes visade upp idag att han är ligans bäste passningspelare, 94 % säger väl allt?
Owen borde gjort mål på alla de chanser han fick. Tog en hel del mycket smarta löpningar.

Nästa match är returen i Carling Cup på onsdag. Ser mycket framemot ”the money grabbing whore”´s återkomst till Old Trafford efter förra veckans bortgjordning! Hoppas på en fullständig slakt av ”vår eviga lillebror”!

I saw my friend, the other day
He said to me
I´ve seen the white Pele
So I asked, who is he
He goes by the name of Wayne Rooney
Wayne Rooney, Wayne Rooney
He goes by the name of Wayne Rooney

// Daniel Axmarker, Svenska Fans

2010-01-23 | 16.00 | FA Premier League
MANCHESTER UNITED – HULL CITY 4-0 (2-0)
1-08WAYNE ROONEY (Scholes)
2-082WAYNE ROONEY (Gibson)
3-086WAYNE ROONEY (Nani)
4-090WAYNE ROONEY (Berbatov)
MANCHESTER UNITED
van der Sar – Rafael, Ferdinand, Evans, Evra (Fabio 87) – Park, Scholes (Gibson 72), Fletcher, Nani – Rooney, Owen (Berbatov 72)
Avbytare: Kuszczak, Brown, Carrick, Valencia
Varningar: Rooney
HULL CITY
Myhill – McShane, Gardner, Zayatte, Dawson – Garcia (Ghilas 70), Geovanni (Kilbane 74), Barmby (Mendy 57), Boateng, Hunt – Fagan
Avbytare: Duke, Mouyokolo, Vennegoor of Hesselink, Caimey
Varningar: Fagan
Domare: Steve Bennett | Arena: Old Trafford (Manchester) | Publik: 73 933