Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Vidic tillbaka mot Gunners

Nemanja Vidic återvänder till Sir Alex Fergusons startelva, i vad tränaren kallar ”den största matchen för säsongen” – Arsenal borta på söndag. Världens bästa serb har missat de senaste sex matcherna på grund av en mystisk nervskada i högra benet, och ersätter nu den avstängde Rio Ferdinand.

Det kommer kanske inte som en jättenyhet att Nemanja Vidic med allra största sannolikhet är tillbaka i startelvan i den monumentalt viktiga bortamatchen mot Arsenal på söndag. Han var ju med på bänken mot Manchester City, men behövde aldrig kastas in i hetluften.

Han har tvingats se de senaste sex matcherna från sidlinjen och kommer förhoppningsvis tillbaka full av spelsug, och gärna med en del blodtörst. I mittlåset gör han sällskap med Jonny Evans, som gjorde ännu en kanonmatch senast och nog får fortsatt förtroende från start.

På fredag morgon meddelade Sir Alex Ferguson att hela laget som spöade City (förutom Ferdinand då) är redo för helgens match mot Arsene Wengers kids – en match som tränaren kallat den största matchen denna säsong. Det är två formstarka lag som möts, och två lag som i dagsläget har chans att vinna ligatiteln senare i vår.

Arsenal drabbades däremot i veckan av två skador, som verkar hålla Thomas Vaermaelen och Eduardo ur spel. De klev båda av i 0-0 mötet med Aston Villa. Sol Campbell spekuleras få starta matchen för Gunners.

Mathias Asplund